Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Οδηγίες δήλωσης περιοχών ΟΠΣΥΔ: Για εκπαιδευτικούς-ΕΕΠ-ΕΒΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οδηγίες δήλωσης περιοχών ΟΠΣΥΔ: Για πρόσληψη αναπληρωτών εκπαιδευτικών-Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ).

Οδηγίες δήλωσης περιοχών ΟΠΣΥΔ

Κοινοποιήθηκε στη σελίδα opsyd.sch.gr/ Εγχειρίδιο Χρήσης συστήματος ΟΠΣΥΔ – Αίτησης/δήλωσης περιοχών προτίμησης για πρόσληψη ως αναπληρωτών/ωρομισθίων για το σχολικό έτος 2020-2021.

Αναλυτικά
Αίτηση-δήλωση περιοχών προτίμησης

Η αίτηση-δήλωση περιοχών προτίμησης γίνεται από το κεντρικό μενού επιλέγοντας το πεδίο «Αιτήσεις» στο οποίο εμφανίζονται οι δυνατές επιλογές των τύπων αίτησης.

Το σύνολο των αιτήσεων για το μη μόνιμο προσωπικό σχετικά με τις αιτήσεις είναι:

 • Αναπληρωτή
 • Ωρομισθίου
 • Αναπληρωτή ΣΜΕΑΕ
 • Ωρομισθίου ΣΜΕΑΕ
 • Αναπληρωτή σε Μουσικά Σχολεία
 • Ωρομισθίου σε Μουσικά Σχολεία
 • Ωρομισθίου σε Μουσικά Σχολεία για κλάδο ΕΜ16.00
 • Ενισχυτικής Διδασκαλίας
 • Αίτηση Αναπληρωτή ΕΕΠ –ΕΒΠ
 • Αίτηση για μόνιμο διορισμό ΣΜΕΑΕ

Το σύστημα υλοποιεί τις διαδικασίες και τους περιορισμούς που ορίζει η εγκύκλιος κάθε αίτησης.

Πριν τη συμπλήρωση της ενότητας αυτής επιβάλλεται ο εκπαιδευτικός/ΕΕΠ-ΕΒΠ να έχει κατανοήσει πλήρως όσα αναφέρονται στην εγκύκλιο της αίτησης και αφορούν στη δήλωση των προτιμήσεων.

Ανάλογα με την εκάστοτε εγκύκλιο κάτω από τα πλαίσια προτιμήσεων υπάρχει ενδεχόμενο δήλωσης επιπλέον επιλογών.

Καταχώριση Αίτησης

Στο τελευταίο βήμα ο εκπαιδευτικός/ΕΕΠ-ΕΒΠ αφού έχει συμπληρώσει όλα τα στοιχεία της αίτησης έχει τη δυνατότητα να προβεί σε«Καταχώριση Αίτησης» ώστε να την υποβάλει και να λάβει αριθμό πρωτοκόλλου.

Ο εκπαιδευτικός/ΕΕΠ-ΕΒΠ έχει το δικαίωμα να τροποποιεί οποτεδήποτε επιθυμεί τα στοιχεία της αίτησης του ΕΝΤΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ που θα χορηγηθεί.

Προσοχή!

Δεν παράγεται διαφορετικός αριθμός πρωτοκόλλου κατά την τροποποίηση της αίτησης, ούτε αποστέλλεται κάποιο e-mail επιβεβαίωση.

Δείτε αναλυτικά το Εγχειρίδιο Χρήσης-Δήλωση περιοχών συστήματος ΟΠΣΥΔ

  Δείτε σχετικά

Αιτήσεις πρόσληψης αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ 2020-21
Πίνακες ΕΕΠ-ΕΒΠ μετά τους διορισμούς-αλλαγές λόγω αποδοχής αιτήσεων θεραπείας από ΑΣΕΠ
ΦΕΚ Αναμορφωμένων Πινάκων ΕΕΠ-ΕΒΠ: Προκηρύξεων 2ΕΑ και 1ΕΑ/2019
Εγκύκλιος πρόσληψης και τοποθέτησης αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ
Πρόσληψη και τοποθέτηση αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ερωτήσεις και Απαντήσεις
Αιτήσεις πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών 2020-21: Aπό την Πέμπτη 13/8 έως και την Τρίτη 18/8/2020

Πριν φύγετε

 Επιλογή εκπαιδευτικού προσωπικού-Συμβούλων Ψυχολόγων και Σταδιοδρομίας-Ενταξη στο Μητρώο ΣΔΕ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

 1. Χρήστος Ξ. σε

  Καλησπέρα σας κ. Βούγια.

  Θα ήθελα να σας ρωτήσω εάν κάποιος εκπαιδευτικός ΠΕ02 – Ειδικής Αγωγής μπορεί να κάνει αίτηση Αναπληρωτή ΣΜΕΑΕ και επιπλέον ξεχωριστη αίτηση Ωρομισθίου ΣΜΕΑΕ.

  Μπορούν να γίνουν ΚΑΙ οι δύο αιτήσεις; Και αν ναι, πως επηρεάζει η μία την άλλη;

  Σας ευχαριστώ,

  Χρηστος Ξ.

 2. ΜΑΡΘΑ ΜΠΑΛΛΑ σε

  Καλησπέρα σας κ. Βούγια και καλό Δεκαπενταύγουστο να έχετε!

  Είμαι ΠΕ30 και θα ήθελα να ρωτήσω κάποιες απορίες σχετικά με την αίτηση ΕΕΠ γιατί κάπου τα έχω μπερδέψει λίγο. Στο ΟΠΣΥΔ στις αιτήσεις εμείς επιλέγουμε μόνο την αίτηση αναπληρωτή ΕΕΠ-ΕΒΠ? Επίσης,για τη δήλωση των σχολικών μονάδων επειδή διάβασα ότι οι προσληφθέντες υποβάλλουν σχετική δήλωση, στην οποία υποχρεούνται να δηλώσουν, κατά σειρά προτίμησης, όλες τις σχολικές μονάδες ή ομάδες σχολείων που διατίθενται προς κάλυψη αυτό τί σημαίνει ακριβώς? Για παράδειγμα αν θελήσω να δηλώσω στην ΠΔΕ Αττικής και συγκεκριμένα Δ΄Αθήνας μπορώ να δηλώσω μόνο εκεί ή είμαι υποχρεωμένη να δηλώσω όλες τις περιοχές της Αττικής και Ά και Β΄και ΄Γ κλπ; Και ένα ακόμη παράδειγμα στην ΠΔΕ Θεσσαλίας μπορώ να δηλώσω όσους Νομούς θέλω ή πρέπει όλους και τους τέσσερις; Ακόμη, θα ήθελα να ρωτήσω το ίδιο είναι ωρομίσθιος και το ίδιο αναπληρωτής μειωμένου ωραρίου και μπορούμε να δηλώσουμε αν θέλουμε μόνο αναπληρωτές πλήρους ωραρίου; Και στην περίπτωση που γίνει πρόσληψη σαν μειωμένου ή ωρομίσθιου να υποθέσω μετά αν βγει Β’ Φάση δεν μπορούμε να κάνουμε δήλωση?

  Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο σας!
  Με εκτίμηση, Μάρθα Μ.

Γράψτε μία απάντηση