Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ολοήμερα έως τις 6 το απόγευμα: Εξετάζεται παράταση λειτουργίας για τη διευκόλυνση των γονέων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ολοήμερα έως τις 6 το απόγευμα: Εξετάζεται η παράταση λειτουργίας με στόχο τη διευκόλυνση των νέων ζευγαριών και την ένταξη των μητέρων ευχερέστερα στην αγορά εργασίας.

Εως τις 6 το απόγευμα υπάρχει η σκέψη να παραταθεί η λειτουργία των Ολοήμερων σχολείων από την Κυβέρνηση, με στόχο την παραμονή των μαθητών σ αυτά και ως εκ τούτου τη διευκόλυνση των νέων ζευγαριών, αναφορικά με το να μην καταβάλλουν πρόσθετες αμοιβές φύλαξης και εκπαίδευσης των μικρών παιδιών τους, αλλά και οι μητέρες να μπορέσουν, έχοντας την ευχέρεια, να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Βήμα”

ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης σκέφτεται σύντομα να προβεί στην ανακοίνωση πακέτου μέτρων για τους νέους και τη νέα γενιά, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται και η παράταση λειτουργίας του Ολοήμερου σχολείου.

Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα

η κυβέρνηση εξετάζει την παρέμβασή της στην αγορά ενοικίων μέσω της προσφοράς κατοικιών. Προς αυτή την κατεύθυνση αναζητούνται ακίνητα του Δημοσίου για να διατεθούν προς ενοικίαση σε νέα ζευγάρια με χαμηλό κόστος ενοικίου.

Επισημαίνουμε πως,

αναφορικά με την υλοποίηση της παράτασης λειτουργίας των Ολοήμερων σχολείων έως τις 6 το απόγευμα, εύλογο είναι να υπάρξει η ανάγκη για εξεύρεση επιπλέον πιστώσεων για προσλήψεις των αναγκαίων αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

Δείτε επίσης

Οδηγίες παρέλασης 28ης Οκτωβρίου 2021: Τι ισχύει για τη χρήση μάσκας-διάρκεια
Τρικάκια έξω από το σπίτι της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως από τον “Ρουβίκωνα”
Παράλληλη Στήριξη: Παράθεση στοιχείων 6 έτων-Εγκρίσεις-Προσλήψεις-Η διαδικασία
Υπουργείο Παιδείας-Συγχωνεύσεις και κενά: 4,53% των τμημάτων με πάνω από 25 μαθητές-Αριθμοί αποχωρήσεων, αδειών
Επιλογή Συμβούλων Εκπαίδευσης-Δ/ντών Εκπ/σης: Ξεκινούν σύντομα οι διαδικασίες

Πριν φύγετε

Νέο ΦΕΚ με μέτρα κορονοϊού έως 8.11.2021: Τι ισχύει σε Δημόσιο, Σχολεία, ΑΕΙ, Συνελεύσεις, Ιδιωτικό τομέα
Κεραμέως-φασόν απαντήσεις αξιολόγησης: Δεν συνιστούν συμμετοχή-Δικαστική απόφαση και νόμος περιέχουν κυρώσεις
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση