Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.: Εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2019-2020

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Όπως πολύ ορθά το Υπουργείο επέλεξε να κάνει έγκαιρα έκθεση στο Σύνταγμα στην Αθήνα για την διαφήμιση των ΕΠΑ.Λ., το ίδιο θα πρέπει να μεριμνήσει να κάνει για το υψίστης σημασίας ζήτημα των εγγραφών στα ΕΠΑ.Λ..

Με έγγραφο που απέστειλε στον Υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και στην Υφυπουργό Μ. Τζούφη, η Ομοσπονδία Λειτουργών Τεχνολογικής Εκπαίδευσης(Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.), ζητεί αναφορικά με τις Εγγραφές στα ΕΠΑ.Λ. για το σχ. έτος 2019-2020 να προβούν άμεσα εντός του Μαρτίου:

  1. Στον έγκαιρο και χωρίς αιφνιδιασμούς χρονοπρογραμματισμό των εγγραφών. Να δημοσιοποιηθούν ΆΜΕΣΑ οι ημερομηνίες εγγραφών.
  2. Να εκδοθεί η νέα Υ.Α. για τον “Καθορισμός Τομέων και Ειδικοτήτων ανά Επαγγελματικό Λύκειο” για το σχολικό έτος 2019-2020, με διεύρυνση των τομέων και των ειδικοτήτων σε όλα τα ΕΠΑ.Λ..
  3. Στην λειτουργία της πλατφόρμας χωρίς τα στραγγαλιστικά φίλτρα που είχαν τεθεί.
  4. Την 24ωρη λειτουργία της πλατφόρμας και την online ενημέρωσή της και την επικοινωνία της με το myschool.
  5. Να εξορθολογισθεί – μειωθεί ο ελάχιστος αριθμός μαθητών που απαιτείται για την έγκριση των τμημάτων.
  6. Να απλοποιηθεί η διαδικασία προεγγραφών και εγγραφών στα ΕΠΑ.Λ..
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση