Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ογδοο κρούσμα κορονοϊού ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ογδοο κρούσμα κορονοϊού ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Υγείας και τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Ογδοο κρούσμα κορονοϊού

Σύμφωνα με σημερινό Δελτίο Τύπου το οποίο υπογράφει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, έχουμε και όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας.

Το περιστατικό διεγνώσθη, σύμφωνα με την Ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ και έχει να κάνει με Ελληνα, στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Δείτε το Δελτίο Τύπου

Ανακοίνωση όγδοου κρούσματος SARS-CoV-2

Ανακοινώνεται το όγδοο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Πρόκειται για Έλληνα, στενή επαφή του πέμπτου επιβεβαιωμένου κρούσματος, ο οποίος παραμένει σε απομόνωση σε νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Το περιστατικό διεγνώσθη στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ.

Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό

___________________

Να υπενθυμίσουμε πως εχθές, Τρίτη 03/03/2020 ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορονοϊό Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ενημέρωσε τους διαπιστευμένους συντάκτες Υγείας και σχετικά με την εικόνα που έχει για τα σχολεία και για ποιους λόγους αυτά έκλεισαν, έδωσε την παρακάτω απάντηση:

“Είναι 14 και 14. Τα 14 σχολεία ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, την κατηγορία που είχαν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα μέσα από το σχολείο και για αυτό, για προληπτικούς λόγους και πάλι, και πάλι με πολύ μικρή πιθανότητα, αλλά για προληπτικούς λόγους το κλείσαμε.

Να τονίσω εδώ, ότι αυτή η κατηγορία είναι διαφορετική από τη δεύτερη κατηγορία των άλλων 14, που επελέγησαν εχθές και αφορούσε σχολεία που είχαν οργανωμένες μαθητικές εκδρομές, που είχαν επιστρέψει από τις πληττόμενες περιοχές της Ιταλίας”.

Δείτε ολόκληρη την χθεσινή ενημέρωση

Δείτε σχετικά

Αναστολή λειτουργίας 28 σχολείων: Το ΦΕΚ με τη λίστα και τα χρονικά διαστήματα
Κλείσιμο σχολείων: Θα το κάνουμε αν μας το υποδείξουν οι ειδικοί – Ζαχαράκη στο MEGA
Υπουργός Υγείας: Να σεβαστούμε τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών από κορονοϊό
Απολύμανση σχολείων: Ποιοι Δήμοι της χώρας προχωρούν σε αυτό το μέτρο
Κορωνοϊός και σχολεία: Ερωτήσεις και απαντήσεις για εκπαιδευτικές μονάδες
Αναστολή εκδρομών εξωτερικού |ΦΕΚ
Κορωνοϊός-σχολεία: Ποια κλείνουν – Συνεχής ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας

Δείτε επίσης

Θέμα κορονοϊού: Υπάρχει οργανωμένο σχέδιο στα σχολεία ; – Ερώτηση στη Βουλή
8 Οδηγίες και 19 Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τον κορωναϊό: Από την ΓΓΠΠ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση