Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ο ΣΕΕΠΕΑ Πελοποννήσου για τις άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου και το ΠΥΣΕΕΠ Πελοποννήσου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο ΣΕΕΠΕΑ Πελοποννήσου για τις άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου και το ΠΥΣΕΕΠ Πελοποννήσου – Ενημέρωση από τον Σύλλογο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Πελοποννήσου. 

Ο ΣΕΕΠΕΑ Πελοποννήσου για τις άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου

Ο Σύλλογος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΣΕΕΠΕΑ) Πελοποννήσου ενημερώνει για τις ενέργειες που έχει κάνει σχετικά με το αίτημα μελών ΕΕΠ για την άρνηση παροχής άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΠΥΣΕΕΠ) Πελοποννήσου.

Ακολουθεί το έγγραφο 

ΣΕΕΠΕΑΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Ως ΣΕΕΠΕΑΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ενημερωθήκαμε για την παρακάτω επιστολή που κοινοποιήθηκε ανώνυμα προς το ΠΥΣΕΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ στην εκπαιδευτική ιστοσελίδα especial.gr.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΥΣΕΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Με μεγάλη μας έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως την φετινή χρονιά το ΠΥΣΕΕΠ Πελοποννήσου, σε αντίθεση με παλιότερες χρονιές και με ότι συμβαίνει σε άλλα ΠΥΣΕΕΠ σε όλη την Ελλάδα, δεν χορηγεί άδεια ιδιωτικού έργου σε συναδέρφους ΕΕΠ όλων των ειδικοτήτων σε ιδιωτικά κέντρα θεραπειών, με την αιτιολογία πως δεν συμβαδίζει η θέση τους με την άδεια που αιτούνται και δεν αποδέχεται την υπεύθυνη δήλωση που καταθέτουν πως δεν θα ασχοληθούν με γονείς και παιδιά που έχουν συνεργαστεί στα ΚΕΔΑΣΥ που εργάζονται.

Διαφωνούμε κάθετα με την μη χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου στους συναδέρφους που εργάζονται στα ΚΕΔΑΣΥ Πελοποννήσου καθώς πληρούν όλα τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος 4172/2013. Θεωρούμε πως η μη χορήγηση άδειας σε εργαζομένους ΕΕΠ των ΚΕΔΑΣΥ δημιουργεί διαχωρισμό ανάμεσα σε συναδέρφους χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος. Ο νόμος είναι ξεκάθαρος και δεν διαχωρίζει τους συναδέρφους των ΚΕΔΑΣΥ και δεν πρέπει να ερμηνεύεται κατά το δοκούν.

Επίσης, αντίστοιχα υπηρεσιακά συμβούλια σε όλη της Ελλάδα χορηγούν κανονικά αντίστοιχες άδειες σε ΕΕΠ στα ΚΕΔΑΣΥ. Θέλουμε να σημειώσουμε ότι σε μία δύσκολη οικονομική συγκυρία είναι υποχρέωση του συμβουλίου να διευκολύνει τους συναδέρφους να εργάζονται ειδικά όταν αυτό συνάδει με το ωράριο εργασίας τους, όταν μπορούν να ελεγχθούν αν έρχονται σε επαφή με γονείς και μαθητές που έχουν συναντήσει και στην υπηρεσία τους και φυσικά αφού υπάρχει και η υπεύθυνη δήλωση και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που υπογράφουν.

Οι συνάδερφοι πληρώνουν φόρους και ασφαλιστικές εισφορές στο κράτος. Επίσης, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι σε περιοχές τις επαρχίας δεν υπάρχουν αρκετοί θεραπευτές σε ορισμένες ειδικότητες και ο αποκλεισμός των συναδέλφων που εργάζονται στα ΚΕΔΑΣΥ από την άσκηση ιδιωτικού έργου έχει σαν αποτέλεσμα οι γονείς των παιδιών που χρήζουν θεραπείες να μετακινούνται σε γειτονικούς νομούς.

Τέλος, θα θέλαμε να καταγραφεί ότι με βάση τα πρακτικά του συμβουλίου που κρατούνται και ορισμένοι συνάδερφοι μας ζήτησαν και πήραν από την Περιφερειακή Διεύθυνση, προκύπτει ότι σε όλες τις περιπτώσεις οι αρνητικές αποφάσεις πάρθηκαν με ψηφοφορία των μελών 4-1, με μόνιμη μειοψηφία του ενός από των δύο αιρετών ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΦΙΛΙΠΠΑ ΠΕ 30, ενώ ο έτερος αιρετός Μ.Γ ΠΕ 30 τάχθηκε απόλυτα αντίθετος στην χορήγηση αδειών σε εργαζομένους των ΚΕΔΑΣΥ και επιχειρηματολόγησε στο να μην δοθούν.

ΜΟΝΙΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΕΠ ΚΑΙ ΕΒΠ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τα μέλη μας πως ήδη πριν την αποστολή της παραπάνω ανώνυμης επιστολής ως Δ.Σ. ΣΕΕΠΕΑ Πελοποννήσου έχουμε κοινοποιήσει την επιστολή διαμαρτυρίας μέλους μας συνοδευόμενη από μία δική μας επιστολή – διαμαρτυρίας προς το ΠΥΣΕΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ για το ζήτημα της μη χορήγησης άδειας ιδιωτικού δικαίου σε συναδέρφους ΕΕΠ των ΚΕ.ΔΑ.ΣΥ, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο τη στήριξή μας στο δίκαιο αίτημα της συναδέλφου καθώς και όλων των υπόλοιπών που αντιμετωπίζουν παρόμοια δυσκολία.

Επιπλέον, για το θέμα αυτό, έχει ενημερωθεί προφορικά δια ζώσης ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Πελοποννήσου, ο οποίος ανέφερε ότι «το ΠΥΣΕΕΠ γνωμοδοτεί». Από την πλευρά τους, τα μέλη του Δ.Σ. υπογράμμισαν την αναγκαιότητα για αξιοπρεπείς μισθούς, ούτως ώστε να μην υπάρχει ανάγκη να εργαζόμαστε επιπλέον της κύριας εργασίας μας.

Η παραπάνω επιστολή, αν και ανώνυμη, αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα σε σχέση με τη μη χορήγηση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ιδιωτικού έργου με αμοιβή από το ΠΥΣΕΕΠ Πελοποννήσου, καθώς τα επιχειρήματα που περιγράφονται και τα όσα αναγράφονται στα αντίστοιχα πρακτικά είναι αληθή. Πρέπει να συμπληρώσουμε, ότι θετικά στην χορήγηση αδειών έχουν ψηφίσει (εκτός του Δρακόπουλου Φίλιππου) και τα δύο αναπληρωματικά αιρετά μέλη του συμβουλίου και μέλη του συλλόγου μας Παπαδοπούλου Σοφία ΠΕ 28 και Πιάκου Βάνα ΠΕ 30 στα συμβούλια που συμμετείχαν, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του ΠΥΣΕΕΠ γνωμοδότησαν αρνητικά.

Ως Δ.Σ. του ΣΕΕΠΕΑ Πελοποννήσου, θα θέλαμε να παροτρύνουμε τα μέλη μας να επικοινωνούν τα προβλήματα και τα αιτήματα τους απ’ ευθείας στον Σύλλογο, προκειμένου να μπορούμε διεκδικούμε μαζικά λύσεις στις καθημερινές δυσκολίες που παρουσιάζονται. Τέλος, οι αιρετοί εκπρόσωποι που συμμετέχουν στα συμβούλια του ΠΥΣΕΕΠ πρέπει να υπηρετούν απαρέγκλιτα τα αιτήματα και τις ανάγκες των συναδέλφων από τους οποίους έχουν εκλεγεί εφαρμόζοντας τις αρχές της Διαφάνειας, της Αξιοκρατίας και της Δικαιοσύνης ούτως ώστε κανένας συνάδερφος να μην αισθάνεται ότι το Υπηρεσιακό του Συμβούλιο μεροληπτεί εις βάρος του.

Ως σύλλογος, ρόλος μας είναι να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας για τα μέλη μας (δικαιότερες αποδοχές με στόχο την αξιοπρεπή καθημερινή διαβίωση) καθώς επίσης και να στεκόμαστε δίπλα στις ανάγκες και τα δίκαια αιτήματα όλων των μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ και αυτό θα υπηρετήσουμε στο ακέραιο.

Το παραπάνω έγγραφο έχει ψηφιστεί και συνταχθεί ομόφωνα από τα μέλη του Δ.Σ. ΣΕΕΠΕΑ Πελοποννήσου.

Πρόεδρος Δ.Σ.                        Γραμματέας

Θωμοπούλου Βασιλική        Τζωρτζάτου Άννα

Κοινοποίηση σε: wwvv.especial.gr – Μέλη ΣΕΕΠΕΑ Πελοποννήσου – ΚΕ.Δ.Α.Σ.Υ. – Αιρετούς ΚΥΣΕΕΠ – ΣΜΕΑΕ Περιφέρειας Πελοποννήσου – Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Αρκαδίας, Μεσσηνίας, Λακωνίας, Αργολίδας, Κορινθίας – Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Πελοποννήσου – ΠΥΣΕΕΠ Πελοποννήσου – Π.Ο.Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α.

Δείτε σχετικά

Σχετικά με το ρόλο του αιρετού εκπροσώπου στα Υπηρεσ. Συμβούλια με αφορμή επιστολή διαμαρτυρίας για άδειες άσκησης ιδιωτ. έργου 

Επιστολή διαμαρτυρίας μελών ΕΕΠ Περιφ. Πελοποννήσου για τη διαδικασία χορήγησης αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου 

Δείτε επίσης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση