Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

 Οχι προσλήψεις εκπαιδευτικών εκτός Πινάκων Υπουργείου Παιδείας: Ανακοίνωση ΔΗΣΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

 Οχι προσλήψεις εκπαιδευτικών εκτός Πινάκων του Υπουργείου Παιδείας: Ανακοίνωση ΔΗΣΥ για τις προσλήψεις Γυμναστών από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος.

Οχι προσλήψεις εκπαιδευτικών εκτός Πινάκων

Ανακοίνωση εξέδωσε η Δημοκρατική Συνεργασία (ΔΗΣΥ) εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με την οποία απαιτεί την έκδοση νέας εγκυκλίου η οποία δεν θα επιτρέπει τις προσλήψεις εκτός των πινάκων εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής.

Αυτή τη στιγμή, όπως αναφέρει η ΔΗΣΥ, το Υπουργείο Παιδείας αντί να προσλάβει αναπληρωτές από τους πίνακες καταφεύγει σε σύμφωνο συνεργασίας με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (αρ. πρωτ. 1563/Ε/15-03-2019), προκειμένου να γίνονται προσλήψεις από αυτήν, με διαφορετική διαδικασία από αυτή των προσλήψεων στην εκπαίδευση και προφανώς  εκτός των πινάκων.

Δείτε την Ανακοίνωση της ΔΗΣΥ

Όχι προσλήψεις εκπαιδευτικών φυσικής αγωγής (ΠΕ11) από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος.
Προσλήψεις εκπαιδευτικών μόνο από το υπουργείο Παιδείας.

Με τη με αριθμό πρωτοκόλλου 158234/Δ5/09-10-2019, εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, η οποία υπογράφεται από την υπουργό κυρία Κεραμέως, κλήθηκαν οι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής να υποβάλλουν στις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης αίτηση για τη διάθεση (μερική ή ολική) ή και την απόσπασή τους, προκειμένου να διδάξουν το αντικείμενο της κολύμβησης στο πλαίσιο του μαθήματος Φυσικής Αγωγής για το σχολικό έτος 2019-2020.

Ως κριτήρια για την επιλογή τους ορίζονται κατά σειρά προτεραιότητας:
  1. να υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να έχουν πρώτη ειδικότητα την κολύμβηση
  2. να υπηρετούν στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και να έχουν δεύτερη ειδικότητα την κολύμβηση
  3. να έχουν ειδικότητα στα αθλήματα του υγρού στίβου (υδατοσφαίριση, καταδύσεις, καλλιτεχνική κολύμβηση και τεχνική κολύμβηση),
  4. να κατέχουν άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στο άθλημα της κολύμβησης -σύμφωνα με τον Ν.2725/1999/ Α΄121, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει -από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Στη με αριθμό πρωτοκόλλου 146567/Δ5/20-9-2019, εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, η οποία υπογράφεται από την υφυπουργό κυρία Ζαχαράκη, αναφέρεται ότι τη διδασκαλία της κολύμβησης πραγματοποιούν μόνιμοι εκπαιδευτικοί κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής ή/και πτυχιούχοι Φυσικής Αγωγής.

Με βάση την παραπάνω εγκύκλιο σωστά δεν αποκλείεται από την εφαρμογή του αντικειμένου της κολύμβησης κανείς εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ11 ο οποίος υπηρετεί στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με δεδομένο ότι όλοι, κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, έχουν διδαχτεί ως υποχρεωτικό μάθημα την κολύμβηση.

Σε περίπτωση που δεν επαρκεί ο αριθμός των μόνιμων εκπαιδευτικών το υπουργείο οφείλει να προσλάβει εκπαιδευτικούς από τους πίνακες αναπληρωτών.

Αντί αυτού, το υπουργείο Παιδείας όχι μόνο αποκλείει μόνιμους εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ11 με το πρόσχημα της ειδικότητας, σύμφωνα με την πρώτη εγκύκλιο, αλλά και αντί να προσλάβει αναπληρωτές από τους πίνακες καταφεύγει σε σύμφωνο συνεργασίας με την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος (αρ. πρωτ. 1563/Ε/15-03-2019), προκειμένου να γίνονται προσλήψεις από αυτήν, με διαφορετική διαδικασία από αυτή των προσλήψεων στην εκπαίδευση και προφανώς  εκτός των πινάκων!!!

Έτσι, το υπουργείο Παιδείας δίνει δυνατότητα διδασκαλίας του μαθήματος σε εκπαιδευτικούς εκτός πινάκων, οι οποίοι προσλαμβάνονται όχι από το υπουργείο Παιδείας, αλλά από την Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος!

Όλη αυτή η κατάσταση είναι απόλυτα προβληματική, αγνοεί τους πίνακες των αναπληρωτών και δίνει δικαίωμα σε φορείς (Κολυμβητική Ομοσπονδία Ελλάδος) να προσλαμβάνουν με δικές τους διαδικασίες εκπαιδευτικούς.

Είναι απόλυτα βέβαιο πως οι εκπαιδευτικοί που προσλαμβάνονται (με διαδικασία όχι του υπουργείου αλλά της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας) και μάλιστα εκτός της σειράς των πινάκων, θα διεκδικήσουν στο μέλλον αναγνώριση της προϋπηρεσίας τους και αν αυτό συμβεί θα προσπεράσουν στους πίνακες άλλους συναδέλφους τους.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης απαιτεί την έκδοση νέας εγκυκλίου η οποία δεν θα επιτρέπει τις προσλήψεις εκτός των πινάκων. Όλοι οι διορισμοί να γίνονται από το υπουργείο Παιδείας, όπως συμβαίνει με όλους τους εκπαιδευτικούς.

Δημοκρατική Συνεργασία

Εκπαιδευτικών Π.Ε.

  ______________________

Δείτε επίσης

Αποσπάσεις Γυμναστών για διδασκαλία κολύμβησης
Πρόσκληση για Συντονιστές Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΣΕΠ) στη Χίο
Σεμινάριο Ενωσης Διευθυντών: Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019
Επιστημονικό Συνέδριο: «Επικοινωνία, πληροφόρηση, ενημέρωση και εκπαίδευση στην ύστερη νεωτερικότητα»
Διεθνές Συνέδριo: «Το σχολείο στη δημοκρατία, η δημοκρατία στο σχολείο»-29 & 30/11 και 1/12/2019-Βόλος
Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Ημερίδα για την ακουστική και την ηχοληψία των Βυζαντινών ναών
Αλλάζει ο Ανθρωπος;: Με τον Ψυχίατρο-Ψυχοθεραπευτή Δ. Καραγιάννη στη Λαμία
Στην καρδιά του Αυτισμού: Ιδρυμα Ωνάση-Από Νοέμβριο 2019 έως Μάϊο 2020
Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων: Εκδήλωση για μεταπτυχιακές σπουδές και υποτροφίες στο εξωτερικό
Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στο ΕΚΠΑ: «Δίκαιο Ασύλου και Προσφύγων: Σύγχρονες Ευρωπαϊκές Εξελίξεις»

______________________

Πριν φύγετε

Πόσες είναι οι ΣΜΕΑΕ και τα Τμήματα Ενταξης: Αριθμοί μαθητών | Πίνακες
Αντίτιμο επίσκεψης σε αρχαιολογικούς χώρους-μουσεία: Τροποποίηση ΚΥΑ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση