Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΟΛΜΕ για ΔΔΕ Δυτικής Αττικής: Με αυταρχισμό και κλειστές πόρτες τα προβλήματα δεν λύνονται

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΟΛΜΕ για ΔΔΕ Δυτικής Αττικής: “Με αυταρχισμό και κλειστές πόρτες τα προβλήματα δεν λύνονται – Οι δημόσιες υπηρεσίες δεν ανήκουν σε κανέναν και πρέπει να λειτουργούν εξυπηρετώντας το κοινό, όχι ταλαιπωρώντας το”.

ΟΛΜΕ για ΔΔΕ Δυτικής Αττικής

Να σταματήσει αμέσως το απαράδεκτο και υποτιμητικό καθεστώς των ραντεβού και των ελέγχων ταυτοτήτων στη ΔΔΕ Δυτικής Αττικής τη στιγμή που οι δημόσιες υπηρεσίες δεν ανήκουν σε κανέναν και πρέπει να λειτουργούν εξυπηρετώντας το κοινό, όχι ταλαιπωρώντας το ζητά η ΟΛΜΕ με Ανακοίνωση της.

Επιπροσθέτως ζητά να δικαιωθούν τα λογικά αιτήματα των εκπαιδευτικών για αναγνώριση μεταπτυχιακών και άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις και να μονιμοποιηθούν όλοι οι νεοδιόριστοι του 2021.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2 – ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255 – www.olme.gr – e-mail: olme@otenet.gr

Αθήνα, 18/04/2024

Α.Π.: 2504

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΕ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ ΚΑΙ ΚΛΕΙΣΤΕΣ ΠΟΡΤΕΣ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΕ ΛΥΝΟΝΤΑΙ!

Εδώ και 5 μήνες η ΔΔΕ Δυτικής Αττικής έχει ουσιαστικά κλειστές τις πόρτες της για εκπαιδευτικούς και γονείς. Η απαράδεκτη διαδικασία των ραντεβού και η εξευτελιστική διαδικασία της επίδειξης ταυτότητας έχουν φέρει ταλαιπωρία στους συναδέλφους που δεν μπορούν εύκολα να διεκπεραιώσουν τις υποθέσεις τους. Παράλληλα ο Διευθυντής Εκπαίδευσης αρνείται να δεχτεί επί της ουσίας το ΔΣ της ΕΛΜΕ, θέτοντας ακόμη ένα περιορισμό στη συνάντηση, να παρευρίσκονται (πάντα με ταυτότητες) μόλις 3 μέλη του ΔΣ, δηλαδή ούτε καν ένας εκπρόσωπος από κάθε παράταξη που εκπροσωπείται στο ΔΣ!

Τέτοιος αριθμητικός περιορισμός στις συναντήσεις του σωματείου με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης δεν είχε τεθεί ποτέ, από κανέναν από τους προηγούμενους ΔΔΕ. Το «επιχείρημα» της ¨οικονομίας της συζήτησης¨ επιστρατεύεται τώρα, όταν τον περσινό Ιούνιο (μάλλον δεν ήταν ο ίδιος) και το Σεπτέμβριο του 2023 στις συναντήσεις με τον ίδιο ΔΔΕ συμμετείχαν 10 άτομα.

Ας πούμε καλύτερα την αλήθεια: μπροστά στα επιχειρήματα και τις τεκμηριωμένες θέσεις των ΕΛΜΕ ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί. Μήπως φοβάται να συναντήσει τις ΕΛΜΕ; Οι προφάσεις για προβλήματα ασφάλειας φυσικά δεν έχουν κανένα υπόβαθρο! Κανένα σημαντικό περιστατικό δε δικαιολογεί τέτοιου είδους μέτρα! Ούτε το μέγεθος, ούτε η χωροταξία της Διεύθυνσης μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη στήριξή τους.

Παράλληλα τα παράπονα των συναδέλφων για αδικίες στις αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ συνεχίζονται για τα μεταπτυχιακά και τις άδειες ιδιωτικού έργου.

Συνεχόμενες απορρίψεις μεταπτυχιακών λόγω «έλλειψης συνάφειας». Ακριβώς η ίδια ταλαιπωρία περιμένει πολλούς συναδέλφους που έχουν αιτηθεί άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου. Με διάφορες προφάσεις οι απορρίψεις πέφτουν βροχή! Και στις δύο περιπτώσεις οι αιτήσεις των ίδιων συναδέλφων είχαν εγκριθεί σε άλλες ΔΔΕ.

Η ΔΔΕ Δυτικής Αττικής δημιουργεί κακή φήμη στην εξυπηρέτηση των συναδέλφων. Αρμοδιότητα της ΔΔΕ επίσης είναι και η μονιμοποίηση των νεοδιόριστων του 2021 που έχουν συμπληρώσει διετή δόκιμη υπηρεσία και σύμφωνα με τον νόμο 3528/2007, που παραμένει σε ισχύ, πρέπει να υπογραφούν οι διαπιστωτικές πράξεις μονιμοποίησής τους.

Οι υπεκφυγές εδώ δεν μπορούν να αποκρύψουν ότι ο νόμος δεν εφαρμόζεται λόγω αξιολόγησης. Φαίνεται όμως ότι η εφαρμογή των διατάξεων γίνεται a la cart. Σε κάθε περίπτωση τα προβλήματα των σχολείων συνεχίζουν να υπάρχουν, αλλά ο διάλογος της Διεύθυνσης με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς δεν υπάρχει. Τα αιτήματα των συναδέλφων δεν μεταβιβάζονται μέσω των ΕΛΜΕ προς τη διοικητική ιεραρχία, οι αποφάσεις του ΠΥΣΔΕ πχ ως προς τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών δεν χαρακτηρίζονται πάντα από αντικειμενικότητα, ενώ έχουμε δει ακόμα και Διευθυντές σχολικών μονάδων να καταφτάνουν στη Διεύθυνση και να αποχωρούν άπραγοι διότι… δεν είχαν κλείσει ραντεβού! Τέτοια απαξίωση… Αν όμως ο ΔΔΕ δεν ακούει τα προβλήματα δε σημαίνει ότι αυτά δεν υπάρχουν και δε μεγεθύνονται!

Απαιτούμε:

• Να σταματήσει αμέσως το απαράδεκτο και υποτιμητικό καθεστώς των ραντεβού και των ελέγχων ταυτοτήτων. Οι δημόσιες υπηρεσίες δεν ανήκουν σε κανέναν και πρέπει να λειτουργούν εξυπηρετώντας το κοινό, όχι ταλαιπωρώντας το.

• Να δικαιωθούν τα λογικά αιτήματα των συναδέλφων για αναγνώριση μεταπτυχιακών και άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου, εφόσον πληρούνται οι προϋποθέσεις.

• Άμεση μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2021.

Για το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                  Η Γεν. Γραμματέας

Νίκος Παπαχρήστος   Στέλλα Μανουσογιωργάκη

Δείτε επίσης

ΠΕΚ για εκδρομές: Να αποσύρουν οι εκπαιδευτικοί από το νέο διδακτικό έτος τη συμμετοχή τους 

Ελεύθεροι οι εκπαιδευτικοί στη Ρόδο: Πλήθος κόσμου έξω από το Δικαστικό Μέγαρο 

Πριν φύγετε

Προωθητές Erasmus+ ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για την περίοδο 2021-2027

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση