Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΟΛΜΕ για σχολικές εκδρομές: Ως εδώ! Η αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο είναι επιβεβλημένη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΟΛΜΕ για σχολικές εκδρομές: Ως εδώ! Η αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο είναι επιβεβλημένη όπως και η ανάγκη διασφάλισης της νομικής προστασίας των εκπαιδευτικών.

ΟΛΜΕ για σχολικές εκδρομές

Επιβεβλημένη καθίσταται η αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο όπως και η ανάγκη διασφάλισης της νομικής προστασίας των εκπαιδευτικών σχετικά με τις σχολικές εκδρομές και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, σύμφωνα με την ΟΛΜΕ, η οποία στην κατεύθυνση αυτή θα επιδιώξει από κοινού με τη ΔΟΕ και σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ συναντήσεις με τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, “ώστε να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα και να μην αντιμετωπίζονται με αυτό τον ακραία υποτιμητικό και προσβλητικό τρόπο οι άνθρωποι της εκπαίδευσης”.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2 – ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255 – www.olme.gr – e-mail: olme@otenet.gr

Αθήνα, 22/4/2024

Α.Π.: 2514

Για τις σχολικές εκδρομές και τις πρωτόγνωρες καταστάσεις αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών

H πληθώρα περιστατικών τα οποία σχετίζονται με τη λειτουργία των σχολικών μονάδων ή την πραγματοποίηση σχολικών εκδρομών και καταλήγουν σε πρωτόγνωρες καταστάσεις αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών με όρους δικαστικούς και αστυνομικούς πρέπει να σταματήσει.

Δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτή μια πραγματικότητα στην οποία οι εκπαιδευτικοί συλλαμβάνονται ή τίθενται υπό κράτηση σε ρόλο εν δυνάμει υποδίκων και βρίσκονται αντιμέτωποι με μια διαδικασία η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και στο επίπεδο παροχής δακτυλικών αποτυπωμάτων και φωτογραφιών που αντιστοιχεί σε εγκληματικές πράξεις και συνοδεύεται πολλές φορές από την πολύωρη κράτησή τους σε αστυνομικές διευθύνσεις.

Και η αντιμετώπιση αυτή να προκύπτει ως συνέπεια της άσκησης του λειτουργήματος τους και για καταστάσεις στις οποίες ουσιαστικά υφίστανται το έλλειμμα σωστής νομοθέτησης της Πολιτείας η οποία στην πράξη επιτρέπει τη στοχοποίηση των συναδελφισσών και των συναδέλφων ενώ την ίδια ώρα υπηρεσίες της Δικαιοσύνης και της Δημόσιας Τάξης αντιμετωπίζουν με όρους ποινικούς τους εκπαιδευτικούς.

Ως εδώ!

Η αλλαγή στο νομοθετικό πλαίσιο είναι επιβεβλημένη όπως και η ανάγκη διασφάλισης της νομικής προστασίας των εκπαιδευτικών.

Στην κατεύθυνση αυτή θα επιδιώξουμε από κοινού με τη ΔΟΕ και σε συνεργασία με την ΑΔΕΔΥ συναντήσεις με τα Υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη ώστε να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα και να μην αντιμετωπίζονται με αυτό τον ακραία υποτιμητικό και προσβλητικό τρόπο οι άνθρωποι της εκπαίδευσης.

Τα όρια ξεπεράστηκαν!

Η αξιοπρέπεια του κόσμου της εκπαίδευσης να γίνει υπόθεση όλων.

Για το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                  Η Γεν. Γραμματέας

Νίκος Παπαχρήστος   Στέλλα Μανουσογιωργάκη

Δείτε σχετικά

ΠΕΚ για εκδρομές: Να αποσύρουν οι εκπαιδευτικοί από το νέο διδακτικό έτος τη συμμετοχή τους 

Δείτε επίσης

Αναβλήθηκε η συζήτηση της αγωγής για την απεργία-αποχή της ΟΛΜΕ από την αξιολόγηση 

ΟΛΜΕ για ΔΔΕ Δυτικής Αττικής: Με αυταρχισμό και κλειστές πόρτες τα προβλήματα δεν λύνονται 

Προωθητές Erasmus+ ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης για την περίοδο 2021-2027

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση