Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Πλατφόρμα JobsLink: Ευρεση εργασίας για άτομα στο φάσμα του αυτισμού

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Πλατφόρμα JobsLink: Ευρεση εργασίας για άτομα στο φάσμα του αυτισμού – Δωρεά της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” – Αναπτύχθηκε από τον Ελληνικό Σύλλογο για το Σύνδρομο Asperger. 

Παρουσιάστηκε η Πλατφόρμα “JobsLink” η οποία στόχο έχει τη διευκόλυνση των ατόμων που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού να βρουν εργασία.

Η πλατφόρμα είναι δωρεά της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” και αναπτύχθηκε από τον Ελληνικό Σύλλογο για το Σύνδρομο Asperger και δι αυτής και με τη σταθερή στήριξη ενός καθοδηγητή, ο υποψήφιος θα μπορεί πλέον να εισέρχεται στην αγορά εργασίας.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” κα Γιάννα Αγγελοπούλου, “η δημιουργία της πλατφόρμας φέρνει σε επαφή τους υποψήφιους εργαζόμενους με τις επιχειρήσεις, αλλά και με τους κατάλληλους εμψυχωτές οι οποίοι θα παρέχουν την αναγκαία καθοδήγηση και στήριξη, ώστε η ένταξη των ανθρώπων αυτών στην αγορά εργασίας να είναι ομαλή και αμφίδρομα προσοδοφόρα”.

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΕΡΤ, το απόγευμα της Παρασκευής 17.06.2022 στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΣΕΒ, ο Στέφανος, ένας νέος με σύνδρομο Asperger, παρουσίασε το πώς λειτουργεί η πλατφόρμα JobsLink.

Καταχώρησε τα στοιχεία του, κατέγραψε τα δυνατά του σημεία και καταχώρησε τα αντικείμενα στα οποία θα ήθελε να εργαστεί. Στο χώρο της υγείας με βάση το πτυχίο του Φυσικοθεραπευτή που έχει πάρει.

H Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα ευχαρίστησε την Επιτροπή “Ελλάδα 2021” λέγοντας πως “μας δείχνει ότι είμαστε όλοι κομμάτια στο ίδιο παζλ”, επισημαίνοντας πως “Οι συνεργασίες και οι συνέργειες είναι πολύτιμες και εφικτές”

Εκ μέρους του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης κου Κυριάκου Πιερρακάκη, στην εκδήλωση μίλησε ο Διευθυντής του γραφείου του, Κωνσταντίνος Χαμπίδης λέγοντας:

Πολλές φορές η κοινωνία των πολιτών παράγει αποτελέσματα πολύ καλύτερα από το κράτος” –Δεν υπάρχει “αρκετά”, χρειάζονται πάντα “περισσότερα” για όσους βιώνουν περιορισμούς”.

Ο εκπρόσωπος του ΣΕΒ και μέλος του ΕΛΣΣΑ, Γιώργος Ναθαναήλ, επισήμανε ότι:

“H επένδυση στους ανθρώπους διαφορετικών ομάδων δείχνει το ανθρώπινο πρόσωπο του επιχειρείν, είναι μία αγαθή παρέμβαση στην κοινωνία”.

Δείτε επίσης

Κατασκηνώσεις ΑμεΑ: Πρόσκληση για υποβολή αιτήσεων από την ΠΟΣΓΚΑμεΑ 

Εγγραφές στο ΕΕΕΕΚ Θήβας: Μπορούν να φοιτούν μαθητές από το Δήμο Θηβαίων και από το Δήμο Τανάγρας 

Μετά τα ΕΕΕΕΚ τι;: Οι μαθητές είναι έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Ή μήπως όχι; | video 

Στα 10 καλύτερα σχολεία του κόσμου το ΕΕΕΕΚ Αγίου Δημητρίου στην κατηγορία Περιβαλλοντικές Δράσεις

Το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ιλίου συναντά το Δημιουργικό Δράμα: Σεμινάριο στην Αττάλεια της Τουρκίας 

Ατομα με τυφλοκώφωση Yarn Bombing: Καμπάνια ευαισθητοποίησης από το Ειδικό σχολείο Τυφλοκωφών Καλλιθέας 

Εκθεση 1ου Ειδικού Σχολείου ΔΑΔ Λάρισας: Εγκαινιάστηκε κι αγκαλιάστηκε από τον κόσμο | pic 

Επιτροπή εξοπλισμού ΣΜΕΑΕ για σύνταξη τεχνικών προδιαγραφών: Απόφαση συγκρότησης 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση