Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Οικονόμου για σχολεία: Θα ανοίξουν κανονικά στις 10.01.2022 με αυστηρότερο testing

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οικονόμου για σχολεία: Θα ανοίξουν κανονικά στις 10.01.2022 και με αυστηρότερο testing-Τα μέτρα θα ισχύσουν πριν την Πρωτοχρονιά-Τι είπε στον ΣΚΑΙ για τα νέα μέτρα αντιμετώπισης της μετάλλαξης Ομικρον.

Οικονόμου για σχολεία

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ και την Σία Κοσιώνη μίλησε εχθές Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2021 ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Ι. Οικονόμου για τα νέα μέτρα προς το σκοπό της αντιμετώπισης της πανδημίας κορονοϊού και της μετάλλαξης αυτού της Ομικρον, τα οποία θα ανακοινωθούν σήμερα για να ισχύσουν από αύριο Πέμπτη 30.12.2021.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων

ο κος Οικονόμου είπε πως θα ανοίξουν κανονικά στις 10 Ιανουαρίου 2022 και ενδεχομένως με περισσότερο αυστηρό testing.

“Τώρα που οι μαθητές είναι εκτός σχολικού περιβάλλοντος με την Όμικρον να δείχνει τη διασπορά και με τις νέες ηλικίες πιο ευαίσθητες, χρειάζεται ενδεχομένως κάποια τροποποίηση, κάποιος πιο αυστηρός έλεγχος, για να πάμε 10η Ιανουαρίου και να ανοίξουν τα σχολεία”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο προηγούμενο διάστημα

λειτουργίας των σχολείων τόνισε πως ο τρόπος που λειτούργησαν τα σχολεία απέδωσε και εξ αυτού του λόγου έμειναν τα σχολεία ανοιχτά.

Επίσης ανέφερε πως

υπάρχει χρόνος για να δούμε με ποιο τρόπο θα ανοίξουν τα σχολεία μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, λέγοντας πως “θα εξαντλήσουμε κάθε εργαλείο, κάθε πιθανότητα, που έχουμε στα χεριά μας για να επιτύχουμε το άνοιγμα των σχολείων”.

Ο κος Οικονόμου επιπροσθέτως ανακοίνωσε ότι

σήμερα οι περιορισμοί που θα ανακοινωθούν σε εστίαση και διασκέδαση θα είναι πιο αυστηροί απ ο,τι έχει ήδη ανακοινωθεί.

“Οι εξελίξεις μας αναγκάζουν να προσαρμόσουμε την στρατηγική μας και να έρθουν τα μέτρα νωρίτερα” δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης
Νέα μέτρα κορονοϊού από 03 έως 16.01.2022: Την επόμενη εβδομάδα η συζήτηση για σχολεία
Μαγιορκίνης-σχολεία: Σε ράφι μακριά από μας η Τηλεκπαίδευση-Στα 10 με 12.000 κρούσματα η Ομικρον

 

Τα 5 νέα μέτρα πριν το lockdown: Παράταση σχολικών διακοπών μια εβδομάδα-Τηλεργασία άνω του 50%

Κεραμέως-σχολεία: Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καμία συζήτηση για εξ αποστάσεως εκπαίδευση

 Τηλεργασία στο Δημόσιο: Πως θα οργανωθεί-Σε διαβούλευση το έργο “Εισαγωγή του Μοντέλου της Τηλεργασίας στο Δημόσιο”

Πριν φύγετε

Κορονοϊός-σχολεία: Στοιχεία για κρούσματα και τμήματα που έκλεισαν από 13 Σεπτεμβρίου έως 23 Δεκεμβρίου 2021

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση