Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Οδηγίες για την εξ αποστάσεως ειδική αγωγή: Από τη Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οδηγίες για την εξ αποστάσεως ειδική αγωγή: Οι οδηγίες σχεδιάστηκαν από την Επιστημονική ομάδα της Μονάδας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ με την καθοδήγηση της Καθηγήτριας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ κ. Λωρέττας Θωμαΐδου.

Οδηγίες για την εξ αποστάσεως ειδική αγωγή

Λόγω των έκτακτων ειδικών συνθηκών ακολουθώντας τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του Κορωνοϊού SARS-COV-2 και αναγνωρίζοντας την ανάγκη συνέχισης των προγραμμάτων αποκατάστασης στα παιδιά που την έχουν ανάγκη, η Μονάδα Αναπτυξιακής Παιδιατρικής της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Π & Α Κυριακού», προτείνει την εξ αποστάσεως συνέχιση των Συνεδριών Ειδικής Αγωγής στο σπίτι μέσω διαδικτύου, όπου και εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Είναι δεδομένο ότι η τεχνολογία σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη φυσική παρουσία, επαφή και σχέση των θεραπευτών με τα παιδιά και τις οικογένειες τους. Κάτω όμως από τις παρούσες έκτακτες συνθήκες είναι ένα σημαντικό εργαλείο που θεωρούμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί προκειμένου να μην χάνεται χρόνος που όλοι γνωρίζουμε πόσο πολύτιμος είναι για την αναπτυξιακή εξέλιξη των παιδιών.

Τα προτεινόμενα βήματα τα οποία παραθέτουμε, βασιζόμενοι στην εμπειρία μας, έχουν σαν στόχο να διευκολύνουν το έργο σας αλλά και να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα της συνέχισης της παρεχόμενης Ειδικής Αγωγής στο σπίτι εξοικειώνοντας θεραπευτές και οικογένειες με τα νέα δεδομένα.

Οδηγίες για την εξ αποστάσεως ειδική αγωγή

Σε ποιους απευθύνονται

Οι Κατευθυντήριες Οδηγίες που ακολουθούν σχεδιάστηκαν από την Επιστημονική ομάδα της Μονάδας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ με την καθοδήγηση της Καθηγήτριας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής ΕΚΠΑ κ. Λωρέττας Θωμαΐδου.

Απευθύνονται σε Ειδικούς Θεραπευτές (λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, ειδικούς παιδαγωγούς κλπ) προκειμένου να τους βοηθήσουν να οργανώσουν σωστά τις εξ αποστάσεως συνεδρίες τους στα παιδιά που κρίνουν ότι μπορούν να τις ακολουθήσουν και να ωφεληθούν από αυτές.

Για να βρουν τις δωρεάν οδηγίες, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να παραχωρήσουν τα στοιχεία τους στην ιστοσελίδα της Μονάδας Αναπτυξιακής Παιδιατρικής του ΕΚΠΑ που ακολουθεί.

Μπορείτε να βρείτε εδώ την περιοχή καταχώρησης στοιχείων.
Μπορείτε να βρείτε εδώ το δελτίο τύπου.

Δείτε επίσης

Εκπαίδευση από απόσταση: Ερωτήσεις και Απαντήσεις-17/03/2020 εισαγωγικό διαδικτυακό σεμινάριο
Προσβάσιμες οδηγίες για κορονοϊό για άτομα με αναπηρία
ΕΕΕΕΚ Λιβαδειάς-Δεν χάνουμε επαφή: Δραστηριότητες για μαθητές-Μένουμε ενεργοί
Διάγγελμα Μητσοτάκη: Στο επόμενο δίμηνο ο κίνδυνος θα γιγαντώνεται-Είμαστε σε πόλεμο
Πρόστιμο 1000 ευρώ σε συνάθροιση πάνω από 10 άτομα: Σημερινή ενημέρωση Χαρδαλιά-Τσιόδρα
Ψυχολογική στήριξη λόγω κορονοϊού: ΕΚΠΑ και Αιγινήτειο υποστηρίζουν τους πολίτες
ΟΛΜΕ-Εξ αποστάσεως εκπαίδευση: H εφαρμογή της απαιτεί και άλλες σημαντικές προϋποθέσεις

Δείτε ακόμη

Λεπτομέρειες για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα ΑΕΙ: Εγκύκλιος 
10 νέα ΦΕΚ για αντιμετώπιση κορονοϊού 
Παιδιά και έφηβοι στο σπίτι | Οδηγίες
Λίστα κλειστών επιχειρήσεων έως 31/03/2020 λόγω κορονοϊού 
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση