Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Οικoνόμου-σχολεία: Τα αντανακλαστικά των ειδικών και του Yπουργείου Παιδείας είναι ενεργοποιημένα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Οικoνόμου-σχολεία: Τα αντανακλαστικά των ειδικών και του Yπουργείου Παιδείας είναι ενεργοποιημένα-Τι είπε για τη λειτουργία των σχολείων εν μέσω πανδημίας κορονοϊού στο OPEN.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Ι. Οικονόμου αναφορικά με την πορεία της επιδημίας κορονοϊού στη χώρα μας, αναφέρθηκε στη λειτουργία των σχολείων.

Συγκεκριμένα είπε:
“Η φιλοσοφία του το 50%+1%

έγινε γιατί φέτος σε αντίθεση με πέρσι έχουμε τον εμβολιασμό που στη συντριπτική πλειοψηφία των οικογενειών δημιουργεί μια ασπίδα προστασίας, ότι δεν θα μεταδοθεί η ασθένεια ή ότι και να μεταδοθεί δεν θα υπάρχουν προβλήματα πολύ σημαντικά.

Επίσης έχουμε ένα πολύ πυκνό διαγνωστικό έλεγχο,

δηλαδή μόλις παρουσιασθεί κρούσμα στην τάξη υπάρχουν αλλεπάλληλες διαδικασίες δωρεάν ελέγχου για τα παιδιά που αν πάσα στιγμή δίνουν τη δυνατότητα να ξέρουμε που βρίσκεται η έξαρση της πανδημίας μέσα στο Τμήμα, μέσα στο σχολικό κτήριο.

Αν παραδεχθούμε ότι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά,

αν παραδεχθούμε ότι τα παιδιά όχι μόνο για λόγους εκπαιδευτικούς, αλλά και για λόγους ψυχολογικούς πρέπει να είναι μέσα στην τάξη, οφείλει κανείς να σχεδιάσει ένα πλαίσιο.

Το πλαίσιο του εμβολιασμού,

το πλαίσιο των πολύ συχνών διαγνωστικών ελέγχων, τα υπόλοιπα μέτρα και με βάση τους ειδικούς και με βάση τη διεθνή εμπειρία και τις μελέτες δείχνει ότι είναι το πιο αποτελεσματικό για να κρατήσει τα παιδιά στις αίθουσες, πιο αποτελεσματικό από την οποιαδήποτε αραίωση.

Σ αυτή τη φάση το παρακολουθούμε όπως εξελίσσεται,

πιστεύουμε ότι τα μέτρα όπως έχουν σχεδιασθεί είναι ικανά να εξασφαλίσουν τη δια ζώσης εκπαίδευση, αλλά τα αντανακλαστικά και της επιστημονικής κοινότητας-των ειδικών-και του Yπουργείου Παιδείας είναι ανά πάσα στιγμή ενεργοποιημένα.”.

Δείτε ακόμη

ΦΕΚ: Πως θα λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια δια ζώσης το 2021-22-Μέτρα covid
61 εγκύκλιος με μέτρα κορονοϊού στο δημόσιο: Τι προβλέπεται για τις υπηρεσίες έως 27.09.2021
Μέτρα κορονοϊού έως 27.09.2021: Δημόσιο-σχολεία-εκπαιδευτικές δομές-ομάδες αυξημένου κινδύνου
ΦΕΚ: Τηλεκπαίδευση 2021-22: Σε ποιους μαθητές θα παρέχεται
Πως θα λειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια δια ζώσης και με ποια μέτρα προστασίας-Tο πρωτόκολλο
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση