Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Οι εκπαιδευτικοί του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών σε Job Shadowing στην Ισπανία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οι εκπαιδευτικοί του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών σε Job Shadowing στην Ισπανία – Ταξίδεψαν στην Ισπανία, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: «Από το διαφορετικό στο διαφορετικό: ατομική και εξειδικευμένη στήριξη στη μετάβαση».

Σε Πρόγραμμα Erasmus+ στην Ισπανία συμμετείχαν εκπαιδευτικοί του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, όπου πραγματοποίησαν Job Shadowing (Σκιώδη Εργασία), στο Colegio Publico Joaquin Blume, στο προάστιο Torrejon de Ardoz της Μαδρίτης.

Αναλυτικά

Οι εκπαιδευτικοί του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών σε Job Shadowing στην Ισπανία

Το σχολικό έτος 2023-2024, οι εκπαιδευτικοί Ζαχαροπούλου Αικατερίνη, Σταφυλάκη Όλγα και η Διευθύντρια του 8ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών, Μπαλατσού Μαρία, ταξίδεψαν στην Ισπανία, στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ με τίτλο: «Από το διαφορετικό στο διαφορετικό: ατομική και εξειδικευμένη στήριξη στη μετάβαση», κατά την δεύτερη ροή κινητικότητας (21/04/2024-27/04/2024).

Οι εκπαιδευτικοί πραγματοποίησαν Job Shadowing (Σκιώδη Εργασία), στο Colegio Publico Joaquin Blume, στο προάστιο Torrejon de Ardoz της Μαδρίτης. Παρουσίασαν στους Ισπανούς εκπαιδευτικούς και μαθητές το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του σχολείου, ενημερώθηκαν για το διοικητικό έργο, παρακολούθησαν διδασκαλίες σε Γλώσσα, Μαθηματικά, Φυσική Αγωγή και Μουσική, αντάλλαξαν απόψεις για διδακτικές μεθόδους, εργαλεία και τεχνικές με τους Ισπανούς συναδέλφους και έβαλαν τα θεμέλια για συνέχιση κοινών δράσεων, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, για τους εκπαιδευτικούς των δύο σχολείων.

Αδιαμφισβήτητα, η συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Κινητικότητας Εκπαιδευτικών Erasmus+, δίνει την ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να γνωρίσουν το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας υποδοχής και να έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα και το φυσικό περιβάλλον της καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής των επιμορφωτικών δραστηριοτήτων. Επισημαίνεται ότι το σύνολο των εξόδων μετακίνησης και διαμονής καλύφθηκε από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Κινητικότητας Εκπαιδευτικών Erasmus+.

Δείτε επίσης

Διημερίδα για τη ΔΕΠΥ στο Καρπενήσι: Σάββατο 18 και Κυριακή 19 Μαΐου 2024 

Τεχνητή Νοημοσύνη στην Τάξη-Η Τάξη της Τεχνητής Νοημοσύνης: Οι δύο δράσεις μέσα από το κανάλι YouTube του ΙΕΠ 

Εξετάσεις ελληνικής PISA 2024: Τα 330 Δημοτικά και τα 330 Γυμνάσια που θα συμμετάσχουν 

Εκκληση για το Κέντρο Δραστηριοτήτων της Tandem για ανάπηρα παιδιά και νέους-Πυρκαγιά το κατέστρεψε ολοσχερώς

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση