“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παγκόσμια Ημέρα ΟΗΕ για Νέους | Μεταμόρφωση της Εκπαίδευσης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παγκόσμια Ημέρα ΟΗΕ για Νέους: Μεταμόρφωση της Εκπαίδευσης – Transforming Education – 12 Αυγούστου 2019 – Εκπαίδευση περιεκτική προσιτή σε όλους τους νέους.

Παγκόσμια Ημέρα ΟΗΕ για Νέους

Δελτίο Τύπου για την Παγκόσμια Ημέρα του ΟΗΕ για τους Νέους εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας Και Θρησκευμάτων.

Τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τους Νέους ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών την έχει αφιερώσει στη «Μεταμόρφωση της Εκπαίδευσης» (Transforming Education).

Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου

  • Το θέμα του φετινού εορτασμού «Μεταμορφώνοντας την Εκπαίδευση» «επικεντρώνεται στις προσπάθειες, παγκοσμίως, προκειμένου να καταστεί η εκπαίδευση πιο περιεκτική και προσιτή σε όλους τους νέους, συμπεριλαμβανομένων των προσπαθειών των ίδιων των νέων».
  • Παγκοσμίως υπολογίζεται πως υπάρχουν 1,8 δισεκατομμύρια νέοι ηλικίας μεταξύ 10 και 24 ετών.
  • Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 1999 όρισε για πρώτη φορά την ημέρα της 12ης Αυγούστου ως Παγκόσμια Ημέρα για τους Νέους.
  • Εχει δε ως στόχο την ευαισθητοποίηση για τις προκλήσεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νέοι παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ

  • Ελλιπείς δεξιότητες ανάγνωσης και μαθηματικών εμφανίζει σήμερα 1 στους 2 μαθητές μεταξύ ηλικίας 6-14 ετών, παρά το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό φοιτούν κανονικά σε σχολεία.
  • Η εκπαίδευση είναι ένας «πολλαπλασιαστής της ανάπτυξης», συμμετέχοντας ενεργά στην επιτάχυνση της προόδου και των 17 στόχων της αειφόρου ανάπτυξης.
  • Πρόκειται για την εξάλειψη της φτώχειας, την καλή υγεία, την ισότητα των φύλων, την αξιοπρεπή εργασία και την ανάπτυξη, τις μειωμένες ανισότητες κ.α..

Επίσης ο ΟΗΕ επισημαίνει πως:

«Η εκπαίδευση θα πρέπει να οδηγεί σε συναφή και αποτελεσματικά μαθησιακά αποτελέσματα, με το περιεχόμενο των σχολικών προγραμμάτων να είναι κατάλληλο για το σκοπό αυτό, όχι μόνο για την 4η βιομηχανική επανάσταση και το μέλλον της εργασίας, αλλά και για τις ευκαιρίες – και προκλήσεις – που φέρνει το ραγδαία μεταβαλλόμενο κοινωνικό πλαίσιο».

Δείτε το Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΙΘ αναλυτικά

UNYouth

@UN4Youth

means openness to a plurality of identities and expressions.

Ahead of International , stand up for education that embraces diversity and overcomes prejudice!http://bit.ly/UN-IYD19 

24 people are talking about this

Δείτε ακόμη:

Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας: Προσκλήσεις για Απόσπαση εκπαιδευτικών

Μεταπτυχιακά ΕΑΠ: Αιτήσεις για 32 Προγράμματα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση