Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΟΛΜΕ: Το ΕΕΠ-ΕΒΠ συνδικαλιστικά ανήκει στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ και η ΕΛΜΕ Προτύπων έχει διαγραφεί εδώ και χρόνια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΟΛΜΕ: Το ΕΕΠ-ΕΒΠ συνδικαλιστικά ανήκει στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ και η ΕΛΜΕ Προτύπων έχει διαγραφεί εδώ και χρόνια – Απαντήσεις σε ερωτήματα – Συμπληρωματική εγκύκλιος 21ου Συνεδρίου ΟΛΜΕ.

ΟΛΜΕ: Το ΕΕΠ-ΕΒΠ συνδικαλιστικά ανήκει στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Με Ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) απαντά σε ερωτήματα που τέθηκαν στο 21ο Συνέδριο της Ομοσπονδίας δευκρινίζοντας ότι τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) δεν μπορούν να εγγράφονται μέλη στις ΕΛΜΕ, ούτε να συμμετέχουν στις εκλογές για τα ΔΣ των ΕΛΜΕ και για αντιπροσώπους για τα συνέδρια της ΟΛΜΕ, καθότι συνδικαλιστικά ανήκουν στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ) και όχι στην ΟΛΜΕ. Τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ μπορούν να εγγράφονται στα πρωτοβάθμια σωματεία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ  τους ΣΕΕΠΕΑ.

Επιπροσθέτως η ΟΛΜΕ διευκρινίζει ότι όσοι εκπαιδευτικοί Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εγγράφονται στην ΕΛΜΕ Προτύπων δεν ανήκουν στην ΟΛΜΕ, ούτε καλύπτονται συνδικαλιστικά από την Ομοσπονδία, καθότι ο ν.1264/82 προβλέπει ότι κάθε εργαζόμενος μπορεί να εγγράφεται σε ένα μόνο συνδικάτο και η ΕΛΜΕ Προτύπων έχει εδώ και χρόνια διαγραφεί από την ΟΛΜΕ, καθώς με βάση το καταστατικό της ΟΛΜΕ, οι ΕΛΜΕ καλύπτουν γεωγραφικές περιοχές και όχι είδη σχολείων.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) 

Ο.Λ.Μ.Ε.

Ερμού & Κορνάρου 2 – ΤΗΛ: 210 32 30 073 – 32 21 255 – www.olme.gr – e-mail: olme@otenet.gr

Αθήνα, 12/04/2024

Α.Π.: 2495

ΠΡΟΣ: Τα ΔΣ των ΕΛΜΕ

Συμπληρωματική εγκύκλιος 21ου Συνεδρίου ΟΛΜΕ

Κατόπιν ερωτημάτων που τέθηκαν στο ΔΣ της ΟΛΜΕ σας διευκρινίζουμε τα εξής.

Το ΕΕΠ και το ΕΒΠ δεν ανήκουν συνδικαλιστικά στην ΟΛΜΕ αλλά στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΙΔΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ). Ως εκ τούτου, δεν μπορούν να εγγράφονται μέλη στις ΕΛΜΕ ούτε να συμμετέχουν στις εκλογές για τα ΔΣ των ΕΛΜΕ και για αντιπροσώπους για τα συνέδρια της ΟΛΜΕ. Μπορούν να εγγράφονται στα πρωτοβάθμια σωματεία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ (ΣΕΕΠΕΑ).

Η ΕΛΜΕ Προτύπων έχει εδώ και χρόνια διαγραφεί από την ΟΛΜΕ, καθώς με βάση το καταστατικό της ΟΛΜΕ, οι ΕΛΜΕ καλύπτουν γεωγραφικές περιοχές και όχι είδη σχολείων. Σύμφωνα με τον ν.1264/82 κάθε εργαζόμενος μπορεί να εγγράφεται σε ένα μόνο συνδικάτο. Ως εκ τούτου, τα μέλη της ΟΛΜΕ δεν μπορούν να εγγράφονται στην ΕΛΜΕ Προτύπων. Όσοι/ες συνάδελφοι/ισσες εγγράφονται στην ΕΛΜΕ Προτύπων δεν ανήκουν στην ΟΛΜΕ ούτε καλύπτονται συνδικαλιστικά από την Ομοσπονδία μας.

Για το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

Ο Πρόεδρος                  Η Γεν. Γραμματέας

Νίκος Παπαχρήστος   Στέλλα Μανουσογιωργάκη

Δείτε επίσης

Μέσω εφορίας θα πληρώνουν οι γονείς τις φθορές από βανδαλισμούς μαθητών στο σχολείο 

Μακρή-αξιολόγηση νεοδιόριστων: Μέχρι τη λήξη του σχολ. έτους θα έχει ολοκληρωθεί-Μονιμοποίηση με αναδρομική ισχύ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση