Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Οδηγός ΕΒΠ στην εκπαίδευση από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οδηγός ΕΒΠ στην εκπαίδευση από την ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Το έργο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση.

Οδηγός ΕΒΠ στην εκπαίδευση

Δημοσιεύουμε ακολούθως τον “Οδηγό της ΠΟΣΕΕΠΕΑ για το έργο του Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση”.

Τον Οδηγό δημιούργησε η Ομάδα Εργασίας της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, αποτελούμενη από μέλη ΕΒΠ, εκπροσώπους των Περιφερειακών Συλλόγων ΕΕΠΕΒΠ.

Η συντακτική ομάδα απαρτίζεται από τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ:

Αρβανίτη Τριανταφυλλία, Βακφάρη Αναστάσιο, Κανονίδου Βαρβάρα, Λιβιτσάνου Σταυρούλα, Μάλλιου Χρυσαυγή, Μπουλμέτη Γεωργία, Μπριτζολάκη Θεανώ, Προφύρη Παναγιώτα, Σταθά Βασιλική, Τζωρτζάτου Άννα, Φρέιχα Θηρεσία.

Σύμφωνα με το προλογικό σημείωμα

της Προέδρου της ΠΟΣΕΕΠΕΑ Γεωργίας Μπουλμέτη, η αναγκαιότητα σύνταξης του οδηγού προέκυψε από τα αιτήματα των μελών ΕΒΠ σχετικά με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στα πλαίσια εργασίας τους, την έλλειψη ενημέρωσης της εκπαιδευτικής κοινότητας, ιδιαίτερα δε στη γενική εκπαίδευση, για το καθηκοντολόγιο του ΕΒΠ καθώς και για την καθιέρωση συνεργατικής κουλτούρας σχετικά με τη συμπερίληψη όλων των μαθητών στα γενικά σχολεία.

Παρά το γεγονός ότι ο κλάδος υπηρετεί την εκπαίδευση επί σειρά ετών, όπως αρχικά οριζόταν στο άρθρο 35 του ν 1566/1985 ως επιμελητές και στη συνέχεια όπως τροποποιήθηκε με την παρ.2 άρθρ.12 Ν.2817/2000 ΦΕΚ Α 78/14.3.2000 ως Κλάδος ΔΕ1 Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού, υπάρχουν ελάχιστες βιβλιογραφικές αναφορές και επιμορφώσεις για το έργο και το ρόλο του ΕΒΠ στην εκπαίδευση, ως εκ τούτου καταδεικνύεται η σημαντικότητα σύνταξης του παρόντος οδηγού.

Δείτε σε μορφή pdf τον Οδηγό ΕΔΩ 
Δείτε επίσης

Καθηκοντολόγια ΕΕΠ-ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ-ΕΠΑΛ-Γενικά σχολεία | Νομοθεσία 

Ο “χάρτης” του ΕΕΠ-ΕΒΠ στην εκπαίδευση: 4 κρίσιμοι λόγοι για πλήρη κάλυψη των κενών με διορισμούς 

Αδειες μόνιμων εκπαιδευτικών-ΕΕΠ και ΕΒΠ: Αναλυτικός οδηγός Υπ. Παιδείας-Ποιες δικαιούνται-Νομοθετικό πλαίσιο 

Αδειες αναπληρωτών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ και ΕΒΠ: Αναλυτικός οδηγός Υπ. Παιδείας-Ποιες δικαιούνται-Νομοθετικό πλαίσιο 

Κακοποίηση-παραμέληση ανηλίκων: Οδηγός για Κοινωνικούς Λειτουργούς στην Εκπαίδευση 

ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας προς Υπουργείο Παιδείας: Να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά ΕΕΠ-ΕΒΠ 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση