Δευτέρα, 22 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΟΛΜΕ για οργανικά κενά – πλεονάσματα – μεταθέσεις

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΟΛΜΕ για οργανικά κενά – πλεονάσματα – μεταθέσεις – Επιστολή στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

ΟΛΜΕ για οργανικά κενά

Με επιστολή του στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ, το ΔΣ της ΟΛΜΕ ζητά:

  • Να γίνει ανακατανομή του συνολικού αριθμού των επικαιροποιημένων κενών ανά ειδικότητα, ώστε οι διορισμοί των 4.500 εκπαιδευτικών να ανταποκρίνονται σε αυτά,
  • Να ληφθούν πρώτα υπόψη οι Μεταθέσεις και με δεδομένη την καθυστέρηση στο διορισμό των 4.500 εκπαιδευτικών θα πρέπει να ακολουθηθεί  η κείμενη νομοθεσία.

Η επιστολή

Αθήνα, 25/02/2020

ΘΕΜΑ: Πίνακες οργανικών κενών – πλεονασμάτων – μεταθέσεις

 Κυρία Υπουργέ

Κυρία Υφυπουργέ

Κυρία Γενική Γραμματέα,

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει την αντίθεσή του στη διαδικασία που επιλέχθηκε με βάση την εγκύκλιο 239027/Ε2/18-2-20 για την εξαγωγή οργανικών κενών – πλεονασμάτων από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια. Εκτός από την αρχική ημερομηνία των οργανικών κενών – πλεονασμάτων από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια επισημαίνουμε:

  1. Οι πίνακες αυτοί πρέπει να συμπληρώνονται με τη σύμφωνη γνώμη των συλλόγων διδασκόντων και όχι αποκλειστικά και μόνο από τον Διευθυντή του σχολείου.
  2. Στον πίνακα Γ, δεν υπάρχει η στήλη «εκτίμηση του ΠΥΣΔΕ», παρά η μονοπρόσωπη πρόταση των Περιφερειακών Διευθυντών με αποτέλεσμα την απαξίωση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων (ΠΥΣΔΕ) και γι’ αυτό επισημαίνουμε ότι πρέπει να επανέλθει σε ισχύ η παρ. 2 του άρθρ. 4 του ΠΔ 50/96.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα οργανικά κενά για τους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή βγήκαν με στοιχεία του Απριλίου του 2019 και η κατανομή των ειδικοτήτων έγινε με βάση αυτά τα στοιχεία. Με την τωρινή εγκύκλιο των μεταθέσεων ζητείται από τα σχολεία να στείλουν πίνακες για να βγουν τα οργανικά κενά των μεταθέσεων. Δηλαδή θα έχουμε δύο διαφορετικούς πίνακες οργανικών κενών.

Ζητάμε με βάση τα τωρινά επικαιροποιημένα κενά να γίνει ανακατανομή του συνολικού αριθμού ανά ειδικότητα, ώστε οι διορισμοί των 4.500 εκπαιδευτικών να ανταποκρίνονται σε αυτά, αφού όμως ληφθούν πρώτα υπόψη οι μεταθέσεις.

Με δεδομένη την καθυστέρηση στο διορισμό των 4.500 εκπαιδευτικών θα πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθηθεί απαρέγκλιτα η κείμενη νομοθεσία που διέπει τις υπηρεσιακές μεταβολές και να προηγηθούν οι μεταθέσεις των εκπαιδευτικών.

Τέλος επισημαίνουμε ότι δεν έχει δοθεί λύση στο αίτημα της ΟΛΜΕ και πολλών εκπαιδευτικών να δοθεί η δυνατότητα αίτησης μετάθεσής/βελτίωσης όλων των μονίμων εκπαιδευτικών με τα τυπικά προσόντα στην ΕΑΕ για όλα τα οργανικά κενά στα Τμήματα Ένταξης (Τ.Ε) και ΣΜΕΑΕ και για τη σχολική χρονιά 2019 – 2020 πριν από τους επικείμενους νέους διορισμούς.

Δείτε σχετικά

Μεταθέσεις ΕΑΕ Δευτεροβάθμιας την τρέχουσα εβδομάδα και Γενικής μέσα Μαρτίου
Αναμόρφωση Υπηρεσιακών Μεταβολών: Ενημερωτικό σημείωμα του Ν. Κορδή

Δείτε επίσης

Ζαχαράκη-Απαντήσεις στη Βουλή: Τον Μάρτιο τελειώνει η 3ΕΑ-Τι είπε για τους αναπληρωτές
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση