Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΟΛΜΕ για εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων: Συμμετέχουμε μαζικά-ΥΠΑΙΘ και αποχή στόχο έχουν να μην υπάρχουν αιρετοί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΟΛΜΕ για εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων: Συμμετέχουμε μαζικά-ΥΠΑΙΘ και αποχή στόχο έχουν να μην υπάρχουν αιρετοί-Η πλειοψηφία των ΕΛΜΕ λέει ναι στις εκλογές.

ΟΛΜΕ για εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων

Η ΟΛΜΕ με ανακοίνωσή της καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές για να εκλέξουν τους αιρετούς εκπροσώπους τους στα ΠΥΣΔΕ, τα ΑΠΥΣΔΕ και το ΚΥΣΔΕ.

Η Ομοσπονδία των εκπαιδευτικών Β/θμιας Εκπαίδευσης επισημαίνει πως η πλειοψηφία των ΕΛΜΕ λέει ναι στις εκλογές, η αποχή από τις οποίες θα ευνοήσει τους σχεδιασμούς του ΥΠΑΙΘ.

Επιπροσθέτως τονίζει πως τους σχεδιασμούς του ΥΠΑΙΘ “ευνοεί και κάθε προσπάθεια συκοφάντησης της ΟΛΜΕ και διασπαστικών κινήσεων από αυτούς που αρνούνται να ταχθούν με το συμφέρον και τις αποφάσεις του κλάδου, επειδή μειοψήφησαν σε αυτές”.

Αναλυτικά η Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Αθήνα, 01/11/2022

Α.Π.: 1613

 Η πλειοψηφία των ΕΛΜΕ λέει ναι στις εκλογές!

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, μετά την διετία αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας που επικράτησε στα υπηρεσιακά συμβούλια, αποφάσισε τη συμμετοχή στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου, δεσμευόμενο ταυτόχρονα ότι θα συνεχίσει τον αγώνα για την κατάργηση του νόμου 4728 περί ηλεκτρονικών εκλογών.

Η απόφαση αυτή επικυρώθηκε από τη βάση του κλάδου, καθώς ήδη 45 (από τις 86) ΕΛΜΕ έχουν πάρει αποφάσεις υπέρ της συμμετοχής στις εκλογές, επιβεβαιώνοντας πως  είναι επιτακτική η ανάγκη ενεργοποίησης των δημοκρατικών αντανακλαστικών του Κλάδου ενάντια στα σχέδια του ΥΠΑΙΘ για αποδυνάμωση και απαξίωση του ρόλου του αιρετού, ενάντια στην διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών, ενάντια στην αδιαφάνεια και την αναξιοκρατία. Πρόκειται για  απόφαση ευθύνης, ισχυρό πολιτικό μήνυμα για την υπεράσπιση του θεσμού του αιρετού και το μοναδικό τρόπο να αποκαταστήσουμε τη δημοκρατία στα ΥΣ. 

Στην παρούσα συγκυρία, με τη μαζική συμμετοχή μας στις εκλογές μπορούμε να καταφέρουμε μία ακόμα νίκη. Να πάρουμε τα Υπηρεσιακά Συμβούλια πίσω! Να πάρουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα πίσω! Να εκδιώξουμε με την ψήφο μας όλους τους «ημέτερους» της υπουργού από τα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια!

 Είναι στο χέρι μας και είναι ζήτημα δημοκρατίας!

Να αξιοποιήσουμε το όπλο της ψήφου μας για να εκλέξουμε αιρετούς που θα προασπίζονται πραγματικά τα δικαιώματά μας!

Η αποχή από τις εκλογές θα ευνοήσει τους σχεδιασμούς του ΥΠΑΙΘ. Όπως τους ευνοεί και κάθε προσπάθεια συκοφάντησης της ΟΛΜΕ και διασπαστικών κινήσεων από αυτούς που αρνούνται να ταχθούν με το συμφέρον και τις αποφάσεις του κλάδου, επειδή μειοψήφησαν σε αυτές.

Καλούμε τους/τις συναδέλφους μας να συσπειρωθούν στην Ομοσπονδία και να συμμετάσχουν μαζικά στις εκλογές για να εκλέξουν τους αιρετούς εκπροσώπους τους στα ΠΥΣΔΕ, τα ΑΠΥΣΔΕ και το ΚΥΣΔΕ. Με αποφασιστικότητα και ενότητα θα αποκαταστήσουμε τη δημοκρατική λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων.

Δείτε επίσης

Εκλογές Υπηρεσιακών Συμβουλίων 2022: Πώς ψηφίζω για ΚΥΣΕΕΠ και ΠΥΣΕΕΠ | Οδηγίες 

Εκλογές υπηρεσιακών συμβουλίων ΕΕΠ-ΕΒΠ: Πως ψηφίζουμε και γιατί, για το ΚΥΣΕΕΠ και τα ΠΥΣΕΕΠ 

Δείτε ακόμη

Απόφαση: Εκλογές αιρετών 5 Νοεμβρίου 2022 

Ανακοινοποίηση Εγκυκλίου εκλογών αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022

Διαδικασία εκλογής αιρετών εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ, με ηλεκτρονική ψηφοφορία, για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια | ΦΕΚ 

Προεδρικό Διάταγμα 1/2003

Αρθρα 21 και 36 του π.δ. 1/2003

Αρθρα 29, 30, 31, 43, 44 και 45 του π.δ. 1/2003

Δείτε ακόμη

Γιατί συμμετέχουμε στις εκλογές των αιρετών στις 5 του Νοέμβρη | Αρθρο

Γιατί θα πρέπει να ψηφίσουμε μαζικά στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου για τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση