Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ομάδες αυξημένου κινδύνου-εκπαιδευτικοί: Διαμαρτυρία για την μη τήρηση οδηγιών του Υπουργείου Εσωτερικών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ομάδες αυξημένου κινδύνου-εκπαιδευτικοί: Διαμαρτυρία για τη μη τήρηση οδηγιών του Υπουργείου Εσωτερικών της 79ης κοινοποιηθείσας Εγκυκλίου.

Ομάδες αυξημένου κινδύνου-εκπαιδευτικοί

Επιστολή διαμαρτυρίας απέστειλαν εκπαιδευτικοί, ανήκοντες σε ομάδες αυξημένου κινδύνου και έχοντες σοβαρά προβλήματα υγείας, αναφορικά με τις οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών, όσον αφορά στις ευπαθείς ομάδες του Δημοσίου Τομέα, οι οποίες δεν τηρούνται σε κάποιες περιπτώσεις εκπαιδευτικών, οι οποίοι αναγκαστικά κάνουν μάθημα με 25 μαθητές.

Χαρακτηριστικά οι εκπαιδευτικοί αναφέρουν ότι:

“Πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα οι οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών όσον αφορά στις ευπαθείς ομάδες για όλο το Δημόσιο τομέα δηλαδή ΚΑΙ για τους εκπαιδευτικούς.

Η επιστροφή στην κανονικότητα δεν αφορά σε αυτές τις περιπτώσεις που είναι ιδιαίτερες και φυσικά δεν αναφερόμαστε μόνον στις άδειες αλλά και στο που τοποθετείται κάποιος/α όταν έχει σοβαρή νόσο, στο χώρο εργασίας του. Οι οδηγίες είναι σαφείς”.

79η Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών

Σύμφωνα με την υπ. αριθμ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ.69/ 214 /οικ.14466/14-9-2022 79η Εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, με μέτρα και ρυθμίσεις στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, οι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (υποπερ. 1.1 – 1.11 της περ. 1 της υπό στοιχεία ΔΙΔΑΔ/Φ.64/420/16446/17.9.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών) παρέχουν την εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, κατά προτίμηση σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.

Συγκεκριμένα στην εν λόγω 79η Εγκύκλιο αναφέρεται:

Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά τη στελέχωση των υπηρεσιών του Δημοσίου οι δημόσιες υπηρεσίες τελούν ήδη από 18.4.2022 σε πλήρη λειτουργία με αυτοπρόσωπη παρουσία όλου του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου βάσει της υπό στοιχεία ΔΙΔΑΔ/Φ.64/420/16446/17.9.2020 κοινής απόφασης των Υπουργών Υγείας και Εσωτερικών, Β’ 4011). Ειδικότερα, οι υπάλληλοι του Δημοσίου που ανήκουν στις ομάδες αυξημένου κινδύνου (υποπερ. 1.1 – 1.11 της περ. 1 της υπό στοιχεία ΔΙΔΑΔ/Φ.64/420/16446/17.9.2020 απόφασης) παρέχουν την εργασία τους με αυτοπρόσωπη παρουσία, κατά προτίμηση σε θέσεις που δεν έχουν επαφή με κοινό.

Δείτε ολόκληρη την 79η Εγκύκλιο του ΥΠ.ΕΣ. ΕΔΩ

Δείτε τις Ομάδες αυξημένου κινδύνου ΕΔΩ 

Δείτε επίσης

Πως θα λειτουργήσουν τα σχολεία Α/θμιας, Β/θμιας και ΕΑΕ για το σχ. έτος 2022-23 | Εγγραφο 

Πρωτόκολλο κορονοϊού 2022-23 για σχολεία και δομές εκπαίδευσης | ΦΕΚ 

Πότε θα λήξουν τα μαθήματα το 2023-Το Πρόγραμμα εξετάσεων όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΑΙΘ 

Οδηγός εκπαιδευτικού-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Νομοθεσία-Λειτουργία Α/θμιας και Β/θμιας-Νεοδιόριστοι-Αναπληρωτές 

Λειτουργία Νηπιαγωγείων 2022-23: Οργάνωση και Λειτουργία – Φοίτηση και Σχολική Ζωή – Μαθητική Μέριμνα 

Λειτουργία Δημοτικών σχολείων 2022-23 | Εγκύκλιος

Πριν φύγετε

Εγκύκλιος: Ωράριο-υπερωριακή διδασκαλία εκπαιδευτικών Α/θμιας-Β/θμιας-Μείωση ωραρίου με τα χρόνια υπηρεσίας

Υγειονομικοί έλεγχοι σχολείων-βρεφονηπιακών-παιδικών σταθμών-Ειδικότερα μέτρα covid 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση