Πέμπτη, 24 Απριλίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Οδηγίες ενισχυτικής διδασκαλίας 2021: Αναμένονται προσλήψεις 800 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οδηγίες ενισχυτικής διδασκαλίας 2021: Αναμένονται προσλήψεις 800 αναπληρωτών εκπαιδευτικών ώστε να μπορέσει να υλοποιηθεί το Πρόγραμμα λειτουργίας σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία.

Στα πλαίσια της λειτουργίας σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης ως προς την Ενισχυτική Διδασκαλία για το σχολικό έτος 2021-22 και μετά την έκδοση στο ΦΕΚ B 4710 – 12.10.2021 της υπ. αριθμ. 126316/Δ2 Απόφασης της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Ζ. Μακρή, εξεδόθη η υπ. αρίθμ. 140211/Δ2/3-11-2021 Εγκύκλιος με οδηγίες για την οργάνωση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας.

Για το σχολικό έτος 2021-2022

η Ενισχυτική Διδασκαλία μαθητών Γυμνασίου περιλαμβάνει τα μαθήματα: Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Αρχαία Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία, Μαθηματικά, Φυσική, Χημεία και Αγγλικά.

Προσλήψεις 800 αναπληρωτών εκπαιδευτικών

Για να υλοποιηθεί το εν λόγω Πρόγραμμα αναμένεται η πρόσληψη 800 αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Δείτε σε μορφή pdf την Εγκύκλιο “Οδηγίες για την οργάνωση της Ενισχυτικής Διδασκαλίας 2021

__________________

Στην Ενισχυτική Διδασκαλία συμμετέχουν προαιρετικά

μαθητές/τριες όλων των τάξεων του Γυμνασίου που υστερούν στους ανωτέρω τομείς γνώσης, με συνέπεια την αδυναμία αποδοτικής συμμετοχής τους στη διαδικασία της μάθησης ή μαθητές/τριες που επιθυμούν να βελτιώσουν την απόδοσή τους στα ανωτέρω μαθήματα.

Σκοπός της Ενισχυτικής Διδασκαλίας είναι

η επανένταξη των μαθητών/τριών στη διαδικασία μάθησης, η βελτίωση της απόδοσής τους ώστε να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση, η μείωση της μαθητικής διαρροής και της πρόωρης εγκατάλειψης του σχολείου και η αύξηση των ποσοστών πρόσβασης στην δεύτερη βαθμίδα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δείτε σχετικά

Ενισχυτική διδασκαλία 2021-22: Oργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης
Ενισχυτική διδασκαλία ειδικών μαθημάτων 2021-22: Οργάνωση και λειτουργία σχολικών κέντρων αντισταθμιστικής εκπαίδευσης

Δείτε επίσης

Εγκύκλιος: Αδειες δημοσίων υπαλλήλων-Μονίμων και ορισμένου χρόνου-Τι αλλάζει
Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στις δεξιότητες μέσω εργαστηρίων: 3η περίοδος-Αιτήσεις από 5 έως 19.11
Ερευνα ΚΑΝΕΠ ΓΣΕΕ: Το “μετέωρο βήμα” της επαγγελματικής αποκατάστασης των Ελλήνων φοιτητών
Δήλωση edupass: 6 ερωτήσεις και απαντήσεις-Ποιοι-πότε και πως την υποβάλλουν
Μήνυση εκπαιδευτικού για βιασμό, κατά του Προϊσταμένου της στη Λάρισα-Ενημερώθηκε το ΥΠΑΙΘ
Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply