Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Οδηγίες και υπουργικές αποφάσεις για επαναλειτουργία σχολείων: Πότε αναμένονται, ποιες θα είναι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οδηγίες και υπουργικές αποφάσεις για επαναλειτουργία σχολείων: Πότε αναμένονται, ποιες θα είναι-Σύμφωνα με πληροφορίες του especial.gr.

Οδηγίες και υπουργικές αποφάσεις

Μετά την ανακοίνωση επαναλειτουργίας των Νηπιαγωγείων, Δημοτικών σχολείων και Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αναμένουμε την έκδοση των σχετικών Υπουργικών Αποφάσεων και Εφαρμοστικών Εγκυκλίων από το ΥΠΑΙΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του especial.gr κάποιες εξ αυτών αναμένεται να εκδοθούν ακόμη και εντός της ημέρας.

Οι κυριότερες Υπουργικές Αποφάσεις και Εγκύκλιοι προβλέπεται να είναι οι παρακάτω με τα εξής θέματα:

______________

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με την χθεσινή ενημέρωση
Τα Δημοτικά σχολεία κι τα Νηπιαγωγεία
  • Θα επαναλειτουργήσουν τη Δευτέρα 1η Ιουνίου.
  • Μαθήματα θα γίνονται έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου.
  • Η λήξη του διδακτικού έτους θα γίνει την 30η Ιουνίου.
  • Οι συμβάσεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, θα παραταθούν έως τις 30 Ιουνίου.
  • Δεν θα λειτουργήσουν για την ώρα τα Ολοήμερα.

Δείτε αναλυτικά εδώ

Τα Ειδικά σχολεία Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης
  • Θα επαναλειτουργήσουν την 1η Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουνίου για την Δευτεροβάθμια και μέχρι την 26η Ιουνίου για τα Πρωτοβάθμια.

Δείτε αναλυτικά εδώ

______________

Επιστροφή εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ στα σχολεία
Οι εκπαιδευτικοί και τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ των Δημοτικών σχολείων, των Νηπιαγωγείων και των ΣΜΕΑΕ πρέπει να βρίσκονται στις θέσεις τους από την Πέμπτη 28 Μαΐου για την αναγκαία προετοιμασία λειτουργίας των σχολικών μονάδων που επαναλειτουργούν από 01.06.2020.
Επίσης στις 27 Μαΐου λήγει η διάθεση των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ στα ΚΕΣΥ που είχε πραγματοποιηθεί κατόπιν της με αρ. 51382/ΓΔ4/5.5.2020 εγκυκλίου ΥΠΑΙΘ για το διάστημα αναστολής λειτουργίας των σχολικών τους μονάδων.
Δείτε αναλυτικά εδώ

______________

Τηλεδιάσκεψη πολιτικής ηγεσίας ΥΠΑΙΘ με ΔΟΕ

Τέλος να σημειωθεί πως για σήμερα είχε προγραμματισθεί τηλεδιάσκεψη της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ με το ΔΣ της ΔΟΕ με θέμα την εξειδίκευση των μέτρων για την επαναλειτουργία των σχολείων.

Δείτε επίσης

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση