Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΟΛΜΕ για εκπαιδευτικούς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Οι υπηρεσίες να δέχονται τις αιτήσεις μετάθεσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΟΛΜΕ για εκπαιδευτικούς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας: Οι υπηρεσίες να δέχονται τις αιτήσεις μετάθεσης, απόσπασης και τοποθέτησης. 

ΟΛΜΕ

Αθήνα, 22/02/2022

Α.Π.: 970

ΠΡΟΣ:

Την Υπουργό Παιδείας

κα Νίκη Κεραμέως

Για τους εκπαιδευτικούς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ,  είναι υποχρεωμένο να επανέλθει στο από 1/12/2021 ψήφισμα  σχετικά με τα  δίκαια αιτήματα των εκπαιδευτικών με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και να ζητήσει εκ νέου από το Υπουργείο Παιδείας τη διόρθωση των αδικιών σε βάρος τους. Οι αδικίες αυτές σε ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση Κατά Πλάκας  προέκυψαν μετά την κατάργηση ουσιαστικά της παρ.8 του άρθρου 1 του νόμου 3194/03 και μετά τις νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Παιδείας από το 2019 μέχρι σήμερα.

Ο ν. 3194/03 είχε διορθώσει το Π.Δ. 50/96, καθώς αναφέρονταν μόνο η πάθηση και όχι οι ιδιαίτερα βαριές μορφές της νόσου, λαμβάνοντας υπόψη το ανίατο, απρόβλεπτης εξέλιξης και διαφόρων μορφών εξέλιξης της νόσου. Υπέρ αυτού συνηγορεί εξάλλου και ο ν.3402/05, ο οποίος χαρακτηρίζει στο άρθρο 24 τους ασθενείς με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας ως ευπαθή ομάδα ασθενών, χρήζουσα ιδιαίτερης πρόνοιας από την Πολιτεία, χωρίς διαχωρισμούς στις μορφές του.

Καθώς αρμόδιο για την κατάσταση αυτή είναι το Υπουργείο Παιδείας, πρέπει να θεραπεύσει τις αδικίες αυτές.

Για αυτόν το λόγο προτείνουμε τα εξής:
  1. Να απαλειφθεί από το ΠΔ 50/96 η παρωχημένη νομικά και επιστημονικά τετραπληγία/παραπληγία και να αναφέρεται μόνο η πάθηση.
  2. Να έχουν τη δυνατότητα όλοι οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί να πάρουν μετάθεση πριν λήξει η διετία που απαιτείται ιδιαίτερα δε όσοι ανήκουν σε ειδική κατηγορία.
  3. Να δημιουργηθεί σταθερό και δίκαιο σύστημα διορισμών, με ειδικό ποσοστό για εκπαιδευτικούς που ανήκουν στις ειδικές κατηγορίες, όπως άλλωστε ο νόμος ορίζει για τον υπόλοιπο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.
  4. Ειδικά για φέτος να δοθεί οδηγία στις αρμόδιες υπηρεσίες, ώστε να δέχονται τις αιτήσεις μετάθεσης, απόσπασης και τοποθέτησης από όλους τους εκπαιδευτικούς που πάσχουν από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας με διεσταλμένη ερμηνεία του ΠΔ 50/96, καθώς υπάρχει νομικό έρεισμα.

Ευελπιστούμε ότι τούτη τη φορά το Υπουργείο Παιδείας  θα ασχοληθεί με τα αιτήματα των εκπαιδευτικών με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας και θα άρει τις  υφιστάμενες αδικίες.

Δείτε σχετικά

ΔΗΣΥ για ειδικές κατηγορίες μεταθέσεων εκπαιδευτικών: Aναχρονιστικό και ξεπερασμένο το ισχύον πλαίσιο 

Δείτε επίσης

Νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί: Η ΟΛΜΕ ζητά να τους δοθεί δικαίωμα μετάθεσης και οι άδειες ανατροφής που δικαιούνται

Απαντήσεις σε ερωτήματα για Μεταθέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ 2021-22 | Ενημερωτικό 

Οικονόμου: Δεν υπήρξε αξιολόγηση μόλις στο 0,8%, δηλαδή σε 114 σχολεία από τα 13.000-Θα υπάρξουν κυρώσεις

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση