Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Οδηγοί-συνοδοί λεωφορείων ΣΜΕΑΕ: Να προσληφθεί πολιτικό προσωπικό-Διαμαρτυρία στρατιωτικών-Ερώτηση στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οδηγοί-συνοδοί λεωφορείων ΣΜΕΑΕ: Να προσληφθεί πολιτικό προσωπικό-Διαμαρτυρία στρατιωτικών – Ερώτηση στη Βουλή της Βουλευτού της Ελληνικής Λύσης κας Σοφίας Ασημακοπούλου.

Οδηγοί-συνοδοί λεωφορείων ΣΜΕΑΕ

Ερώτηση της Βουλευτού της Ελληνικής Λύσης κας Σοφίας Ασημακοπούλου, κατατέθηκε στη Βουλή στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, με θέμα: “Διάθεση Στρατιωτικού Προσωπικού σε ανάγκες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων”.

Η Βουλευτής αφού παραθέτει επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) δια της οποίας η Ομοσπονδία διαμαρτύρεται για “την πλήρη εκμετάλλευση του στρατιωτικού προσωπικού ώστε, επανειλημμένως και πέραν των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του να καλύπτει ανεπάρκειες άλλων κρατικών φορέων και υπουργείων”, ζητά να πληροφορηθεί μεταξύ άλλων, αν υπάρχει πρόθεση πρόσληψης άμεσα  άνεργων  ενδιαφερόμενων πολιτών, ως οδηγούς, έτσι ώστε να καλυφθεί ορθά η ανάγκη μεταφοράς μαθητών Ειδικών Σχολείων.

Υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε πως στη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ) τίθενται 69 στελέχη και από τους τρεις Κλάδους (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία), ως συνδρομή στην κάλυψη επιτακτικών αναγκών σε οδηγούςσυνοδούς λεωφορείων των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023 – ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ

Ακολουθεί η Ερώτηση

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 26/09/2022

Της: Σοφίας – Χάιδως Ασημακοπούλου, Βουλευτού Β΄ Πειραιά

ΠΡΟΣ: Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας Τον κ. Υπουργό Εσωτερικών

ΘΕΜΑ: «Διάθεση Στρατιωτικού Προσωπικού σε ανάγκες του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων»

Κυρία και κύριοι Υπουργοί,

Σύμφωνα με σχετική επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.Ο.Ε.Σ.), αναφέρεται ότι:

“Έκπληκτοι και με μεγάλη αγανάκτηση αναγνώσαμε στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία:

«Το ΥΠΕΘΑ, στο πλαίσιο της διαρκούς κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοινώνει τη διάθεση στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων 69 στελεχών και από τους τρεις Κλάδους (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία), προκειμένου να συνδράμουν στην κάλυψη επιτακτικών αναγκών σε οδηγούς – συνοδούς λεωφορείων των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης, κατά το σχολικό έτος 2022 – 2023.

Με μέριμνα του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που διατίθενται από την έναρξη του σχολικού έτους, την 1 Σεπτεμβρίου έως την 23 Δεκεμβρίου 2022 (με δυνατότητα παράτασης έως το τέλος της σχολικής χρονιάς), εξασφαλίζουν την έγκαιρη και με ασφάλεια μεταφορά των παιδιών από και προς τις Σχολικές τους Μονάδες. Η δράση υλοποιείται σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής & Εκπαίδευσης στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης Αττικής, Θεσσαλίας, Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Δυτικής Ελλάδας, Στερεάς Ελλάδας, Νοτίου Αιγαίου και Βορείου Αιγαίου.»”

Συνεχίζουν οι ανωτέρω εκπρόσωποι τη ΠΟΕΣ, επισημαίνοντας ότι:

“Έχοντας ακόμη νωπές τις μνήμες της «κοινωνικής προσφοράς» των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), τα οποία διατέθηκαν:

– Επ’ ωφέλεια του Ε.Ο.Δ.Υ. για την υγειονομική κάλυψη – εμβολιασμό των συμπολιτών μας κατά της διασποράς του κορωνοϊού.

– Επ’ ωφέλεια του Ε.Φ.Κ.Α. για την εκκαθάριση των εκκρεμών συντάξεων των αποστράτων συναδέλφων μας.

– Επ’ ωφέλεια της ιδιωτικών συμφερόντων εταιρίας «ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ Α.Ε.» για συνδρομή στην επιχείρηση απεγκλωβισμού των συμπολιτών μας από τη χιονισμένη Αττική Οδό.

– Επ’ ωφέλεια ιδιωτικής εταιρείας παραγωγής κινηματογραφικών προϊόντων, για την συμμετοχή στην χολιγουντιανή υπερπαραγωγή «The Expendables 4» μέρος της οποίας «γυρίστηκε» στη Θεσσαλονίκη.

– Επ’ ωφέλεια του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την πυρασφάλεια, πυροπροστασία των δασών μας και τελικά και για την κατάσβεση των πυρκαγιών σε αυτά.

– Επ’ ωφέλεια του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αποτροπή εισόδου παράνομων προσώπων εντός της Επικράτειας. διαμαρτυρόμαστε εντόνως και εκφράζουμε στο πλέον υπερθετικό βαθμό την αντίθεσή μας στην πολιτική που ασκείται σε βάρος των συναδέλφων μας και ενάντια στους άνεργους γονείς, αδέρφια, συγγενείς, φίλους και συμπολίτες μας!

Οι ως άνω επιλογές, οι οποίες παραπλανητικώς κατά την άποψή μας καλούνται «κοινωνική προσφορά» ή καλύπτονται υπό του μανδύα του δήθεν έκτακτου, έχουν φέρει τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στα σωματικά και ψυχικά τους όρια, τα οποία ξεπερνούν χωρίς αντίκρισμα.

Δεν σας αρκεί που με πληθωρισμό πλέον του 11% αρνείστε να προσαρμόσετε αντίστοιχα τις οικονομικές απολαβές τους.

Δεν σας αρκεί που αρνείστε πεισματικά να καταβάλετε την από 01.01.2017 χρωστούμενη ειδική αποζημίωση της νυκτερινής τους εργασίας.

Δεν σας αρκεί που αρνείστε να αναγνωρίσετε την υπερωριακή τους απασχόληση καταβάλλοντας τις αναλογούσες και νόμιμες οικονομικές αποζημιώσεις και ρεπό.

Δεν σας αρκεί που αρνείστε να διευθετήσετε βασικά και δίκαια αιτήματά τους βαθμολογικού και συνταξιοδοτικού χαρακτήρα.

Δεν σας αρκούν όλα τα παραπάνω κι ακόμα περισσότερα που δεν αναγράφονται στην παρούσα, αλλά επιτρέπετε την πλήρη εκμετάλλευση του στρατιωτικού προσωπικού που προΐσταστε πολιτικώς, ώστε, επανειλημμένως και πέραν των αρμοδιοτήτων και καθηκόντων του να καλύπτει ανεπάρκειες άλλων κρατικών φορέων και υπουργείων»”.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε, ενόψει των παραπάνω, στο μέτρο της δικαιοδοσίας που σας αναλογεί, να λάβετε την αναγκαία πρόνοια για την διάθεση των απαραίτητων σε αριθμό στρατιωτικών στελεχών προς τις αρμόδιες δημόσιες Υπηρεσίες, προκειμένου να επιλυθεί το μείζον θέμα της συνοδείας παιδιών με ειδικές ανάγκες κατά την εποχούμενη μετακίνησή τους «από» και «προς» τις σχολικές τους Μονάδες, καθώς και να προσλάβετε άμεσα για τον σκοπό αυτό άνεργους ενδιαφερόμενους συμπολίτες μας, ως οδηγούς, έτσι ώστε να καλυφθεί ορθά η ανωτέρω ανάγκη;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

ΣΟΦΙΑ – ΧΑΪΔΩ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

Δείτε επίσης

Ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών και μαθητών: Ερώτηση στη Βουλή για τη λήψη μέτρων από το ΥΠΑΙΘ 

Πόρισμα για την Ειδική Αγωγή από τον ΣτΠ: Προβλήματα ένταξης, ελλείμματα στην Παράλληλη Στήριξη και στα Τμήμ. Ενταξης 

Αντιστοίχιση πτυχίων των πρώην ΤΕΙ Αθηνών και Πειραιά με πτυχία του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής – Ερώτηση στη Βουλή 

Βορίδης: Προγραμματισμός προσλήψεων 2023-Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ τον Μάρτιο του 2023

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση