Τετάρτη, 29 Μαρτίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

ΟΠΕΚΑ-παροχές ΑμεΑ: Αντιστοίχιση προϋποθέσεων για απονομή προνοιακών παροχών σε χρήμα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

ΟΠΕΚΑ-παροχές ΑμεΑ: Αντιστοίχιση προϋποθέσεων για απονομή προνοιακών παροχών σε χρήμα σύμφωνα με “Διεθνή Στατιστική Ταξινόμηση Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας Δέκατη Αναθεώρηση” (ICD- 10: International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems).

ΟΠΕΚΑ-παροχές ΑμεΑ

Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 4758/9-9-2022 η υπ. αριθμ. πρωτ. 330 Απόφαση της Διοικήτριας του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) κας Ξένιας Παπασταύρου, σχετικά με την αντιστοίχιση των σχετικών με την αναπηρία νόμιμων προϋποθέσεων για την απονομή προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία σύμφωνα με τη «Διεθνή Στατιστική Ταξινόμηση Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας Δέκατη Αναθεώρηση» (ICD- 10: International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems).

 Η απόφαση αριθμ. 330-ΦΕΚ Β 4758/9-9-2022

Αντιστοίχιση των σχετικών με την αναπηρία νόμιμων προϋποθέσεων για την απονομή προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία σύμφωνα με τη «Διεθνή Στατιστική Ταξινόμηση Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας Δέκατη Αναθεώρηση» (ICD- 10: International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems).

Αποφασίζουμε την αντιστοίχιση, όπου απαιτείται, για τον ηλεκτρονικό έλεγχο, των σχετικών με την αναπηρία προϋποθέσεων που τίθενται από το οικείο νομοθετικό πλαίσιο για την απονομή των προνοιακών παροχών σε χρήμα σε άτομα με αναπηρία, ανά οικονομικό πρόγραμμα οικονομική ενίσχυσης, σύμφωνα με τη «Διεθνή Στατιστική Ταξινόμηση Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας Δέκατη Αναθεώρηση» (ICD-10: International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems), ως κατωτέρω:

Δείτε το ΦΕΚ Β 4758/9-9-2022

Για την Απόφαση ελήφθη υπόψη μεταξύ άλλων:

  • H δέκατη αναθεώρηση της Διεθνούς Ταξινόμησης Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας (ICD- 10 International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας) και ειδικότερα τη σχετική κωδικοποίηση των ασθενειών -παθήσεων-αναπηριών, όπως αυτή χρησιμοποιείται και στον ισχύοντα «Ενιαίο Πίνακα Προσδιορισμού Ποσοστού Αναπηρίας (Ε.Π.Π.Π.Α.) (Β’ 6282/2021).
  • Οι επιλέξιμες ασθένειες, παθήσεις, αναπηρίες που τίθενται από το οικείο νομοθετικό πλαίσιο για την απονομή των προνοιακών αναπηρικών παροχών σε χρήμα, όπως αυτό παρατίθεται κατωτέρω στην παρούσα, ανά οικονομικό πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης.
Δείτε επίσης

1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κιάτου: “Αντιμετωπίζοντας το φαινόμενο της Μαθητικής Διαρροής: το παράδειγμα της Πορτογαλίας” 

Επίδομα πληροφορικής στο Δημόσιο: Το δικαιούνται μόνον όσοι ανήκουν οργανικά σε κλάδους πληροφορικής 

Να ιδρυθούν τα Τμήματα Ενταξης: Αναφορά στη Βουλή από το ΚΚΕ 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση