Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Οδηγίες για Εκπαιδευτική Τηλεόραση ΕΡΤ2: Εγγραφο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οδηγίες για Εκπαιδευτική Τηλεόραση ΕΡΤ2: Εγγραφο της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Σοφίας Ζαχαράκη, για τον τρίτο άξονα του σχεδιασμού της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Οδηγίες για Εκπαιδευτική Τηλεόραση

Εγγραφο απέστειλε προς τις ΠΔΕ, ΔΠΕ, ΔΔΕ και όλες τις σχολικές μονάδες της χώρας, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Σοφία Ζαχαράκη, σχετικά με την Εκπαιδευτική Τηλεόραση και τη συμμετοχή της στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών/τριών.

Η κα Ζαχαράκη καλεί τους αποδέκτες του εγγράφου να ενημερώσουν σχετικά όλους τους/τις εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. της χώρας, προκειμένου να μεριμνήσουν άμεσα για την ενεργή συμμετοχή κάθε μαθητή/τριας στην εν λόγω διαδικασία.

Δείτε το έγγραφο

“Συμμετοχή της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση των μαθητών/τριών των σχολικών μονάδων Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης”

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων υλοποιεί από τη Δευτέρα 30/3/2020 και τον τρίτο άξονα του σχεδιασμού του για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την Εκπαιδευτική Τηλεόραση,

προκειμένου να διατηρηθεί η επαφή των μαθητών/τριών με το μαθησιακό περιβάλλον και την εκπαιδευτική διαδικασία, μετά την αναστολή λειτουργίας των σχολείων, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, απευθυνόμενη πρωτίστως σε μαθητές της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Αξιοποίηση Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης

Στο πλαίσιο του νέου εγχειρήματος για εξ αποστάσεως εκπαίδευση/διδασκαλία, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στη διαδικασία της Σύγχρονης και Ασύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και διδασκαλίας, αξιοποιώντας παράλληλα και την Εκπαιδευτική Τηλεόραση η οποία αποτελεί ένα από τα πιο δυναμικά μέσα μαζικής επικοινωνίας.

Καθημερινά στις 10 π.μ.

Ολοκληρώνοντας το πλέγμα δράσεων αναφορικά με την εξ αποστάσεως εκπαίδευση/διδασκαλία, από τη Δευτέρα, 30/3/2020 και καθημερινά στις 10 π.μ. από τη συχνότητα της ΕΡΤ2, οι μαθητές/τριες του Δημοτικού έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων τηλεκπαίδευσης, τα οποία σύντομα θα είναι προσβάσιμα και στους/στις μαθητές/τριες με προβλήματα ακοής.

Επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα της εκπομπής «Μαθαίνουμε στο σπίτι» αναρτάται καθημερινά στις διευθύνσεις:
  • www.edutv.gr
  • https://blogs.sch.gr/dertv/
  • https://webtv.ert.gr/programma-ert2/
Οι εκπομπές, μετά την προβολή τους, διατίθενται ανά τάξη «κατ’ απαίτηση» (on demand) στη διεύθυνση:
  • https://webtv.ert.gr/shows/mathainoume-sto-spiti/ .
Ενημέρωση

Οι αποδέκτες της παρούσας να ενημερώσουν σχετικά όλους τους/τις εκπαιδευτικούς Π.Ε. και Δ.Ε. της χώρας, προκειμένου να μεριμνήσουν άμεσα για την ενεργή συμμετοχή κάθε μαθητή/τριας στις ως άνω διαδικασίες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης/ διδασκαλίας.

Δείτε την Εγκύκλιο Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης

Δείτε επίσης

Κεραμέως-εξ αποστάσεως διδασκαλία: Αναλυτική παράθεση στοιχείων στη Βουλή
Σχολιασμός τηλεκπαίδευσης από Παρατηρητήριο για την Παιδεία ΣΥΡΙΖΑ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση