Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Οδηγίες γρίπης και τι ισχύει για τις απουσίες μαθητών | Εγκύκλιοι

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οδηγίες γρίπης και τι ισχύει για τις απουσίες μαθητών: Οι Εγκύκλιοι που εστάλησαν στα σχολεία για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης και τις απουσίες.

Οδηγίες γρίπης και τι ισχύει για τις απουσίες

Διακοπή μαθημάτων

Πολλά σχολεία και Νηπιαγωγεία με Δημαρχιακές αποφάσεις διακόπτουν τη λειτουργία τους λόγω αυξημένου αριθμού κρουσμάτων της εποχικής γρίπης.

Οδηγίες για τη γρίπη

Την ίδια στιγμή οδηγίες εστάλησαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων στα σχολεία για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης.

Εγκύκλιος για τις απουσίες

Ταυτόχρονα εστάλη και σχετική Ενημερωτική Εγκύκλιος σχετικά με το τι θα ισχύσει για τις απουσίες μαθητών/τριών λόγω της εποχικής γρίπης.

Σύμφωνα με την Εγκύκλιο καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα μαθητών/τριών έως πέντε (5) εργάσιμων ημερών που οφείλονται στην έξαρση της εποχικής γρίπης, από τον Ιανουάριο 2020 έως και τον Μάρτιο 2020.

Σκοπός οδηγιών

Οι οδηγίες που εστάλησαν στα σχολεία για την αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης σκοπό έχουν την ενημέρωση εκπαιδευτικών και μαθητών σχετικά με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς της.

Κατά την τρέχουσα περίοδο η δραστηριότητα της γρίπης κυμαίνεται στα αναμενόμενα για την εποχή επίπεδα, θα πρέπει όμως για προληπτικούς λόγους να λαμβάνονται μέτρα προφύλαξης.
Στην Εγκύκλιο τονίζεται ότι τα παιδιά, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι των σχολείων που παρουσιάζουν γριπώδη συνδρομή, όπως περιγράφεται παραπάνω, πρέπει να παραμένουν στο σπίτι για όσες μέρες διαρκεί ο πυρετός και επιπλέον ακόμα ένα 24ωρο μετά την υποχώρησή του, χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών.
Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν να συμβουλεύουν τους γονείς και τα άτομα που ασχολούνται με τη φύλαξη παιδιών στο σπίτι να ελέγχουν καθημερινά τα παιδιά για την εμφάνιση συμπτωμάτων γρίπης, όπως αυτά περιγράφονται παραπάνω πριν τα στείλουν στο σχολείο και εάν εμφανίζουν συμπτώματα να μην τα στέλνουν.
Δείτε την Εγκύκλιο με τις οδηγίες
Δείτε την Εγκύκλιο με το τι θα ισχύσει για τις απουσίες

Δείτε επίσης

Μισθός νεοδιόριστου εκπαιδευτικού – ΕΕΠ – ΕΒΠ | Ανάλυση
Απολογισμός Υπουργείου Παιδείας: Συνάντηση Μητσοτάκη-Κεραμέως στο Μαξίμου | Τι ειπώθηκε
Video ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Κεραμέως
Πλαίσιο παραιτήσεων εκπαιδευτικών και Αυτοδίκαιες απολύσεις
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση