Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΟΛΤΕΕ-άνοιγμα σχολείων: Επισημάνσεις και εκκλήσεις-Αναφορά στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΟΛΤΕΕ-άνοιγμα σχολείων: Επισημάνσεις και εκκλήσεις-Αναφορά στη Βουλή επιστολή της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

ΟΛΤΕΕ-άνοιγμα σχολείων

Οι Βουλευτές Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου κατέθεσαν ως Κοινοβουλευτική Αναφορά την από 5 Ιανουαρίου 2022 Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΕ) για το θέμα του ανοίγματος των σχολείων.

Την Αναφορά συνυπογράφουν 21 ακόμη Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Συγκεκριμένα αναφέρουν

Το άνοιγμα των σχολείων, με φόντο τις  χιλιάδες έως σήμερα ανθρώπινες απώλειες και σε ένα πλαίσιο ανασφάλειας για μαθητές, καθηγητές και οικογένειες και η διγλωσσία του Υπουργείου κλονίζουν την Ομοσπονδία και τους καθηγητές – μέλη της: αναπάντητα ερωτήματα για τα πρωτόκολλα που θα ακολουθηθούν σχετικά με τη χρήση μάσκας, το ποσοστό νόσησης για να κλείσει ένα τμήμα, το κόστος των Rapid Test κ.α.

Οι μέχρι σήμερα αποφάσεις της κ. Κεραμέως

για τη λειτουργία των σχολείων ανορθολογικές και επικίνδυνες με κορωνίδα το περίφημο ποσοστό του 50%+1 που απαιτείται για να κλείσει ένα τμήμα, το οποίο με επιτυχία έχει οδηγήσει σε υπερμετάδοση του Covid.

Εχθές με το πρώτο άνοιγμα καταγράφηκαν χιλιάδες κρούσματα μεταξύ των μαθητών.

Η Ομοσπονδία ζήτησε τα αυτονόητα,

αυτά για τα οποία ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εξ’ αρχής φωνάζει:  τήρηση αποστάσεων ασφαλείας για τους μαθητές στα τμήματα, δωρεάν μοριακά τεστ για εμβολιασμένους και μη μαθητές-καθηγητές-προσωπικό καθαριότητας, πυκνότερα δρομολόγια των λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών, κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς πριν το άνοιγμα των σχολείων και άλλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ζήτησε να επικρατήσει η λογική: να μην ανοίξουν τα σχολεία για λίγες μέρες.

——————-

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

ΟΛΤΕΕ-άνοιγμα σχολείων

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Ν. Κεραμέως

Θέμα: “Επισημάνσεις και εκκλήσεις της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για το επικείμενο  άνοιγμα των σχολείων”.

Οι  Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου καταθέτουν ως Αναφορά την υπ΄αρ. Πρωτ. 128/05.01.2022 Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, η οποία απευθύνεται προς την Υπουργό Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως με θέμα το «Άνοιγμα των Σχολείων».

Στην Ανακοίνωσή της η ΟΛΤΕΕ κάνει αρχικά αναφορά

στην περίφημη πλέον υπ΄αρ. 50/2021 Απόφαση της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, σχετικά με την τηλεκπαίδευση και τις γνωστές σε όλους μας παραβιάσεις της νομοθεσίας προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Το «ράπισμα» αυτό της Αρχής προφανώς αποτελεί πλέον πυξίδα για τις αποφάσεις του Υπουργείου, το οποίο δυστυχώς περιορίζεται στο να λαμβάνει αποφάσεις που μόνο με δύο λέξεις μπορούν να χαρακτηριστούν: ανορθολογικές και επικίνδυνες.

Με φόντο τις ανθρώπινες απώλειες

και σε ένα πλαίσιο ανασφάλειας για μαθητές, καθηγητές και οικογένειες, η διγλωσσία του Υπουργείου κλονίζει την Ομοσπονδία και τους καθηγητές – μέλη της και διατυπώνονται σήμερα κρίσιμα αναπάντητα ερωτήματα για τα πρωτόκολλα που θα ακολουθηθούν: τύπος μάσκας και χρήση της, ποσοστό νόσησης για να κλείσει ένα τμήμα, απουσίες μαθητών, άδειες εκπαιδευτικών, κόστος Rapid test, που δεν προλαβαίνουν να πραγματοποιηθούν σε δομές του Δημοσίου και πολλά άλλα.

Η Ομοσπονδία επισημαίνει και αυτή για ακόμη μια φορά

τα προβλήματα στα σχολεία: ελάχιστο προσωπικό καθαριότητας, που δεν επαρκεί ούτε καν για τη βασική καθαριότητα και απολύμανση, ανυπέρβλητα προβλήματα γραμματειακής υποστήριξης, ατέλειωτη γραφειοκρατία για τη σωστή ιχνηλάτηση των κρουσμάτων, αρρύθμιστα ζητήματα για το θέμα των απουσιών των μαθητών λόγω καραντίνας, ανεπάρκεια δομών υγείας, ώστε οι μαθητές να μπορούν να πραγματοποιήσουν τα Rapid Test, αδυναμία έκδοσης πιστοποιητικών νόσησης, λόγω υψηλού κόστους PCR και συνεπώς αδυναμία νόμιμης δικαιολόγησης των απουσιών των παιδιών και βέβαια το περίφημο 50% +1, το οποίο με επιτυχία οδηγεί σε υπερμετάδοση του Covid…

Η Ομοσπονδία ζητά:

τήρηση αποστάσεων ασφαλείας για τους μαθητές στα τμήματα, δωρεάν μοριακά τεστ για εμβολιασμένους και μη μαθητές-καθηγητές-προσωπικό καθαριότητας, πυκνότερα δρομολόγια των λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών, κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς πριν το άνοιγμα των σχολείων και άλλα.

Καλείται η αρμόδια Υπουργός

να επιληφθεί του θέματος, να απαντήσει επί των ανωτέρω και να ενημερώσει το Σώμα σχετικά με τις πρωτοβουλίες, που έλαβε για τη διευθέτηση του ζητήματος, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει με ασφάλεια και καμία ζωή δε θα κινδυνεύσει.

Επισυνάπτεται η υπ΄αρ. Πρωτ. 128/05.01.2022 Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Λειτουργών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.

Δείτε επίσης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση