Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παιδική παχυσαρκία: Προτάσεις της ΠΕΝΑΦΑ στο Υπουργείο Παιδείας για την αντιμετώπισή της

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παιδική παχυσαρκία: Προτάσεις της ΠΕΝΑΦΑ στο Υπουργείο Παιδείας για την αντιμετώπισή της – Επιστολή της Πανελλήνιας Ενωσης Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής.

Παιδική παχυσαρκία

Επιστολή απέστειλε στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με θέμα την αντιμετώπιση της αυξανόμενης παιδικής παχυσαρκίας στη χώρα μας, η Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής (ΠΕΝΑΦΑ).

Η ΠΕΝΑΦΑ ζητά την άμεση συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με το Υπουργείο Υγείας, ώστε να εξασφαλιστεί η επέκταση των ωρών Φυσικής Αγωγής στο σχολικό πρόγραμμα και η ίδρυση νέων Αθλητικών Σχολείων και επιπλέον θεωρεί ότι η ένταξη της Φυσικής Αγωγής στην Προσχολική Εκπαίδευση θα συμβάλει καταλυτικά στην πρόληψη της παχυσαρκίας από μικρή ηλικία.

Ακολουθεί η επιστολή της ΠΕΝΑΦΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Έτος ίδρυσης 2023, Λ. Συγγρού 196, Καλλιθέα Αττικής Τ.Κ. 17671 Αρ. Αναγνώρισης: 24/2023, Ειρηνοδικείο Καλλιθέας Αριθμό Μητρώου Εγγραφής ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε. 1-00600 την 16/10/2023

Ημερομηνία: 22 / 09 / 2024

Αρ. Πρωτοκόλλου: 44 — 22 / 09 / 2024

Θέμα: Για τα παιδιά, γινόμαστε ασπίδα! / Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμούμε να σας εκθέσουμε, για μία ακόμη φορά, τις ανησυχίες μας αναφορικά με την αυξανόμενη παιδική παχυσαρκία στη χώρα μας. Η Ελλάδα, όπως καταγράφουν διεθνείς φορείς, παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό παιδικής παχυσαρκίας στην Ευρώπη, ένα φαινόμενο που όχι μόνο επηρεάζει την υγεία των παιδιών μας αλλά υπονομεύει τη μελλοντική ευημερία της κοινωνίας. Ως Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής, θεωρούμε ότι η ενίσχυση της Φυσικής Αγωγής στα σχολεία πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα σε κάθε καμπάνια κατά της παιδικής παχυσαρκίας.

Το μάθημα της Φυσικής Αγωγής παρέχει την απαραίτητη ευκαιρία για την καθημερινή άσκηση των μαθητών, κάτι που έχει αποδειχθεί ότι συνεισφέρει θετικά τόσο στη σωματική όσο και στη ψυχική τους υγεία.

Ζητάμε την άμεση συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με το Υπουργείο Υγείας, ώστε να εξασφαλιστεί η επέκταση των ωρών Φυσικής Αγωγής στο σχολικό πρόγραμμα και η ίδρυση νέων Αθλητικών Σχολείων. Επιπλέον, η ένταξη της Φυσικής Αγωγής στην Προσχολική Εκπαίδευση θα συμβάλει καταλυτικά στην πρόληψη της παχυσαρκίας από μικρή ηλικία.

Σας καλούμε να ενσωματώσετε αυτές τις προτάσεις στο πλαίσιο των πολιτικών σας για την αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας και να λάβετε υπόψη τα δεδομένα που αποδεικνύουν την αλληλένδετη σχέση μεταξύ σωματικής άσκησης και ακαδημαϊκής επίδοσης.

Με τιμή,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ * ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ * ΑΛΜΠΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ

Δείτε επίσης

Ειδικό Λύκειο Ιλίου: Δημιουργία ηλεκτρονικού βιβλίου με θέμα την εξοικείωση των ΑμεΑ καθώς και κάθε αναγνώστη με το ΜΕΤΡΟ 

3ο Γυμνάσιο Σταυρούπολης: Μήνυμα Ενσωμάτωσης στη Νοηματική για την Διεθνή Ημέρα Νοηματικών Γλωσσών | video 

5ο ΓΕΛ Αχαρνών-Αγία Άννα: Διαμαρτυρία για την κατάργηση του ανθρωπιστικού και θετικού προσανατολισμού της Γ’ Λυκείου

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply