Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια: Ειδικό Πρόγραμμα στο ΕΑΠ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια: 300 θέσεις φοίτησης στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) – Αιτήσεις όχι πέραν της 9ης Ιανουαρίου  2020.

Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια

300 θέσεις φοίτησης προσφέρει το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ) στο Ειδικό Πρόγραμμα Σπουδών «Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, με τις αιτήσεις να έχουν ξεκινήσει από τις 12 Δεκεμβρίου 2019.

Το σύστημα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των προσφερόμενων θέσεων και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 9ης Ιανουαρίου  2020 και ώρα 12:00.

Δείτε αναλυτικά την Πρόσκληση ενδιαφέροντος του ΕΑΠ

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Ειδικό Πρόγραμμα Διδακτικής & Παιδαγωγικής Επάρκειας της ΣΚΕ με έναρξη σπουδών το Εαρινό Εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020

Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, σύμφωνα με την απόφαση της υπ’ αριθ. 454/06-12-2019 Συνεδρίασης της Διοικούσας Επιτροπής του Ε.Α.Π, προσφέρει 300 θέσεις φοίτησης−250 για πτυχιούχους και 50 για φοιτητές − στο Ειδικό Πρόγραμμα Σπουδών «Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια» της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών με έναρξη σπουδών τον Μάρτιο του 2020.

Το Ειδικό Πρόγραμμα

Το Ειδικό Πρόγραμμα Σπουδών Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, διαρθρώνεται σε ένα (1) ακαδημαϊκό έτος αποτελούμενο από δύο (2) Θεματικές Ενότητες (Θ.Ε.) εξαμηνιαίας διάρκειας.

Το σύνολο των πιστωτικών μονάδων (ECTS) των Θ.Ε. είναι 30 ECTS.

Η επιτυχής παρακολούθηση των δύο (2) Θ.Ε. που προσφέρονται στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Σπουδών Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας, θα οδηγήσει σε βεβαίωση που θα απονέμεται από τη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και με την οποία θα πιστοποιείται η απόκτηση παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας.

Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνει αποκλειστικά μέσω του διαδικτύου.
Η έναρξη υποβολής των αιτήσεων ξεκινάει από την 12 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 12:00.

Το σύστημα υποβολής αιτήσεων θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τη συμπλήρωση του αριθμού των προσφερόμενων θέσεων και σε κάθε περίπτωση όχι πέραν της 9ης Ιανουαρίου  2020 και ώρα 12:00.

1. Για να δείτε την πρόσκληση πατήστε  εδώ.
2. Για να ενημερωθείτε για τα δικαιολογητικά εγγραφής πατήστε εδώ.
3. Για να ενημερωθείτε για τους τρόπους καταβολής της οικονομικής συμμετοχής πατήστε εδώ.
4. Για να υποβάλετε αίτηση πατήστε εδώ.

Δείτε σχετικά

Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ): 2 Προπτυχιακά και 13 Μεταπτυχιακά
Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής: Παιδαγωγική, νέες Τεχνολογίες και Βιοϊατρική σε ένα μεταπτυχιακό 
Πανεπιστήμιο Κύπρου: Μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σπουδών για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος
Υποτροφίες για διδακτορικά: Οροι και διαδικασίες επιλογής δικαιούχων 
Δύο μεταπτυχιακά προγράμματα στη Πολυτεχνική σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

6 Σχόλια

 1. Βούλα Π σε

  Καλησπέρα θα ήθελα να ρωτήσω το εξής :έχω τελειώσει νοσηλευτική στην Λάρισα με το προγραμμα του εάπ μπορώ να μπω στους πίνακες ειδικής ; Μου εξασφαλίζει παιδαγωγική επάρκεια ;

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Δεν νομίζουμε ν αφορά σε Σχολ. Νοσηλευτές το εν λόγω πρόγραμμα.

 2. Σταυρούλα Πυλ σε

  Καλησπέρα, με αυτό το μεταπτυχιακό ένας φυσικοθεραπευτης παίρνει εκπαιδευτική επάρκεια για επαλ;οπως απο ασπαιτε;

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Καλύτερα τηλεφωνήσστε στο ΕΑΠ γι αυτό. Μάλλον δεν απευθύνεται σε Φυσικοθεραπευτές.

Γράψτε μία απάντηση