Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (World Mental Health Day): Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (World Mental Health Day): Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Νίκης Κεραμέως.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (World Mental Health Day), όπως αυτή έχει καθιερωθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Ψυχικής Υγείας (WFMH) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WΗΟ), είναι η 10η Οκτωβρίου εκάστου έτους.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ),
ψυχική υγεία είναι η κατάσταση ευημερίας, όπου κάθε άτομο συνειδητοποιεί τις δικές του δυνατότητες, μπορεί να ανταπεξέλθει στις φυσιολογικές πιέσεις της ζωής, να εργαστεί και να συμμετέχει παραγωγικά και γόνιμα στην κοινότητα και όχι απλώς η απουσία μίας ασθένειας.
Υπολογίζεται
ότι περίπου 1.000.000.000 άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο έρχονται σήμερα αντιμέτωποι με κάποια μορφή ψυχικής διαταραχής.
Μεταξύ των Ευρωπαίων πολιτών,
οι αγχώδεις και οι συναισθηματικές διαταραχές (όπως η κατάθλιψη), φαίνεται, ότι συνιστούν ορισμένες από τις επικρατέστερες διαγνώσεις στο χώρο της κοινωνικής ψυχιατρικής, ενώ οι διαταραχές χρήσης ουσιών χαρακτηρίστηκαν πρόσφατα από τους ειδικούς ως μία ανερχόμενη πρόκληση για τη δημόσια υγεία (ΟΟΣΑ, 2016).

__________________________

Για την φετινή Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κοινοποίησε το παρακάτω μήνυμα, στο οποίο περιέχεται και αναφορά στην επικείμενη πρόσληψη 2.800 Ψυχολόγων (ΠΕ23) και Κοινωνικών Λειτουργών (ΠΕ30) στα γενικά σχολεία.
Το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Ν. Κεραμέως
Παγκόσμια ημέρα ψυχικής υγείας.

“Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι πιέσεις στον ψυχισμό, στις ενδοοικογενειακές και διαπροσωπικές σχέσεις είναι περισσότερες.

Είμαστε δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους, καθώς στόχος μας -εκτός από την Παιδεία- είναι και η προστασία της υγείας, ατομικής, οικογενειακής και δημόσιας.

Εξασφαλίζουμε στα σχολεία μας 2.800 ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, για ένα υγιές και συναισθηματικά ασφαλές σχολικό περιβάλλον”.

Δείτε επίσης

Κεραμέως για ηλεκτρονικές εκλογές αιρετών: Εκπαιδευτικοί μας λένε πως πρώτη φορά θα ψηφίσουν
Προσλήψεις αναπληρωτών ΕΕΠ-ΕΒΠ 3 Φάσεων 2020-21: Πίνακες ανά Κλάδο, Περιφέρεια, Πρόγραμμα, Δομή
Αδειες ειδικού σκοπού εκπαιδευτικών: Νέα ενημέρωση με οδηγίες, ερωτήσεις-απαντήσεις
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση