Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ονόματα διορισθέντων Ειδικής Αγωγής προς υπογραφή στην Υπουργό Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ονόματα διορισθέντων Ειδικής Αγωγής προς υπογραφή στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως – Ετρεξαν οι Πίνακες.

Ονόματα διορισθέντων Ειδικής Αγωγής

Σύμφωνα με πληροφορίες του especial.gr οι Πίνακες για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) “έτρεξαν” και τα ονόματα των διορισθέντων βρίσκονται προς υπογραφή.

Αυτό σημαίνει πως πιθανά και σήμερα να κοινοποιηθεί η Απόφαση για τους διορισθέντες εκπαιδευτικούς ΕΑΕ.

Υπενθυμίζουμε
Διετής παραμονή

Οι νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής διορισμού με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) και υποχρεούνται να παραμείνουν στη θέση τοποθέτησής τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών.

Απαγόρευση υπηρεσιακών μεταβολών

Οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που επιφέρει μεταβολή της τοποθέτησης αυτής, όπως απόσπαση ή μετάθεση, βάσει γενικής ή ειδικής διάταξης κατά το ως άνω χρονικό διάστημα, δεν επιτρέπεται.

Υπηρέτηση στην ΕΑΕ

Σε περίπτωση διορισμού στην Ε.Α.Ε. επιπροσθέτως, ο νεοδιοριζόμενος υποχρεούται να υπηρετήσει στην Ε.Α.Ε. για χρονικό διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών.

_________________

Κυρώσεις διορισμών στο άρθρο 58 του ν.4653/2020

Τέλος υπενθυμίζουμε τις προβλέψεις του άρθρου 58 του νόμου 4653/2020, αναφορικά με κυρώσεις διορισμών, με αποκλεισμό 3 ετών όσων δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή παραιτούνται.

Δείτε το άρθρο 58 του ν. 4653/2020

 

“Τροποποίηση του άρθρου 62 του ν. 4589/2019 (Α ́ 29)

Στο άρθρο 62 του ν. 4589/2019 (Α ́ 29) ύστερα από την παράγραφο 5 προστίθεται νέα παράγραφος 5Α ως εξής:

«5Α. Εκπαιδευτικοί και μέλη Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π., οι οποίοι διορίζονται στα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σύμφωνα με τις προηγούμενες παραγράφους και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και, μέσα σε ένα έτος από τη δημοσίευση του ΦΕΚ διορισμού, παραιτούνται, αποκλείονται από τους διορισμούς και τις προσλήψεις κατά το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση του διορισμού και τα δύο επόμενα σχολικά έτη. Αν το τρίτο έτος αποκλεισμού συμπίπτει με το πρώτο έτος ισχύος νέων πινάκων κατάταξης, τα πρόσωπα που αποκλείονται μπορούν να διοριστούν ή προσληφθούν μόνο κατά το δεύτερο έτος ισχύος των νέων πινάκων.».”.

Δείτε επίσης

Νόμος Διορισμών: 4589/2019 – ΦΕΚ A 13 – 29.01.2019 – με το Σύστημα Μόνιμων Διορισμών
Νόμος 4653/2020: ΕΘΑΑΕ-Πανεπιστήμια-Κολέγια-Κυρώσεις και τοποθετήσεις διορισμών, κ.α | ΦΕΚ

Πριν φύγετε

Εκπαιδευτικοί-ΕΕΠ-ΕΒΠ ΑμεΑ: Ελλιπής μέριμνα για τους νεοδιοριζόμενους για μετάθεση ή απόσπαση | Επιστολή
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

6 Σχόλια

 1. Βαγγέλης Φούκας σε

  Καλησπερα σας κ.Βουγια. Εχετε καποια ενηνερωση για την ά φαση αναπληρωτων ;

 2. φρυ λιαν σε

  καλησπερα σας! υπαρχει καπου αναρτημενος ο πινακας με τα ονοματα οσων διοριστηκαν;

 3. Λευτέρης Ζ σε

  κυριε βουγια για τις τοποθετησεις στα σχολεια των νεοδιοριζομενων φετος θα ισχυουν μονο τα κοινωνικα κριτηρια ή και μορια απο προυπηρεσια και μορια δυσμενων συνθηκων;

 4. Τη γνώμη σας παρακαλώ:
  Η φράση, “…αναλαμβάνουν υπηρεσία και, μέσα σε ένα έτος από τη δημοσίευση του ΦΕΚ διορισμού, παραιτούνται…” του άρθρου 58 του ν. 4653/2020, τι μπορεί να σημαίνει;
  Υπάρχει πιθανότητα να σημαίνει ότι αν παραιτηθούν μετά από ένα χρόνο και συμπέσουν νέοι διορισμοί, π.χ. της Γενικής, ότι μπορούν να λάβουν μέρος;
  Μήπως την απάντηση τη δίνει το άρθρο 44 του ν. 4692/20, που λέει: «…Εκπαιδευτικός ή μέλος Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που διορίζεται κατά τα ανωτέρω, αποκλείεται από τους διορισμούς στους επόμενους κατά σειρά κλάδους ή ειδικότητες, όπου είναι υποψήφιος για διορισμό»;

Γράψτε μία απάντηση