Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ομιλία Mερόπης Τζούφη στην 4η συνεδρίαση της ΕΜΥ για το ν/σ “Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ομιλία Mερόπης Τζούφη στην 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για το νομοσχέδιο “Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις”.

Ομιλία Mερόπης Τζούφη

“Οι διατάξεις του νομοσχεδίου θα προκαλέσουν συγκρουσιακές συνθήκες και νομικές περιπέτειες για τα Πανεπιστήμια”, τόνισε η Μερόπη Τζούφη στην 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

Η αναπληρώτρια Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε:

Για τις πρυτανικές εκλογές

“Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει την επίθεση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αποκλείοντας σημαντικό κομμάτι των εργαζομένων στα Πανεπιστήμια (ΕΔΙΠ, ΕΤΕΠ, ΕΕΠ & διοικητικών υπαλλήλων) από το δικαίωμα του «εκλέγειν» στις πρυτανικές εκλογές, τις εκλογές κοσμητόρων, αλλά και των προέδρων τμημάτων και διευθυντών Τομέων”.

 “Οι διατάξεις συνιστούν υποχώρηση από βασικές προοδευτικές και ακαδημαϊκές αρχές που διέπουν τα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια, δημιουργώντας ένα κλειστό και εσωστρεφές πανεπιστήμιο”.

“Οι μεταβολές στο σύστημα εκλογής πρυτάνεων υποδηλώνουν πολιτικές σκοπιμότητες που επιβραβεύουν τις ευκαιριακές συνεργασίες και προωθούν τις πελατειακές σχέσεις”.

Δείτε την Ακρόαση Φορέων ΕΔΩ
Δείτε την συζήτηση επί των άρθρων ΕΔΩ
Δείτε την 1η συνεδρίαση της επιτροπής ΕΔΩ
Για τα Ξενόγλωσσα Προγράμματα Σπουδών

“Προγεφύρωμα ιδιωτικοποίησης των προπτυχιακών σπουδών που σε συνδυασμό με τις διατάξεις για τα κολλέγια, αποτελούν μια σκόπιμη παράκαμψη του Άρθρου 16”. 

“Το καινοφανές είναι η δημιουργία ενός παράλληλου συστήματος προπτυχιακών σπουδών, με επικίνδυνες ασάφειες τυπικής συγκρότησης και λειτουργίας, επιβολή διδάκτρων, χωρίς καμία δημόσια χρηματοδότηση και με αδιαφάνεια ως προς την επιστημονική του επάρκεια”.

Η Βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση
  • να προκηρύξει νέες θέσεις μελών ΔΕΠ και λοιπού διδακτικού προσωπικού,
  • να εφαρμόσει τον κανόνα 1:1 στις αποχωρήσεις-προσλήψεις,
  • να ενισχύσει την έρευνα και
  • να αυξήσει την ετήσια χρηματοδότηση των ΑΕΙ τουλάχιστον στα επίπεδα του 2019.
Τέλος επεσήμανε

Την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών και των συνθηκών υγιεινής των πανεπιστημίων ώστε η νέα ακαδημαϊκή χρονιά να ξεκινήσει με ασφάλεια.

Δείτε επίσης

Ομιλία Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως: β’ ανάγνωση νομοσχεδίου “Αναβάθμιση του σχολείου και άλλες διατάξεις”
Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι στα Γενικά σχολεία: Λεπτομέρειες του νέου Προγράμματος ΕΣΠΑ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση