Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών-Κεφαλίδου: Καλό σχολείο χωρίς καλούς εκπαιδευτικούς δε γίνεται

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών-Κεφαλίδου: “Χωρίς άξιους και αφοσιωμένους εκπαιδευτικούς η κοινωνία του αύριο είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη”.

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών-Κεφαλίδου

Σε δήλωση προέβη η κα Χαρά Κεφαλίδου, Βουλευτής Δράμας και Τομεάρχης Παιδείας & Θρησκευμάτων του ΠΑΣΟΚΚινήματος Αλλαγής, για την Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών.

Ακολουθεί η δήλωση της Βουλευτού

“Η Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Οκτωβρίου για να τιμήσουμε τον ιδιαίτερο ρόλο τους στη ζωή των μαθητών και να αναγνωρίσουμε τις δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι εκπαιδευτικοί κάθε βαθμίδας, σε καθημερινή βάση. Μια τέτοια μέρα, αλλά και κάθε μέρα, η Πολιτεία θα πρέπει να εστιάζει στο δύσκολο οικονομικό και κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο οι εκπαιδευτικοί εργάζονται και να βρίσκει τρόπους για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους.

Οι εκπαιδευτικοί με το έργο τους θεμελιώνουν μια σύγχρονη, δημοκρατική κοινωνία και συμβάλλουν στην προσωπική εξέλιξη, την επαγγελματική προοπτική και τη συνεχή μορφωτική ανέλιξη των πολιτών της. Αφιερώνουν τη ζωή τους κυρίως να πλάθουν τις παιδικές ψυχές, που τις βοηθούν να αποκτήσουν γνώσεις και εφόδια, να κατακτήσουν τα όνειρά τους.

Στις ιδιαίτερα δύσκολες μέρες που διανύουμε, οι εκπαιδευτικοί είναι αυτοί που σήκωσαν μεγάλο βάρος των πρωτόγνωρων συνθηκών και στάθηκαν δίπλα στα παιδιά μας, παρόντες για οτιδήποτε αυτά χρειαστούν. Με αυξημένη ατομική και κοινωνική ευθύνη και με κάθε πρόσφορο μέσο, από τις πρώτες ημέρες της νέας πραγματικότητας, βρήκαν τρόπους και συντηρούν την επαφή με τους μαθητές τους.

Αυτή την ευαισθησία, τη συναίσθηση προσφοράς, οι εκπαιδευτικοί μας καλούνται να κάνουν πράξη κάθε μέρα, δίνοντας καθημερινές μάχες για το αυτονόητο: Να μην μείνει κανένας μαθητής εκτός εκπαιδευτικής διαδικασίας. Χωρίς άξιους και αφοσιωμένους εκπαιδευτικούς η κοινωνία του αύριο είναι εκ προοιμίου καταδικασμένη.

Καλό σχολείο χωρίς καλούς εκπαιδευτικούς δε γίνεται! Τους ευχαριστούμε.”.

Δείτε σχετικά

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικού-Μήνυμα της Υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως 

Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 2022: Μήνυμα Υφυπουργού Παιδείας Ζ. Μακρή 

Η τσάντα της δασκάλας-Παγκόσμια Ημέρα Εκπαιδευτικών 5 Οκτωβρίου: “Με την κιμωλία στο χέρι”/video 

Δείτε επίσης

Οδηγός εκπαιδευτικού-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Νομοθεσία-Λειτουργία Α/θμιας και Β/θμιας-Νεοδιόριστοι-Αναπληρωτές 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Η ταυτότητα των κλάδων-Δομές απασχόλησης-Καθηκοντολόγια-Ιστορική αναδρομή 

Σχολικά Γεύματα σε Δημοτικά Σχολεία: 1.629 για το σχολικό έτος 2022-23 | ΦΕΚ 

Επιμορφωτικά προγράμματα ΙΕΠ: Ποια πραγματοποιήθηκαν-ποια ολοκληρώνονται-ποια προγραμματίζονται

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση