Σάββατο, 13 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ο ΣΚΛΕ για τη δημοσιοποίηση στοιχείων ανηλίκων από δομή παιδικής φροντίδας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο ΣΚΛΕ για τη δημοσιοποίηση στοιχείων ανηλίκων από δομή παιδικής φροντίδας – Αιτείται από όλους τους αρμόδιους φορείς άμεση παρέμβαση.

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) με ανακοίνωσή του, καταδικάζει τη δημοσίευση των ονοματεπωνύμων ανηλίκων, τα οποία φέρεται ότι φιλοξενούνταν σε δομή παιδικής φροντίδας, η οποία με αφορμή τη διακοπή της κρατικής της επιχορήγησης κοινοποίησε εξώδικο που περιελάμβανε προσωπικά στοιχεία ανηλίκων.

Μάλιστα ο ΣΚΛΕ αιτείται από όλους τους αρμόδιους φορείς και φορείς ελέγχου, ήτοι Εισαγγελία Ανηλίκων, Αστυνομικές Αρχές, Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο την άμεση παρέμβασή τους και τις νόμιμες ενέργειές τους για την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των ανηλίκων.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση του ΣΚΛΕ
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος διαπίστωσε, προς δυσάρεστη έκπληξή του, ότι τις τελευταίες μέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας και αναπαρήχθη από ειδησεογραφικές σελίδες, εξώδικο δομής παιδικής φροντίδας με θέμα τη διακοπή της κρατικής της επιχορήγησης, που περιελάμβανε προσωπικά στοιχεία ανηλίκων τα οποία φέρεται ότι φιλοξενούνταν στον εν λόγω φορέα και για τα οποία, σύμφωνα με το εξώδικο, πραγματοποιήθηκαν προγράμματα οικογενειακής επανένωσης.

Η δημοσιοποίηση ονοματεπωνύμων όπως και άλλων προσωπικών στοιχείων ανηλίκων που διαμένουν ή διέμεναν σε φορείς Παιδικής Προστασίας αποτελεί καταπάτηση της αρχής προστασίας των δικαιωμάτων του παιδιού και αντιβαίνει στις αρχές διασφάλισης και προστασίας της προσωπικότητας και της αξιοπρέπειας του.

Ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος που εκπροσωπεί επιστημονικά και επαγγελματικά όλους τους Κοινωνικούς Λειτουργούς της χώρας (Ν. 4387/2016) οι οποίοι υπηρετούν καθημερινά στην πρώτη γραμμή δράσης για την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών σύμφωνα με τις αρχές του σεβασμού, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ισότητας, της δικαιοσύνης, της ισοτιμίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, καταδικάζει τη συγκεκριμένη δημοσίευση των ονοματεπωνύμων των ανηλίκων όπως και οποιαδήποτε παρόμοια πράξη, αντιτίθεται έντονα στη συνεχή δημοσιοποίηση με λεπτομερείς αναφορές σε ζωές ανηλίκων και αιτείται από όλους τους αρμόδιους φορείς και φορείς ελέγχου, ήτοι Εισαγγελία Ανηλίκων, Αστυνομικές Αρχές, Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο την άμεση παρέμβασή τους και τις νόμιμες ενέργειές τους για την προστασία των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των ανηλίκων.

Δείτε επίσης

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Στοιχεία μόνιμων και αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ 2021-22 όπως δόθηκαν από το ΥΠΑΙΘ 

Μακρή-Αδεια ανατροφής νεοδιόριστων: Δίδεται αναδρομικά όταν το επιτρέπει ο νόμος και πληρούνται οι προϋποθέσεις 

Εγκύκλιος: Μακροχρόνιες άδειες εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση