Σάββατο, 26 Απριλίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΟΚΠΕ-απεργία για τα Τέμπη: Mε κυρίαρχο αίτημα “Δικαιοσύνη”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΟΚΠΕ-απεργία για τα Τέμπη: Mε κυρίαρχο αίτημα “Δικαιοσύνη” – Ανακοίνωση της Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΚΠΕ).

ΟΚΠΕ-απεργία για τα Τέμπη

Στην απεργία της ΑΔΕΔΥ της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου 2025 για τα Τέμπη συμμετέχει η Ομοσπονδία Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΚΠΕ) με κυρίαρχο αίτημα “Δικαιοσύνη” “για μην αφήσουμε να ξεχαστεί το έγκλημα των Τεμπών και να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να το καπηλευτεί…”.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΟΚΠΕ) 

Θεσσαλονίκη 23-02-2025

ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 28 Φεβρουαρίου 2025

Το Δ.Σ. της  Ομοσπονδίας Καθηγητών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Ο.Κ.Π.Ε.) αποφάσισε ομόφωνα, να συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που θα πραγματοποιηθεί στις 28/02/2025, με κυρίαρχο αίτημα:

Στις 28 Φλεβάρη 2025 συμπληρώνονται 2 χρόνια από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα η κυβέρνηση έπραξε ελάχιστα προκειμένου να εξακριβωθούν οι ακριβείς αιτίες θανάτου των 57 θυμάτων. Για την ακρίβεια, έπραξε περισσότερα προκειμένου να θολώσει τα νερά γύρω από την έρευνα, δημιουργώντας βάσιμες υποψίες συγκάλυψης της αλήθειας και του τι πραγματικά συνέβη εκείνη τη μοιραία πολύνεκρη βραδιά.

Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις προγραμματισμένες συγκεντρώσεις – πορείες που θα πραγματοποιηθούν πανελλαδικά την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου για να βροντοφωνάξουμε ότι δεν θα σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε μέχρι να αποδοθούν οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες, με παραδειγματική τιμωρία όσων εμπλέκονται ώστε να αποφύγουμε μελλοντικά ανάλογες τραγικές καταστάσεις.

Ζητούμε δικαστική ανεξαρτησία και αμεροληψία προφυλαγμένη θεσμικά από κάθε είδους παρεμβάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης.

Απαιτούμε κοινωνική δικαιοσύνη και όχι συγκάλυψη των πραγματικών προβλημάτων που ταλανίζουν όχι μόνο τις μεταφορές αλλά και την Παιδεία, την Υγεία τη Δικαιοσύνη

Δεν θα επιτρέψουμε να μπαζωθεί η αλήθεια.

Δεν θέλουμε ποτέ ξανά να βγει  από τα χείλη κανενός η φράση «ΔΕΝ ΈΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ»

Το Δ.Σ. της Ο.Κ.Π.Ε.

Δείτε επίσης

ΠΟΣΕΕΠΕΑ-Απεργία για τα Τέμπη: Καλεί όλα τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ να συμμετάσχουν στο κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ 

Πανελλαδική Απεργία για τα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2025-Ανακοινώσεις και κάλεσμα συμμετοχής 

Στην απεργία για τα Τέμπη της Παρασκευής 28.02.2025 συμμετέχει ο ΣΕΕΠΕΑ Στερεάς Ελλάδας

Απεργία για τα Τέμπη: Συμμετοχή του ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής και Δυτ. Μακεδονίας-Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2025

Πριν φύγετε

Οι νέες αποδοχές των εκπαιδευτικών 2025: Τα καθαρά ποσά σε αναλυτικούς Πίνακες και Διαγράμματα

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply