Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΟΛΜΕ-Ειδικά σχολεία: Αναστολή λειτουργίας σε περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΟΛΜΕ-Ειδικά σχολεία: Αναστολή λειτουργίας σε περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο – “Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, δεν έχουν ληφθεί επαρκώς τα αναγκαία μέτρα σε όλα τα σχολεία, και ιδιαίτερα στις ΣΜΕΑΕ”.

ΟΛΜΕ-Ειδικά σχολεία

Aθήνα, 12/12/2020

 Αναστολή λειτουργίας σχολείων ειδικής αγωγής σε περιοχές με επιβαρυμένο επιδημιολογικό φορτίο

Οι σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής – ΕΕΕΕΚ και ΕΝΕΕΓΥΛ – έχουν εξαιρεθεί από τη γενική ρύθμιση για αναστολή της λειτουργίας των σχολείων της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συνεχίζουν να λειτουργούν.

Παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της ΟΛΜΕ,

δεν έχουν ληφθεί επαρκώς τα αναγκαία μέτρα σε όλα τα σχολεία, και ιδιαίτερα στις ΣΜΕΑΕ, για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της πανδημίας και τη λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών σε συνθήκες ασφάλειας και υγείας (διενέργεια τεστ covid19, ελλείψεις νοσηλευτικού προσωπικού, μειωμένο αριθμό μαθητών/τριών ανά τμήμα, όπως επίσης και στις μετακινήσεις τους, διορισμοί εκπαιδευτικών, επάρκεια προσωπικού καθαριότητας, μέσα απολύμανσης, μάσκες κ.α.).

Σε πολλές περιοχές της χώρας

πολλά σχολεία Ειδικής Αγωγής βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας, σε άλλα παρατηρείται αυξημένος αριθμός κρουσμάτων, γίνονται συμπτύξεις τμημάτων και η αναλογία Εκπαιδευτικών και Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού προσωπικού, λόγω και αναγκαστικών αδειών ή κρουσμάτων, είναι κακή.

Όλα αυτά δημιουργούν ακόμα μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία όλων.

Το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ ζητάει να παρθούν ανά νομό,

και ανάλογα με την κατάσταση στα σχολεία της Ειδικής Αγωγής, το επιδημιολογικό φορτίο και την επιβάρυνση του συστήματος υγείας, αποφάσεις αναστολής  λειτουργίας των σχολείων Ειδικής Αγωγής.

Δείτε επίσης

Συζήτηση για ειδικά σχολεία στη Βουλή: O ΕΟΔΥ κάνει τεστ δειγματοληπτικά σε όλη την Ελλάδα
Σοφία Ζαχαράκη για ΕΝΕΕΓΥΛ Περιστερίου και ειδικά σχολεία: Τι απάντησε στη Βουλή
Στη Βουλή το πρόστιμο 300 ευρώ σε αναπληρωτές για μετακίνηση με ΙΧ
 Καθηγητής Γώγος: Τίποτε δεν είναι δεδομένο για το άνοιγμα των σχολείων
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση