Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Οδηγίες για εκδρομές μαθητών-Ελεγχος των τουριστικών λεωφορείων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οδηγίες για εκδρομές μαθητών-για τον έλεγχο των τουριστικών λεωφορείων όταν αυτά προσέρχονται να παραλάβουν αφιχθέντες μαθητές προς διάφορους χερσαίους προορισμούς.

Οδηγίες για εκδρομές μαθητών

Στον χώρο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, το Τμήμα Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών είναι η αρμόδια Υπηρεσία για τον έλεγχο των τουριστικών λεωφορείων, που πραγματοποιούν οδικές σχολικές μετακινήσεις, όταν αυτά προσέρχονται να παραλάβουν αφιχθέντες μαθητές προς διάφορους χερσαίους προορισμούς και ως εκ τούτου, η σχετική αλληλογραφία να αποστέλλεται απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εν λόγω Υπηρεσίας, αναφέρει το υπ. αριθ. Φ1/31639/ΓΔ4/28-03-2024 έγγραφο της Υφυπουργού ΠΑΙΘΑ κας Ζέττας Μακρή, το οποίο στάλθηκε στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, στις Διευθύνσεις Π.Ε. και Δ.Ε. και στις σχολικές μονάδες Π.Ε. και Δ.Ε. της χώρας.

Ακολουθεί το περιεχόμενο του εγγράφου

Μαρούσι, 28-03-2024

Αρ. Πρωτ. : Φ1/31639/ΓΔ4

ΘΕΜΑ: «Οδηγίες σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων των υπ’ αριθμ. Φ.14/89494/ΓΔ4/9-7- 2020 (B΄ 2888) και 20883/ΓΔ4/12-2-2020 (Β΄ 456) Υπουργικών Αποφάσεων αναφορικά με την ασφαλή διενέργεια μαθητικών οδικών μετακινήσεων»

Σχετ. έγγραφα: 1) το με αρ. πρ. 22617/Δ2/04-03-2024 εισερχόμενο του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

2)η με αρ. πρωτ. Φ1/19577/ΓΔ4/23-02-2024 εγκύκλιος (ΑΔΑ:63Α246ΝΚΠΔ-ΙΦΕ) του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α.

Σε συνέχεια του ανωτέρω (2) σχετικού, σας ενημερώνουμε ότι στον χώρο του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, το Τμήμα Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών είναι η αρμόδια Υπηρεσία για τον έλεγχο των τουριστικών λεωφορείων, που πραγματοποιούν οδικές σχολικές μετακινήσεις, όταν αυτά προσέρχονται να παραλάβουν αφιχθέντες μαθητές προς διάφορους χερσαίους προορισμούς.

Ως εκ τούτου, η σχετική αλληλογραφία να αποστέλλεται απευθείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση της εν λόγω Υπηρεσίας: daaa-tm.troxaias@astynomia.gr

Επίσης, στη σχετική αλληλογραφία να αναγράφεται και η πιθανή ώρα άφιξης της πτήσης για τον έγκαιρο προγραμματισμό των ελέγχων.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΖΕΤΤΑ Μ. ΜΑΚΡΗ

Δείτε σχετικά

Μαθητικές οδικές μετακινήσεις: Οδηγίες για ημερήσιες και πολυήμερες, από το Υπουργείο Παιδείας 

Τι ισχύει για τις εκδρομές και μετακινήσεις μαθητών σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης 

Σχολικές εκδρομές-έλεγχος ΕΑΔ: Τι διαπίστωσε η Εθνική Αρχή Διαφάνειας και τι επισημαίνει στο Υπ. Παιδείας 

Σχολικές εκδρομές-τι ισχύει: Νομοθετικό πλαίσιο-δηλώσεις γονέων-ποια η ευθύνη των εκπαιδευτικών 

Εκδρομές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης | ΦΕΚ 

Εκδρομές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης | ΦΕΚ

Για τις εκπαιδευτικές εκδρομές των σχολείων – Αρθρο 49 του νόμου 4653/2020 

Πριν φύγετε

 Νομική ενημέρωση για την απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, από τη ΔΟΕ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση