Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Οδηγίες Β κύκλου κινητικότητας 2022 προς φορείς προέλευσης και υποδοχής-Και για εκπαιδευτικούς

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οδηγίες Β κύκλου κινητικότητας 2022 προς τους φορείς προέλευσης και υποδοχής-Τι θα γίνει με τις αιτήσεις εκπαιδευτικών – Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών. 

Οδηγίες Β κύκλου κινητικότητας 2022

Βασικές οδηγίες προς τους φορείς προέλευσης και υποδοχής προς διευκόλυνση των Υπηρεσιών, προκειμένου να υλοποιηθούν τα επόμενα στάδια του Β΄ Κύκλου Κινητικότητας έτους 2022, στο πλαίσιο του ΕΣΚ, κοινοποίησε το Υπουργείο Εσωτερικών με την υπ. αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.49Κ/1109/οικ. 19716/19.12.2022.

Υπενθυμίζουμε πως στις 15 Δεκεμβρίου 2022 έληξε η προθεσμία υποβολής αιτήσεων από τους υποψηφίους για την κάλυψη κενών θέσεων με μετάταξη και αναγκών με απόσπαση, στο πλαίσιο του Β΄ Κύκλου Κινητικότητας έτους 2022.

Απόσπαση ή μετάταξη

Ο έλεγχος συνδρομής των προϋποθέσεων για απόσπαση ή μετάταξη, με ημερομηνία αναφοράς την 15η Δεκεμβρίου 2022 (καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων βάσει και της σχετικής ανακοίνωσης που εξέδωσε η Υπηρεσία μας και αναρτήθηκε στον σχετικό ιστότοπο), πρέπει να έχει ολοκληρωθεί από τους φορείς προέλευσης έως και την Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2022.

Αιτήσεις εκπαιδευτικών

Σύμφωνα με τις Οδηγίες και όσον αφορά στους εκπαιδευτικούς Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι έχουν αιτηθεί απόσπαση ή μετάταξη μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής, χωρίς να έχει προηγηθεί απόφαση αποδέσμευσής τους από τα εκπαιδευτικά τους καθήκοντα, υπενθυμίζεται ότι στην παρούσα φάση δεν απαιτείται να έχει προηγηθεί η εν λόγω απόφαση και συνεπώς δεν συνιστά λόγο απόρριψης.

Η αποδέσμευση από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα απαιτείται σε κάθε περίπτωση κατά την τελική φάση, προκειμένου να ολοκληρωθεί η απόσπαση ή μετάταξη του/της εκπαιδευτικού.

Ως εκ τούτου, οι αρμόδιοι θα ενημερώσουν την εφαρμογή σχετικά με την εκκρεμότητα αυτή (π.χ. εκκρεμεί η αποδέσμευση από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα) και εφόσον αυτή ολοκληρωθεί όσο εξελίσσεται η διαδικασία, δεν απαιτείται να διορθωθεί η εφαρμογή αμέσως μετά την αποδέσμευση, αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να ενημερωθεί ο φορέας υποδοχής κατά τον έλεγχο συνδρομής των προϋποθέσεων κατά το χρόνο έκδοσης της σχετικής απόφασης μετακίνησης.

Δείτε σε μορφή pdf την Εγκύκλιο με τις Οδηγίες ΕΔΩ

Δείτε επίσης

ΑΣΕΠ-2Γ/2022: Παράταση προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων 

Διορισμοί στο Δημόσιο: Καθορισμός προσόντων-Το νέο Προσοντολόγιο/Κλαδολόγιο σε ΦΕΚ 

ΔΟΕ-κινητοποίηση για μισθούς: Κλιμάκωση του αγώνα για αξιοπρεπή διαβίωση

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση