Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ονομαστική ψηφοφορία 4 άρθρων του ν/σ για την Επαγγ/κή Εκπ/ση ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Και το άρθρο για τα Υπηρ. Συμβούλια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ονομαστική ψηφοφορία 4 άρθρων του ν/σ για την Επαγγελματική Εκπ/ση ζήτησαν 15 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ένα εκ των οποίων, το άρθρο 123, αφορά στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών.

Ονομαστική ψηφοφορία 4 άρθρων

Την ονομαστική ψηφοφορία 4 άρθρων του νομοσχεδίου του Yπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την Επαγγελματική Εκπαίδευση & Κατάρτιση ζητούν 15 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, με επιστολή που απέστειλαν στον πρόεδρο της Βουλής κο Κωνσταντίνο Τασούλα.

Πιο συγκεκριμένα,

οι Βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας για τα άρθρα:

  • 9: Σκοπός των Επαγγελματικών Σχολών Κατάρτισης & των Επαγγελματικών Σχολών Μαθητείας του ΟΑΕΔ
  • 10: Όροι και διαδικασίες ίδρυσης των ΕΣΚ και των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ
  • 11: Φοίτηση στις ΕΣΚ και των ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ
  • 123: Ζητήματα συγκρότησης υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών
Σύμφωνα με Ανακοίνωση της ΕΠΕΚΕ Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ
Τα άρθρα 9 έως 11

ορίζουν τη μεταγυμνασιακή επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση επιπέδου 3, με κύριο στόχο τη μείωση των μαθητών στο λύκειο και την «αποσυμφόρηση» της λυκειακής βαθμίδας, μέσω της εξώθησης χιλιάδων νέων στην πρόωρη κατάρτιση, στην φτηνή και απλήρωτη μαθητεία.

Το άρθρο 123

προβλέπει τη μη-συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια και τον διορισμό εκπροσώπων από την ίδια την Υπουργό Παιδείας.

Μετά την αποχή του 93% των εκπαιδευτικών στις πρόσφατες εκλογές της 7ης Νοεμβρίου, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας επανέρχεται με μια πραξικοπηματική ρύθμιση που χειραγωγεί τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Οι Βουλευτές που υπογράφουν την επιστολή:

Φίλης Νίκος, Τζούφη Μερόπη, Αμανατίδης Ιωάννης, Αναγνωστοπούλου Σία, Βερναρδάκης Χριστόφορος, Βέττα Καλλιόπη, Γκαρά Αναστασία, Ζεϊμπέκ Χουσεϊν, Ζουράρις Κωνσταντίνος, Μάρκου Κωνσταντίνος, Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Σκουρλέτης Πάνος, Σκούφα Μπέττυ, Φωτίου Θεανώ, Χρηστίδου Ραλλία

Δείτε επίσης

Δείτε το σχέδιο νόμου
Δείτε την Αιτιολογική Εκθεση
Τροπολογία 6 άρθρων στη Βουλή: Διατάξεις για voucher ηλεκτρονικού εξοπλισμού νέων-Μετεγγραφές-ΕΘΑΑΕ-ΕΟΠΠΕΠ-ΚΠΠ

Δείτε ακόμη

Τζούφη για νομοσχέδιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης: “Το Yπ. Παιδείας παραδίδει τα κλειδιά στην αγορά και τις επιχειρήσεις”
Υπουργός Κεραμέως για διατάξεις υπηρεσιακών συμβουλίων: Οι εκλογές έγιναν και υπάρχουν εκλεγμένοι
Το σχέδιο νόμου Εθνικό Σύστημα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και ΔΒΜ
Κεραμέως-προϋπολογισμός Παιδείας 2021: 142 εκ. ευρώ αύξηση δαπανών-10.500 μόνιμοι διορισμοί
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση