Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΟΛΜΕ για θάνατο μαθητή στις Σέρρες: Το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΟΛΜΕ για θάνατο μαθητή στις Σέρρες: Το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο-Τα τελευταία χρόνια καταγράφονται πολλά επικίνδυνα περιστατικά.

ΟΛΜΕ για θάνατο μαθητή

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ εκφράζει την βαθύτατη του θλίψη για τον άδικο χαμό του μικρού μαθητή κατά την έκρηξη στο λέβητα του σχολείου του και εύχεται στους γονείς, τους οικείους, φίλους και συμμαθητές του άτυχου μαθητή κουράγιο και υπομονή.

Επιπροσθέτως η ΟΛΜΕ επισημαίνει πως το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο. Τα τελευταία χρόνια καταγράφονται πολλά επικίνδυνα περιστατικά που από καθαρή τύχη δεν οδήγησαν σε τραγικές εξελίξεις.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Αθήνα, 7/12/2022

Α.Π.: 1747

Για τον άδικο χαμό του μικρού μας μαθητή

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ και όλος ο εκπαιδευτικός κόσμος της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζει την βαθύτατη του θλίψη για τον άδικο χαμό του μικρού μαθητή κατά την έκρηξη στο λέβητα του σχολείου του.

Λίγα δευτερόλεπτα χώρισαν το παιχνίδι από τον ξαφνικό χαμό του.

Ευχόμαστε στους γονείς, τους οικείους, φίλους και συμμαθητές του άτυχου μαθητή κουράγιο και υπομονή.

Μόνη παρηγοριά ότι ο μικρός αυτός Άγγελος θα τους προσέχει από ψηλά.

Την ίδια στιγμή η οργή και η αγανάκτησή μας ξεχειλίζει από το απαράδεκτο σκηνικό της μετάθεσης ευθυνών ανάμεσα σε Δήμο, αρμόδια Υπουργεία και κυβέρνηση. Η δήλωση του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη ότι «η συντήρηση των σχολείων δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες της κυβέρνησης» είναι τουλάχιστον κυνική.

Το συγκεκριμένο τραγικό περιστατικό δεν είναι ούτε τυχαίο, ούτε μεμονωμένο. Τα τελευταία χρόνια καταγράφονται πολλά επικίνδυνα περιστατικά που από καθαρή τύχη δεν οδήγησαν σε τραγικές εξελίξεις, από σοβάδες που πέφτουν πάνω από τα κεφάλια μας και πλημμυρισμένα σχολεία, μέχρι πόρτες και παράθυρα που καταρρέουν, αίθουσες κλουβιά και ακατάλληλα προαύλια γεμάτα κινδύνους. Η πλήρης απαξίωση των σχολικών υποδομών και η υποχρηματοδότηση των σχολείων θέτουν καθημερινά σε κίνδυνο την εκπαιδευτική κοινότητα! Δυναμώνουμε την πάλη για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, τη ζωή και το μέλλον τους.

Δείτε σχετικά

ΔΟΕ για θάνατο μαθητή στις Σέρρες: Aπώλεια που γεμίζει θλίψη μα και οργή εκπαιδευτικούς και γονείς 

Εισαγγελική παρέμβαση για τον θάνατο του μαθητή στις Σέρρες για να αποδοθούν ευθύνες 

Ανακοίνωση για την τραγική απώλεια του μαθητή στις Σέρρες από τα Υπουργεία Παιδείας και Εσωτερικών

ΣΥΡΙΖΑ για θάνατο μαθητή στις Σέρρες: Ζητά πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης, καταλογισμό ευθυνών και λήψη μέτρων 

ΠΕΑΔ για θάνατο μαθητή στις Σέρρες: Αμέριστη συμπαράσταση στους γονείς-Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι 

Θάνατος μαθητή σε σχολείο των Σερρών: Τι λέει ο Διευθυντής και ο Δήμαρχος-Δήλωση Πρωθυπουργού 

Πριν φύγετε

Αιτήσεις υποψηφίων Διευθυντών σχολείων από Παρασκευή 9 έως Τετάρτη 28.12-Προκηρύξεις έως 8.12.2022

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση