Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down: Δεν θα μείνει κανείς στο περιθώριο! #WDSD 2019

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Δεν θα μείνει κανείς στο περιθώριο! Όλοι οι άνθρωποι με σύνδρομο Down πρέπει να έχουν ευκαιρίες να ζήσουν εκπληκτικές ζωές, σε πλήρη και ισότιμη βάση με όλους , σε κάθε τομέα της κοινωνίας.

Ανακοίνωση Ε.Σ.ΑμεΑ – 21/03/2019

Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down: Δεν θα μείνει κανείς στο περιθώριο! #WDSD 2019

Το σύνδρομο Down υπήρξε ανέκαθεν μέρος της ανθρώπινης κατάστασης, υπάρχει σε όλες τις περιοχές του κόσμου και έχει ως αποτέλεσμα ποικίλες επιδράσεις στη μάθηση, στα φυσικά χαρακτηριστικά ή στην υγεία.

Η επαρκής πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη, στα προγράμματα πρώιμης παρέμβασης και στη συνεκπαίδευση, καθώς και η κατάλληλη έρευνα, είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη του ατόμου.
Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε από το 2012 να ορίσει ως Ημέρα του Συνδρόμου Down την 21η Μαρτίου κάθε έτους και καλεί όλα τα κράτη μέλη, τις οργανώσεις και τους διεθνείς οργανισμούς, καθώς και την κοινωνία των πολιτών, να ακολουθήσουν και να προωθήσουν τις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα του Συνδρόμου Down με τον κατάλληλο τρόπο, προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για το σύνδρομο Down.

Τη φετινή 21η Μαρτίου (WDSD 2019) ο ΟΗΕ δηλώνει: Δεν θα μείνει κανείς στο περιθώριο! Όλοι οι άνθρωποι με σύνδρομο Down πρέπει να έχουν ευκαιρίες να ζήσουν εκπληκτικές ζωές, σε πλήρη και ισότιμη βάση με όλους , σε κάθε τομέα της κοινωνίας.

Στην Ελλάδα η ΠΟΣΓΚΑμεΑ τονίζει μαζί με τις χιλιάδες οικογένειες των ατόμων με Σύνδρομο Down και ολόκληρο το αναπηρικό κίνημα: «Συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων και των ίσων ευκαιριών στη ζωή, την εκπαίδευση, την εργασία, την υγεία, τις υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας, την υποστηριζόμενη και την ανεξάρτητη διαβίωση και εν γένει την ισότιμη κοινωνική ένταξη των ατόμων με αναπηρία, με την άρση κάθε αδικίας που θέτει στο περιθώριο, την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό τα άτομα με Σύνδρομο Down και άλλες βαριές αναπηρίες και τις οικογένειές τους»!

Παρακολουθήστε βίντεο για τη σημερινή ημέρα διαφόρων οργανώσεων

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=Y6L7SgvFPgQ 
https://www.youtube.com/watch?v=W8RQnqu60cs 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Πρόεδρος του Ινστιτούτου Παιδαγωγικών Ερευνών Μελετών της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (Ι.Π.Ε.Μ. - Δ.Ο.Ε.). Διετέλεσε Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Εκπαίδευσης της Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής Εκπαίδευσης Π.Ε. Γ΄ Αθήνας, Διευθυντής στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο του Αιγάλεω, Διευθυντής της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Ε.Α.Ε.) του Υπουργείου Παιδείας και Σύμβουλος Α΄ Ειδικής Αγωγής στο Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.).

Γράψτε μία απάντηση