Τρίτη, 16 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΟΛΜΕ: Πρωτοφανής η τακτική της μονταζιέρας στα χρονικά του εκπαιδευτικού/συνδικαλιστικού κινήματος

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΟΛΜΕ: Πρωτοφανής η τακτική της μονταζιέρας στα χρονικά του εκπαιδευτικού/συνδικαλιστικού κινήματος! – Ανακοίνωση για εκδήλωσης μέσω τηλεδιάσκεψης της ΕΛΜΕ Λάρισας.

Πρωτοφανής η τακτική της μονταζιέρας

Με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ καταγγέλλει πως κατά τη διάρκεια εκδήλωσης μέσω τηλεδιάσκεψης της ΕΛΜΕ Λάρισας, με θέμα τον νόμο που ψηφίστηκε για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ

  • εδέχθη επίθεση με απαξιωτικές εκφράσεις και υποτιμητικά σχόλια και
  • μετά το τέλος της εκδήλωσης αποκόπηκε ένα απόσπασμα – το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτά που πρεσβεύει η εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ – κάποιων δευτερολέπτων και δόθηκε στη δημοσιότητα.
Η ΟΛΜΕ καταδικάζει αυτά τα φαινόμενα καθώς θεωρεί πως:
  • Η αντιπαράθεση, οφείλει  να γίνεται με πολιτικούς όρους και όχι με λογική στοχοποίησης και
  • οφείλει να γίνεται εφ όλης της ύλης,  πάνω στις θέσεις κάθε παράταξης και όχι τεχνηέντως  να απομονώνεται μία φράση ή μία πρόταση  και μάλιστα να δίνεται έτσι  αποκομμένη στη δημοσιότητα.

_______________________________

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΛΜΕ

Αθήνα, 25/01/2021

Πρωτοφανής η τακτική της «μονταζιέρας» στα χρονικά του εκπαιδευτικού/συνδικαλιστικού κινήματος!

Στις 13/01/2021  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της ΕΛΜΕ Λάρισας με θέμα τον νόμο που ψηφίστηκε για την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση, η οποία λόγω Covid πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Στην εκδήλωση αυτή είχε προσκληθεί  μέλος του ΔΣ της ΟΛΜΕ για να ενημερώσει τον κλάδο για το περιεχόμενο του νόμου και για τις θέσεις της ΟΛΜΕ.

Μετά από απόφαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ ορίστηκε ως εκπρόσωπός της Ομοσπονδίας το μέλος του ΔΣ,  Στέλλα Μανουσογιωργάκη.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης

αλλά και μετά το πέρας αυτής συνέβησαν δυσάρεστα γεγονότα που δεν έχουν προηγούμενο στη διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων.

Kατά τη διαδικασία των ερωτήσεων και των παρεμβάσεων η συναδέλφισσα δέχθηκε επίθεση με απαξιωτικές εκφράσεις, υποτιμητικά σχόλια ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο.

Μετά το τέλος της εκδήλωσης

αποκόπηκε ένα απόσπασμα (το οποίο δεν έχει καμία σχέση με αυτά που πρεσβεύει η εκπρόσωπος της ΟΛΜΕ) κάποιων δευτερολέπτων και δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η μεθόδευση είναι ξεκάθαρη αφού δεν δίνεται η δυνατότητα στον ακροατή να γνωρίζει τι ειπώθηκε πριν και μετά  από το απόκομμα,  πολύ δε περισσότερο το πνεύμα και η ουσία των τοποθετήσεων καθ’όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Θεωρούμε ότι τέτοιου είδους πρακτικές,

οι οποίες έχουν καταγγελθεί από την Ομοσπονδία όταν την ακολουθούν δημοσιογράφοι, είναι αντισυναδελφικές, δεν έχουν καμία σχέση με την κουλτούρα του κλάδου και τις συνδικαλιστικές πρακτικές που ακολουθούμε χρόνια.

Είναι αυτονόητο ότι

η συνδικαλιστική αντιπαράθεση θέσεων είναι όχι απλά θεμιτή αλλά και απαραίτητη για την δημοκρατική λειτουργία των σωματείων.

Όμως θεωρούμε ότι η αντιπαράθεση, οφείλει  να γίνεται με πολιτικούς όρους και όχι με λογική στοχοποίησης.

Οφείλει να γίνεται εφ όλης της ύλης,  πάνω στις θέσεις κάθε παράταξης και όχι τεχνηέντως  να απομονώνεται μία φράση ή μία πρόταση  και μάλιστα να δίνεται έτσι  αποκομμένη στη δημοσιότητα.

Θεωρούμε ότι τέτοιες πρακτικές

αποπροσανατολίζουν τον κλάδο, δε βοηθούν  ο συνδικαλισμός να παίξει τον ουσιαστικό του ρόλο  που είναι η συσπείρωση των συναδέλφων στα σωματεία, η πάλη απέναντι στην εκάστοτε κυβερνητική πολιτική, η αγωνιστική διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συναδέλφων και των μορφωτικών αναγκών των μαθητών μας.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καταδικάζει απερίφραστα τέτοια απαράδεκτα φαινόμενα.

Δείτε επίσης

Σχετικά με τη συνεδρίαση ΚΥΣΔΕ Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021: Ενημερωτικό του Νεκτάριου Κορδή
ΔΑΚΕ Καθηγητών-Συμβούλια: Υποβολή παραιτήσεων εκλεγμένων-Να τοποθετηθούν οι αιρετοί της τελευταίας διετίας
Σύψας: Το άνοιγμα Γυμνασίων-Λυκείων την 01.02 αποφασίσθηκε εφόσον έχουμε καλές επιδημιολογικές εξελίξεις
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση