Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Τα Οργανικά κενά σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. και Κ.Ε.Σ.Υ. εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, όπως δόθηκαν στις Μεταθέσεις 2019

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Δημοσιεύουμε τα Οργανικά Κενά εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως τα συγκέντρωσε και τα κατέγραψε από τις ανακοινώσεις των Αιρετών Κ.Υ.Σ.Π.Ε. και Κ.Υ.Σ.Δ.Ε., ο εκλεκτός συνάδελφος Μαθηματικός, Διευθυντής του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου-Λυκείου Ρόδου, Βασίλης Χριστινάκης.

Οργανικά κενά εκπαιδευτικών σε Σ.Μ.Ε.Α.Ε. – Κ.Ε.Σ.Υ. που δόθηκαν για τις μεταθέσεις 2018-2019

Σύμφωνα με τους αιρετούς τα οργανικά κενά που δόθηκαν στο ΚΥΣΔΕ για τις μεταθέσεις είναι τα παρακάτω.

  • Οργανικά Κενά για ΣΜΕΑΕ εδώ.
  • Οργανικά Κενά για ΣΜΕΑΕ Κωφών/Τυφλών εδώ.
  • Οργανικά Κενά για ΚΕΣΥ εδώ.

Συνολικά σε:

    • ΣΜΕΑΕ δόθηκαν 1079 κενά
    • ΣΜΕΑΕ Κωφών/Τυφλών δόθηκαν 53 κενά
  • ΚΕΣΥ για ΠΕ(02-03-04) δόθηκαν 103 κενά

Να σημειωθεί ότι δεν έχουν δοθεί, με εντολή του Υπουργείου, τα κενά για όλα τα Τμήματα Ένταξης στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Αν λάβουμε υπόψη ότι τα Τμήματα Ένταξης στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση που ήταν ενεργά το σχολικό έτος 2017-2018 ήταν πάνω από 550, τότε υπολογίζοντας ότι κάθε Τ.Ε. χρειάζεται 2 με 3 εκπαιδευτικούς (ΠΕ02,03,04) έχουμε κενά που κυμαίνονται ανάμεσα σε 1100 και 1650. Αν τα αθροίσουμε με τα παραπάνω για ΣΜΕΑΕ προκύπτουν 2300 – 2800.

Για λόγους σύγκρισης τα οργανικά κενά για ΣΜΕΑΕ στην Αθμια από τον κ. Φασφάλη είναι εδώ.

Προκύπτει ότι τα κενά στην Πρωτοβάθμια είναι συνολικά 1884. Τα κενά αυτά αφορούν τα ΣΜΕΑΕ όπως και τα Τμήματα Ένταξης τα οποία υπολογίζονται στην Α/θμια.

Από τα παραπάνω είναι φανερό ότι οι ανάγκες σε μόνιμους διορισμούς είναι μεγαλύτερες στην Δευτεροβάθμια. Αυτό βέβαια θα αποκαλυφθεί αν το Υπουργείο ζητήσει τα οργανικά των Τ.Ε. στην Βθμια.

Το παραπάνω έχει καταδειχθεί με διαμαρτυρία της Α’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου εδώ, όπως και με ερώτημα του Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Κόνσολα εδώ.

Τις μεταθέσεις σε ΣΜΕΑΕ-ΚΕΣΥ μπορείτε να τις δείτε εδώ.

Επίσης μπορείτε να διαβάσετε τα ενημερωτικά για τις μεταθέσεις του κ. Πεππέ εδώ και του κ. Κόρδη εδώ.

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση