Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ορίζεται υπηρεσιακός Υπουργός Παιδείας με τον Ιωάννη Σαρμά Πρωθυπουργό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ορίζεται υπηρεσιακός Υπουργός Παιδείας με τον Ιωάννη Σαρμά, Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Πρωθυπουργό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης έως τις νέες εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 – Αύριο η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση.

Ορίζεται υπηρεσιακός Υπουργός Παιδείας

Σε σχέση με τη συγκρότηση της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης ενόψει εκλογών και για το αν ετέθη ζήτημα παραμονής της στη θέση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων λόγω των Πανελλαδικών 2023 απάντησε η κα Νίκη Κεραμέως στην πρωϊνή εκπομπή “ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ” της ΕΡΤ.

Η κα Κεραμέως απάντησε πως αυτή τη στιγμή δεν τίθεται ζήτημα παραμονής της στη θέση της Υπουργού ΠΑΙΘ, καθότι τα πάντα είναι έτοιμα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Το ερώτημα περί παραμονής της υπήρχε σε περίπτωση κατά την οποία δεν είχαν προλάβει να περαιωθούν οι διαδικασίες των διερευνητικών εντολών των αρχηγών των κομμάτων, σε σχέση με το χρονικό διάστημα των Πανελλαδικών εξετάσεων, πλην όμως αυτές προχώρησαν τάχιστα.

Υπηρεσιακή Κυβέρνηση

Ετσι αύριο Πέμπτη 25.05.2023, από τη στιγμή που μετά τις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 δεν προέκυψε κυβέρνηση και δεν υπήρξε συμφωνία ούτε στη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο, όπως το Σύνταγμα προβλέπει, θα ανακοινωθεί η Υπηρεσιακή Κυβέρνηση και την Παρασκευή θα γίνει η ορκωμοσία της, με θητεία έως τις νέες εκλογές της 25ης Ιουνίου με τον Ιωάννη Σαρμά, Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Πρωθυπουργό της Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, ο οποίος και θα ορίσει τον υπηρεσιακό Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Ιωάννης Σαρμάς

Το χρονοδιάγραμμα

Την Κυριακή 28 Μαΐου στις 18:00 το απόγευμα θα ορκιστούν οι Βουλευτές που εξελέγησαν από τις εκλογές της 21ης Μαΐου και την Δευτέρα 29 Μαΐου αναμένεται και η ορκωμοσία του Προεδρείου της Βουλής. Την ίδια ημέρα η Βουλή θα διαλυθεί για να διεξαχθούν οι εκλογές στις 25 Ιουνίου και θα γίνει η θυροκόλληση του Προεδρικού Διατάγματος.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της ΠτΔ:

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα δεχθεί σήμερα στις 13:00 στο Προεδρικό Μέγαρο τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, για να του αναθέσει, σύμφωνα με το άρθρο 37 παρ. 3 εδ. γ΄ του Συντάγματος, τον σχηματισμό κυβέρνησης, όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές”.

Δείτε επίσης

Ονόματα διοριστέων σήμερα ή αύριο ανακοίνωσε η Νίκη Κεραμέως-Αναλαμβάνουν υπηρεσία το καλοκαίρι 

Χρονοδιάγραμμα-εκλογές 25 Ιουνίου: Διερευνητικές-Υπηρ. κυβέρνηση-Ορκωμ/διάλυση Βουλής-Διορισμοί-Υπ. Μεταβολές-Αδειες

ΟΠΣΥΔ-φάκελοι: Διαθέσιμοι στους υποψήφιους εκπαιδευτικούς για προεπισκόπηση των στοιχείων τους

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση