Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Οργανικά κενά Α/θμιας: Σύνολο: 7.694 – Γενική: 5.575 – Ειδική: 2.119

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον Αιρετό Π.Υ.Σ.Π.Ε. Βασίλη Παληγιάννη, με τα στοιχεία των υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, τα οργανικά κενά με βάση τα οποία θα πραγματοποιηθούν σήμερα οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανέρχονται σε 7.694.

Όπως αναφέρει ο Αιρετός:

“Συγκεκριμένα 5.575 είναι τα κενά της Γενικής Εκπαίδευσης και 2.119 της Ειδικής.

Αναλυτικά:

Η καταγραφή 8.000 περίπου οργανικών κενών και η πρόσληψη τη φετινή χρονιά 22.000 περίπου αναπληρωτών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση πιστοποιούν την αδήριτη ανάγκη μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

Αναμφισβήτητα οι 15.000 διορισμοί που απλά υπόσχεται η κυβέρνηση στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση (εκπαιδευτικό, επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό) και σε βάθος τριετίας κι αν ακόμη γίνουν, αφού διαπιστώνουμε μια απίστευτη αμφιθυμία λόγων κι αποφάσεων, σε καμία περίπτωση δεν θα καλύψουν τα κενά της εκπαίδευσης.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει άμεσα να προχωρήσει στις προκηρύξεις διορισμών, γνωστοποιώντας επιτέλους την κατανομή θέσεων ανά βαθμίδα και ειδικότητα.

Ο αγώνας για κάλυψη όλων των κενών με μόνιμους διορισμούς συνεχίζεται.

Βασίλης Παληγιάννης”

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση