Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΟΙΕΛΕ: Τι απάντησε η Υπ. Παιδείας για την υποβάθμιση της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΟΙΕΛΕ: Τι απάντησε η Υπ. Παιδείας για την υποβάθμιση της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης. Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

ΟΙΕΛΕ: Υποβάθμιση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης – Απάντηση Υπουργού

“Μεταξύ των προτεραιοτήτων του Υπουργείου Παιδείας είναι:

  • Η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών 
  • Ο έλεγχος και διασφάλιση της νομιμότητας σε όλα τα στάδια της εκπαιδευτικής διαδικασίας
  • Η πάταξη φαινομένων τυχόν αδήλωτης εργασίας και φοροδιαφυγής

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς σε ένα γόνιμο, ειλικρινή διάλογο για τη διαμόρφωση μιας υψηλού επιπέδου παρεχόμενης ιδιωτικής εκπαίδευσης.”

Αυτή ήταν η απάντηση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως σε επιστολή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ), σχετικά με την ανησυχία της για υποβάθμιση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης.

Η ΟΙΕΛΕ επί του θέματος εξέδωσε την παρακάτω Ανακοίνωση

Η ΟΙΕΛΕ έλαβε από την Υπουργό Παιδείας απάντηση στην από 19/7 επιστολή  μας με την οποία επισημαίναμε την ανησυχία μας για υποβάθμιση της Διεύθυνσης Ιδιωτικής Εκπαίδευσης και μάλιστα σε μια περίοδο που παρατηρούνται οξυμένα προβλήματα μαύρης εργασίας, φοροδιαφυγής και φαινόμενα έκδοσης παράνομων τίτλων σπουδών.

Στην απάντηση της Υπουργού  επισημαίνεται ότι αποτελεί προτεραιότητα της νέας πολιτικής ηγεσίας η προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και η πάταξη φαινομένων ανομίας στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Επίσης, απευθύνεται πρόσκληση για έναν γόνιμο και ειλικρινή διάλογο σε όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο.

Η ΟΙΕΛΕ θα περιμένει την έναρξη του διαλόγου και την υλοποίηση όσων η επιστολή της Υπουργού Παιδείας περιέχει, κυρίως την καταπολέμηση των οξύτατων παρανομιών σε ιδιωτικά σχολεία, Κέντρα Ξένων Γλωσσών, Φροντιστήρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε ιδιωτικά ΙΕΚ.

Ιδιαίτερα όμως για τα εργασιακά μας δικαιώματα εκφράζει την επιφύλαξη των συναδέλφων μας, μετά μάλιστα τις πρόσφατες νομοθετικές διευθετήσεις στο χώρο της εργασίας.

Δείτε επίσης

Παράκαμψη ΑΣΕΠ: Προσλήψεις με Υπουργική Απόφαση

Δήμοι και Δίχρονη Προσχολική Εκπαίδευση: Μόνο 13 εξαιρούνται | ΚΥΑ

Υφυπουργός Παιδείας – ΠΑΣΑΔ – ΠΕΑΝ: Τι ειπώθηκε

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση