Σάββατο, 28 Νοεμβρίου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ονόματα ψηφισάντων: Δεν γνωστοποιούνται λόγω προσωπικών δεδομένων-Εγγραφο ΥΠΑΙΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ονόματα ψηφισάντων: Δεν γνωστοποιούνται λόγω προσωπικών δεδομένων-Εγγραφο ΥΠΑΙΘ προς εφορευτικές επιτροπές εκλογών αιρετών Υπηρεσιακών Συμβουλίων.

Ονόματα ψηφισάντων

Με έγγραφο που απέστειλε η Γ. Γ. ΥΠΑΙΘ κα Αναστασία Γκίκα προς Περιφερειακές Δ/νσεις Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, προς ενημέρωση των Εφορευτικών Επιτροπών των ηλεκτρονικών εκλογών του Σαββάτου 07.11.2020 για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια του ΥΠΑΙΘ, επισημαίνει ότι

“δεν επιτρέπεται να γνωστοποιηθούν σε οποιονδήποτε τρίτο καταστάσεις με οποιοδήποτε στοιχείο – προσωπικό δεδομένο των ψηφοφόρων, όπως τα ονοματεπώνυμά τους”.

Επισημαίνεται, περαιτέρω

ότι υπάρχει ατομική και προσωπική ευθύνη όλων των εμπλεκομένων στην εκλογική διαδικασία για τη σωστή τήρηση του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων και του Ν. 4624/2019 (Α΄ 137)

“Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/680 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27ης Απριλίου 2016 και άλλες διατάξεις”.

Στο έγγραφο

με αριθμό πρωτοκόλλου 152821/ΓΔ5/9/11/2020 και θέμα: “Εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, καθώς και των μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ)”, αναφέρεται επίσης πως

Το ΥΠΑΙΘ

έχει ενημερώσει  για την επεξεργασία των προσωπικών  δεδομένων που διενεργεί μέσω της διαδικασίας της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, θέτοντας υπόψη στους εκλογείς αναλυτικό ενημερωτικό έγγραφο σε ηλεκτρονική μορφή.

Το εν λόγω έγγραφο

είναι διαθέσιμο μέσω σχετικού συνδέσμου (hyperlink) που είχε συμπεριληφθεί στο ειδικό – εξατομικευμένο ηλεκτρονικό μήνυμα  και αποσκοπεί στην ενημέρωσή για τη διαδικασία διεξαγωγής των ηλεκτρονικών εκλογών και το οποίο εστάλη σε όλους τους εκλογείς πριν την ψηφοφορία της 7ης.11.2020.

Επισημαίνεται δε

ότι δε λαμβάνει χώρα οποιαδήποτε περαιτέρω διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων (εντός ή εκτός ΕΕ) στο πλαίσιο της εκλογικής διαδικασίας με ηλεκτρονική ψήφο.

Δείτε αναλυτικά το Εγγραφο για τις Εφορευτικές Επιτροπές και τα Προσωπικά δεδομένα

Δείτε επίσης

Αποτελέσματα ΠΥΣΠΕ εκλογών αιρετών: 94,23 η αποχή σύμφωνα με τη ΔΑΚΕ | Πίνακας
Εκλογές ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ποσοστά αποχής-Ψηφίσαντες επί συνόλου εγγεγραμμένων
Υπουργείο Παιδείας για εκλογές αιρετών: Ολοκλήρωση με επιτυχία της ηλεκτρονικής διαδικασίας-Ψήφισαν 13.168
Φίλης για ψηφοφορία αιρετών: H αποχή του 92.5% μήνυμα υπερηφάνειας, αντίστασης, αξιοπρέπειας

Πριν φύγετε

ΣΥΝΕΚ: Πλήρης η απονομιμοποίηση των εκλογών αιρετών
Ανακοίνωση ΔΗΣΥ για εκλογές: Στελέχη μας που παρά τη μη συμμετοχή τους εκλέχθηκαν παραιτούνται
Φασφαλής για ψηφοφορία αιρετών: Δεν θα νομιμοποιήσω τις διαδικασίες αποδεχόμενος το αποτέλεσμα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση