Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΟΛΤΕΕ για εξεταστέα ύλη Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων ΕΠΑΛ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΟΛΤΕΕ για εξεταστέα ύλη Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων των ΕΠΑΛ: “Nα αντιμετωπίζονται τα παιδιά των ΕΠΑΛ ισότιμα με τα παιδιά του Γενικού Λυκείου”

ΟΛΤΕΕ για εξεταστέα ύλη

Αθήνα, 27-08-2020

 Αρ. Πρωτ.: 11

ΠΡΟΣ :

1. κ. Νίκη Κεραμέως
Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

2. κ. Σοφία Ζαχαράκη
Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

3. κ. Αναστασία Γκίκα
Γ. Γ Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΚΟΙΝ :

Διεύθυνσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ΥΠΑΙΘ

ΘΕΜΑ :  Εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων των ΕΠΑ.Λ.

Σχετ.:

Κυρία Υπουργέ,

για μια ακόμα χρονιά, οι μαθητές/τριες  της  Γ΄ τάξης του ΕΠΑ.Λ. και οι εκπαιδευτικοί που διδάσκουν τα Πανελλαδικά μαθήματα, είναι ‘στο ίδιο έργο θεατές’.

Πόσα χρόνια θα περάσουν ακόμα, για να δούμε την ίδια μεταχείριση στην ανακοίνωση της εξεταστέας ύλης των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων των ΕΠΑ.Λ. και των  ΓΕ.Λ;

Στις 17/07/2020 η Υφυπουργός κυρία Ζαχαράκη, συνεπής στην παράδοση, υπέγραψε την Υ.Α. 94893/Δ2 με θέμα: «Καθορισμός εξεταστέας ύλης για το έτος 2021 για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αποφοίτων Γ΄ τάξης Ημερησίου Γενικού Λυκείου και Γ΄ τάξης Εσπερινού Γενικού Λυκείου.»

Η ανακοίνωση της αντίστοιχης ύλης για τα ΕΠΑ.Λ καθυστερεί 2 με 3 μήνες. Ούτε και φέτος το Υπουργείο δεν μεταχειρίστηκε όμοια τους μαθητές της Γ’ τάξης των ΕΠΑ.Λ. και τους γονείς τους που αγωνιούν και δεν κατόρθωσε να ανακοινώσει την ύλη των Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων των ΕΠΑ.Λ. μαζί με των ΓΕ.Λ.

Ζητούμε

να αντιμετωπίζονται τα παιδιά των ΕΠΑ.Λ. ισότιμα με τα παιδιά του Γενικού Λυκείου και να σταματήσει αυτός ο ρατσισμός και η απαξίωση, που καλλιεργείται και φουντώνει από τέτοιου είδους ενέργειες.

Να μπει στον προγραμματισμό του Υπουργείου η ταυτόχρονη και έγκαιρη ανακοίνωση της εξεταστέας ύλης των μαθητών των ΕΠΑ.Λ. και ΓΕ.Λ για τις εισαγωγικές εξετάσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

Δείτε επίσης

Κεραμέως για Πανελλαδικές εξετάσεις: Τρεις βασικές αλλαγές δρομολογούμε σε επόμενο νομοσχέδιο
Στατιστικά προτιμήσεων για Τριτοβάθμια Εκπαίδευση-Εγκριση ή μη Αιτήσεων Ελλήνων εξωτερικού
Οργάνωση και Διεξαγωγή Επαναληπτικών Πανελλαδικών ΓΕΛ 2020

Πριν φύγετε

ΟΛΤΕΕ-Εναρξη σχολικής χρονιάς 2020-21: Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση