Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down-21 Mαρτίου: Οι ειδικοί μας μιλούν (video)

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down-21 Mαρτίου: Οι ειδικοί μας μιλούν (video) – e-evros.gr σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης.
Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down-21 Mαρτίου
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με σύνδρομο Down, το ΙΜΕΓΕΕ συμμετείχε στην ιδέα μίας μητέρας παιδιού με σύνδρομο down. Το e-evros.gr, η Πύλη του Έβρου, υλοποίησε την ιδέα με δική της παραγωγή για λόγους ενημέρωσης του κοινού.
Συγκεκριμένα, το e-evros.gr σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, απευθύνθηκαν σε επιστήμονες που λόγω της ειδικότητάς τους έρχονται σχεδόν καθημερινά σε επαφή με άτομα με Σύνδρομο Down και δημιούργησαν ένα … «διαφορετικό» βίντεο για την ημέρα, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας γύρω από το θέμα και τη γνωριμία με τον κόσμο των ανθρώπων αυτών.
Ακολουθεί η σχετική Ανακοίνωση και το video
21 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down – Οι ειδικοί μας μιλούν (video)

Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από το 2006 ως Παγκόσμια Ημέρα Συνδρόμου Down από τα σωματεία International Down Syndrome Association και European Down Syndrome Association. Η πρωτοβουλία ανήκει στον Έλληνα γιατρό, Στυλιανό Αντωναράκη, καθηγητή γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, με στόχο να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί η διεθνής κοινότητα για το σύνδρομο Down. Η ημερομηνία αυτή επελέγη από τα αριθμητικά δεδομένα που συνθέτουν το σύνδρομο (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος).

Το σύνδρομο Down είναι μια γενετική κατάσταση και δημιουργείται από ένα παραπάνω χρωμόσωμα στο 21ο ζευγάρι, εξ’ ου και η ταξινόμησή του ως Τρισωμία 21. Σε κάθε 700 γεννήσεις περίπου, ένα παιδί γεννιέται με σύνδρομο Down. Υπάρχουν 3 τύποι, γι αυτό και δεν παρουσιάζουν όλα τα παιδιά με σύνδρομο Down τις ίδιες δυσκολίες σε όλους τους τομείς ανάπτυξης.

Το e-evros.gr σε συνεργασία με το Αυτοτελές Τμήμα Ελέγχου Ποιότητας, Έρευνας και Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης, απευθύνθηκαν σε επιστήμονες που λόγω της ειδικότητάς τους έρχονται σχεδόν καθημερινά σε επαφή με άτομα με Σύνδρομο Down και δημιούργησαν ένα … «διαφορετικό» βίντεο για την ημέρα, με στόχο την ευαισθητοποίηση όλων μας γύρω από το θέμα και τη γνωριμία με τον υπέροχο κόσμο των ανθρώπων αυτών.

Ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία τον Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Α. κ. Ελπιδοφόρο Μανταδάκη, τον Παιδίατρο – Διαβητολόγο κ. Σταύρο Θωμαϊδη, την Διευθύντρια της Ψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Α. κα. Μαρία Σαμακουρή, τη Διευθύντρια της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν.Α. κα. Ασπασία Σερντάρη, την Παιδοψυχίατρο, Επιμελήτρια Ά, κα. Παναγιώτα Καλαντίδου, την Λογοπεδικό – Λογοθεραπεύτρια ΜΑ, Ειδική Παιδαγωγός & Πρόεδρος του ΙΜΕΓΕΕ κα. Λαμπριάνα Τσιακπίνη, την κα. Εύη Σκαρίπα, μητέρα παιδιού με Σύνδρομο Down, καθώς και τη Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Α. για την υποστήριξη της δράσης.

Ας δούμε το video με όλα όσα μας λένε οι ειδικοί καθώς και η μητέρα ενός παιδιού με σύνδρομο Down και ας ευαισθητοποιηθούμε:

Δείτε επίσης

Δράση Συμβούλων Εκπαίδευσης Πληροφορικής (ΠΕ86): «Κρυπτογραφία και Μηχανική Μάθηση» 

Πρόγραμμα συνεδρίου LAHERS & ΙΜΕΓΕΕ για τις Ειδικές Εκπαιδευτικές Ανάγκες 

Αιτήσεις για εργαστήρια αειφορίας: Πρόσκληση του ΙΕΠ σε εκπαιδευτικούς 

Σχολική Ημέρα Φιλοζωίας η 4η Απριλίου κάθε σχολικού έτους: Αφιερωμένη στην υλοποίηση δράσεων

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση