Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Παλιοί Πίνακες: “Παράνομη και αντισυνταγματική η χρήση τους”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Παλιοί Πίνακες: “Παράνομη και αντισυνταγματική η χρήση”. Αρθρο στην Εφημερίδα των Συντακτών αναφορικά με την παράταση ισχύος τους λόγω μη έγκαιρων διορισμών.

Παλιοί Πίνακες

Παράνομη και αντισυνταγματική χαρακτηρίζουν την χρήση των παλαιών Πινάκων εκπαιδευτικοί, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να κινηθούν νομικά.

Επίσης άκυρους χαρακτηρίζουν τους Πίνακες των αναπληρωτών, από τη στιγμή που δεν λαμβάνουν υπόψη κτηθείσα προϋπηρεσία, άλλα νέα προσόντα και ένταξη νέων εκπαιδευτικών.

Σε σημερινό άρθρο της η Εφημερίδα των Συντακτών αναφέρεται σε επιστολή που απέστειλαν στην Υφυπουργό Παιδείας κα Σοφία Ζαχαράκη εκπαιδευτικοί, οι οποίοι διεκδικούν την προσμέτρηση των προσόντων τους – πτυχία, μεταπτυχιακά κ.α. – όπως αυτά εμφανίζονται στο ΟΠΣΥΔ  και τη συμμετοχή τους στις διαδικασίες πρόσληψης αναπληρωτών.

Υπενθυμίζουμε πως όλα τα παραπάνω προκύπτουν από τη στιγμή που η έκδοση Οριστικών Πινάκων για μόνιμους διορισμούς και πρόσληψη αναπληρωτών με το νέο σύστημα θα συμβεί περί τα τέλη του έτους, σύμφωνα με δήλωση της Υφυπουργού Παιδείας κας Σ. Ζαχαράκη.

Ετσι παρατείνεται η ισχύς των περσινών πινάκων κατάταξης, βάσει της Παραγράφου 1.β*, Αρθρου 66, του Νόμου 4589/2019.

Δείτε επίσης:

Ζαχαράκη στο ONLine: Τέλος χρονιάς οι διορισμοί

Συνάντηση ΠΟΣΕΕΠΕΑ-ΑΣΕΠ: Προσωρινοί-Παράβολο-Απορριφθέντες και…καλό καλοκαίρι..

Αμεση σύσταση Πινάκων σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο | Επιστολή

Ζητούν δικαιοσύνη οι περσινοί απορριφθέντες αναπληρωτές | Αρθρο στην ΕΦΣΥΝ

____________________________________________
*Η παράγραφος 1.β, άρθρου 66, του νόμου 4589/2019

Η ισχύς των πινάκων κατάταξης υποψήφιων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών της γενικής εκπαίδευσης και της Ε.Α.Ε., μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου παρατείνεται έως και την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων, εφόσον έως τις 23.8.2019 δεν έχουν εκδοθεί οι πίνακες αυτοί.

Για την παράταση εκδίδεται διαπιστωτική απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης των οποίων η ισχύς παρατείνεται σύμφωνα με τα προηγούμενα εδάφια, προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές ή ωρομίσθιοι με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, η οποία μπορεί να διαρκεί έως τη λήξη του διδακτικού έτους 2019-2020″.

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

    • Βασίλης Βούγιας σε

      Κατ εμένα από τη στιγμή που προβλέπεται σε νόμο δεν υπάρχει θέμα, χωρίς να είμαι νομικός βεβαίως. Αλλά πρέπει να σας απαντήσουν οι συντάκτες του άρθρου και όχι εγώ που απλώς το δημοσίευσα.

Γράψτε μία απάντηση